BLOG

BLOG

ÇOCUĞUNUZLA HARİKA BİR KIŞ TATİLİ GEÇİREBİLECEĞİNİZ 12 YURT İÇİ LOKASYON


Ülkemizde kış mevsiminin hâkim olduğu bu sürede çocuğunuzla tatil yapabileceğiniz son derece keyifli lokasyonlar bulunur. Siz de böyle düşünüyor ama nereye gideceğinize karar veremiyorsanız yazımızı okumaya devam edin! İşte harika bir tatil için bu mevsimde tercih edebileceğiniz yurt içi lokasyonlar.

 

1. Sapanca

Sapanca

Doğal güzellikleri ile İstanbul'un yanı başında bulunan Sapanca, özellikle İstanbullular tarafından her mevsim ziyaret ediliyor. Şehrin karmaşasından bunalanlar için oldukça ideal bir lokasyon olan Sapanca, en çok doğal güzellikleri ve yemyeşil doğası ile dikkat çekiyor. Sapanca'da çocuğunuzla tatil yapabileceğiniz pek çok doğa dostu konaklama seçeneği mevcut. Sapanca otelleri siz ebeveynler dinlenirken çocuklarınıza da ATV, paintball, bisiklet, trekking gibi sayısız aktivite seçeneği sunuyor.

Çocuk ve aile dostu otelimiz Elite World Grand Sapanca hakkında bilgi sahibi olmak için tıklayın: Elite World Grand Sapanca

 

2. Kartepe

İstanbul'a çok yakın bir diğer kış tatili rotası da Kartepe olarak karşımıza çıkmaktadır. Şehirden fazla uzaklaşmadan Kartepe'de kış sporları yapmak, kar manzarasına karşı içeceğinizi yudumlamak ve dinlenmek son derece keyifli olabilir. Siz de bu ara tatilde Sapanca'nın doğal güzelliklerini ziyaret edebilir; Kartepe'de kış sporları yapabilir ve tüm bunları yaparken evinize de son derece yakın olabilirsiniz.

 

3. Eskişehir

Ülkemizin en modern ve keyifli şehirlerinden biri olan Eskişehir de çocuğunuzla harika bir kış tatili geçirebileceğiniz lokasyonlar arasında yer alıyor. Çünkü bu güzel şehirde gezilmesi, görülmesi gereken pek çok şey var. Odunpazarı Evleri, Havacılık Müzesi, Balmumu Heykeller Müzesi; bunlardan yalnızca birkaçı. Üstelik eğer hava yağışsızsa şehri bisikletle turlamak da son derece keyifli olabilir. 

 

4. Kartalkaya

Kartalkaya

Ülkemizin en keyifli kış tatili lokasyonlarından olan Bolu da çocuklarınızla zaman geçirmek için son derece ideal bir konum. Bolu doğal güzellikleri ve zengin doğasının yanı sıra Kartalkaya Kayak Merkezi ile de dikkat çekiyor. Siz de çocuklarınızla bembeyaz kar manzarasına karşı güzel zaman geçirmek ve kış sporları yapmak için bu lokasyonu tercih edebilirsiniz.

 

5. Uludağ

Bursa, Uludağ'da, çocuğunuzla harika bir kış tatili geçirebilirsiniz. Çünkü burası, kış mevsiminin vazgeçilmez yerlerinden. Canlı atmosferi ve kaliteli tesisleri ile kış sporları severler tarafından yoğun ilgi gören bölgede, konaklamanın yanı sıra günübirlik kayak yapmak da mümkün. 

 

6. Kapadokya

Kapadokya

Sene boyunca binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ilgi gören Kapadokya, özellikle kış mevsiminde bambaşka bir görünüme bürünür. Bu mevsimde bölgenin büyüleyici atmosferi eşliğinde çocuğunuzla beraber yürüyüş yapabilir, at binebilir, balon gezisi yapabilir ve unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

 

7. Rize

Ülkemizin en yeşil şehri Rize, kış tatili için tercih edilen lokasyonlardan biridir. Kış aylarında hem kar manzaraları hem de kaplıcaları ile dikkat çeken şehirde siz de çocuklarla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilir; dinlenmenin ve doğanın tadına varabilirsiniz.

 

8. Erciyes

Kayseri'nin heybetli dağı Erciyes de ülkemizin sevilen kış rotalarındandır. Kış sporları ile keyifli zaman geçirebileceğiniz bölgede eğlenmenizi ve güzel zaman geçirmenizi sağlayan pek çok tesis bulunur. Siz de kar manzarasına karşı eşinizle dinlenirken çocuklarınızın kayak keyfini seyredebilir, yeni döneme motivasyon ile başlayabilirsiniz.

 

9. Palandöken

Palandöken

Erzurum'da bulunan Palandöken, ülkemizin en popüler kayak merkezlerinden biridir. En uzun kayak pistine ev sahipliği yapan bölgede unutulmaz bir kış tatili yapılabilir. Palandöken'de zorluk seviyesine göre farklılaşan pek çok pist olduğu gibi bu pistler çocuklar için de son derece elverişlidir. Dilerseniz şehir merkezinde yer alan otellerde konaklayabilir ve kış sporları yapmak için Palandöken'i günübirlik de ziyaret edebilirsiniz.

 

10. Sarıkamış

Kars'ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, dünyada sadece Alp Dağları'nda bulunan kar özelliğine sahiptir. Bölgede nem olmadığı için yağan kar donmaz ve kristalize bir şekilde uzun süre kalabilir. Bu da merkezi kayak severler için eşsiz kılmaktadır. Siz de çocuğunuzla unutulmaz bir kar tatili için bu harika kayak merkezini tercih edebilir, Kars'ın tarihi güzelliklerini ziyaret ederek onlara keyifli bir gezi deneyimi yaşatabilirsiniz.

 

11. İzmir

İzmir sadece yaz tatilleri için değil kış tatilleri için de son derece ideal bir lokasyon olabilir. Çocuklu aileler burada Şirince Köyü'nde yer alan Nesin Matematik Köyü'nü ziyaret edebilir, Türkiye'nin ilk ve tek uzay kampı deneyimini onlarla birlikte yaşayabilirler. Ayrıca kış sporları yapmak için Bozdağ'ı ziyaret edebilir; bu tatili unutulmaz kılabilirler.

 

12. Gaziantep

Listemizin son önerisi Gaziantep olarak karşımıza çıkıyor. Köklü bir tarihe sahip olan Antep, mutfağıyla da turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Siz de bu ara tatilde çocuklarınızla Gaziantep'i keşfedebilirsiniz. Zeugma Müzesi'ni görebilir, Bakırcılar Çarşısı'nda el sanatlarını inceleyebilir, Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde çocuklarınızla keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: