BLOG

BLOG

KIŞ AYLARINDA İZOLE VE SAKİN BİR TATİL YAPABİLECEĞİNİZ 10 LOKASYON


Tatil deyince akıllara sadece güneş, deniz ve kum gelmemeli. Kış aylarında da tercih edilebilecek birçok tatil seçeneği mevcut. Ülkemiz; dört mevsimin bir arada yaşandığı nadir yerlerden olduğu için kış aylarında da pek çok tatil seçeneği sunuyor. Yani kış aylarında izole ve sakin bir tatil yapmak için ülke sınırları dışına çıkmanız gerekmiyor. Ülkemizde bulunan kış cennetleri, hayalini kurduğunuz izole ve sakin tatili sizle buluşturuyor. İşte kış aylarında izole ve sakin bir tatil yapabileceğiniz 10 lokasyon...

 

1. Nevşehir - Avanos

Avanos

Antik dönemdeki adı ''Venessa'' olan Avanos, Nevşehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Avanos, dünyanın en etkileyici manzarası olan peri bacaları, yeraltı şehirleri ve tarihi kaya kiliselerine kucak açıyor.

 

2. Yalova - Armutlu

Armutlu

Jeotermal su kaynaklarıyla huzur ve şifa dağıtan Armutlu, Yalova merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Armutlu; deniz turizmi, balıkçılık ve zeytincilik ile geçimini sağlıyor. Armutlu'ya özel araçla ulaşım sağlanabileceği gibi, İstanbul ve Bursa üzerinden feribot ile de ulaşım sağlanabiliyor.

 

3. Bolu - Abant Gölü

Abant gölü

Ülkemizin en büyük tabiat parklarında biri olan Abant Gölü, Bolu merkezine 33 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tektonik depremler ile oluşumunu tamamlayan Abant Gölü’nü iki küçük dere ve Keremali Dağları'ndan inen kar suları besliyor. Abant Gölü; kış aylarında havanın aniden soğuması ile tamamen donarak muhteşem bir görüntü sunuyor ve doğaseverlerin uğrak mekanı oluyor.

 

4. Bolu - Yedigöller

Yedigöller

Gerçek bir masalın içinde olduğunuzu hissettiren Yedigöller, Bolu merkezine 42 kilometre mesafede. Heyelanlar ile oluşumunu tamamlayan Yedigöller, yüz metre arayla yedi tane gölden meydana geliyor. ''Yeşil cennet'' olarak da anılan Yedigöller, aynı zamanda ruhunuzu da besliyor.

 

5. Çanakkale - Kazdağları

Kazdağları

Antik dönemdeki adı ''İda'' olan Kazdağları, Çanakkale ve Balıkesir arasında konumlanıyor. Yunan mitolojisindeki efsaneye göre, tanrıların atası Zeus'un Kazdağları'nda doğduğu söyleniyor. Kazdağları, oksijen dolu ormanlarında doğa yürüyüşü imkanı sunuyor. Zeus Altarı, Hasanboğuldu Şelalesi, Sarıkız Tepesi ve Şahin Deresi bu lokasyonda ziyaret edebileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor.

 

6. Bursa - Cumalıkızık

Cumalıkızık

Uludağ'ın etekleri ve vadiler arasında sıkışan Cumalıkızık, Bursa merkezine 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kızık köylerinde yaşayan köylülerin, Cuma namazı için bir araya geldikleri yer olduğundan bu köyün Cumalıkızık olarak anıldığı söyleniyor. Osmanlı döneminden kalan tek kubbeli hamam, Zekiye Hatun Çeşmesi ve köy camisi bu destinasyonda ziyaret edebileceğiniz mekanlar arsında yer alıyor.

 

7. Düzce - Akçakoca

Düzce - Akçakoca

Roma döneminde ''Diapolis'' adıyla anılan Akçakoca, 35 kilometre uzunluğundaki sahili ile tanınıyor. Yılın büyük bölümünü yağmurlu geçiren Akçakoca, huzurlu ve sakin yapısıyla dikkat çekiyor.

 

8. Kocaeli - Kandıra

Kandıra

Osmanlı döneminde taş ocağı olarak kullanılan Kandıra, Kocaeli merkezine 46 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kandıra'nın Kefken, Cebeci, Kerpe gibi sahilleri dış mekan fotoğraf çekimi için sıklıkla tercih ediliyor.

 

9. Kocaeli - Kartepe

Kartepe

Eski adıyla ''Kel Tepe'' olarak bilinen Kartepe, Kocaeli merkezine 8 kilometre mesafede. Kuzu Yaylası ve ormanlarıyla kış turizmine hizmet ediyor. Marmara Bölgesi'nin en lezzetli alabalığı, Kartepe üzerinde bulunan küçük göllerden yakalanıyor.

 

10. Sakarya - Sapanca

Sapanca

Türkiye'nin en sakin ve huzurlu bölgelerinden biri de Sakarya'daki Sapanca çevresi. Sapanca Gölü'nün etrafındaki ormanlık alanda, doğa yürüyüşü ya da ATV gezisi yapılabiliyor. Eğer burada konaklamak ve güzel bir tatil yapmak istiyorsanız güvenli turizm sertifikasına sahip olan Elite World Grand Sapanca Hotel, size sağlıklı ve hijyenik ve sağlıklı bir konaklama hizmeti sunuyor. Modern bir anlayışla dekore edilen konforlu odaları, eşsiz biyolojik gölet ve orman manzarasına sahip. Tabii isterseniz bahçe manzaralı odalardan birini de tercih edebilirsiniz. Özellikle şehir hayatından ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için bu görüntü muazzam. Konaklama deneyiminizi unutulmaz bir anıya dönüştürebilmek için Elite World Grand Sapanca Convention&Wellness Resort'ün konforlu ve güzel olan odalarından birini seçebilirsiniz.

Elite World Sapanca Hotel

Elite World Grand Sapanca Convention & Wellness Resort, konforlu bir şekilde konaklayabilmeniz için en küçük detayları bile düşünüyor. Örneğin odanızdaki menüden vücut yapınız için en uygun olan yastığı seçip çok rahat bir uyku deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Hal böyle olunca da size sadece anın keyfini çıkarmak kalıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Çocuğunuzla Tatile Gidebileceğiniz En İyi 8 Tatil Destinasyonu

Çocuk ve Aile Dostu Otellerde Tatil Yapmanın Avantajları

Çocuğunuzla Tatile Çıkmadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun!

Marmaris'te Gezilecek ve Görülecek Yerler

Bodrum'un Güzel Komşusu Kos Adası'nda Mutlaka Yapmanız Gereken 8 Şey