BLOG

BLOG

ÇOCUĞUNUZLA TATİLE GİDEBİLECEĞİNİZ EN İYİ 8 TATİL DESTİNASYONU


Çocuğunuzla tatil

Çocuklarınızla tatil yapma fırsatı yakaladınız. Onlar için en iyisini ve en güzelini istiyorsunuz. Dolayısıyla beklentilerinizi karşılayacak bir tatil lokasyonu arayışı içindesiniz. O zaman doğru yazıdasınız! Size cevabı vermeden önce çocuk dostu tatil yöresi ve çocuk dostu tesis kavramlarını açıklayalım. Bu tatil yöreleri ve oteller, tüm ailenin ihtiyacını karşılayacak olanakları bünyelerinde barındırırlar. Bu durum oda içi olanaklardan şehir içi olanaklara kadar böyledir. Hal böyle olunca tüm aile üyeleri oldukça mutlu bir şekilde tatil yaparlar. Peki size tüm bu beklentilerinizi ve daha fazlasını vadeden lokasyonlar hangileridir? İşte çocuğunuzla tatile gidebileceğiniz en iyi tatil destinasyonları!

 

Çıralı, Antalya

Kumluca ilçesinde yer alan Çıralı, aslında herkesin bildiği bir yer. Çünkü burada Olympos Antik Kenti yer alıyor. Olympos tarafı biraz karışıkken Çıralı tarafı oldukça uygun ve huzur dolu bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Şahane bir sahile, muhteşem pansiyonlara, çam ormanlarına, upuzun bir plaja, kusursuz bir doğaya sahip olan bu yerde çocuklarınızla oldukça keyifli bir tatil yapmanız mümkün. Buraya geldiğinizde Chimera ve Olympos Antik Kenti'ni gezmeyi unutmayın!

 

Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada

Çocukları bilgisayardan uzaklaştırmak ve doğayla iç içe olmalarını sağlamak için muhteşem bir seçenek olan Bozcaada; sahilde keyifli sportif aktiviteleri yapabileceğiniz, tekne turlarına katılabileceğiniz ve uçurtma uçurabileceğiniz bir lokasyon. Tertemiz bir havaya sahip olan bu yerde onlarca yeşil alan var. Ayrıca bölgedeki meyve bahçelerinde ve çiftliklerde zaman geçirmek de mümkün.

 

Selimiye, Marmaris

Selimiye

Dingin, sıcak ve dalgasız bir denize sahip olan Selimiye Köyü, aileler için biçilmiş kaftan. Hisarönü Körfezi'nin içine kıvrılmış bir bölümü olan bu yerde deniz, adeta havuz niteliğinde. Burada dikkat edilmesi gereken tek durum, merkezin biraz uzağında konaklamak. Çünkü merkeze yaklaşan yatlar ve tekneler, merkezi kullanışsız kılıyor. Bu yüzden biraz daha dışarı tarafta konaklamak, oldukça önemli bir durum olarak ön plana çıkıyor.

 

Adrasan, Antalya

Çıralı'ya oldukça yakın bir mesafede bulunan Adrasan da bir başka seçenek. Buranın plajı Çıralı'ya göre biraz daha kısa. Fakat sol taraf kum olduğu için çocuklar burada keyifli bir şekilde vakit geçirebilirler. Buranın bir başka iyi yanı ise denize kavuşan derenin etrafında çeşitli tesislerin olması. Bu da muhteşem vakitleri beraberinde getiren bir özellik!

 

Palamutbükü, Datça

Palamutbükü

Datça; muhteşem doğası, kum plajları ve tertemiz koyları ile çocuklu aileler için muhteşem bir seçenektir. Bol oksijenli ve nemsiz havası, güzel bir tatili de beraberinde getirir. Buraya geldiğinizde Hayıtbükü'nü, merkezi, Reşadiye'yi, Eski Datça'yı, Knidos Antik Kenti'ni, Ovabükü'nü gezmeyi unutmayın!

 

Edremit Körfezi

İstanbul'a yakınlığı ile ön plana çıkan Edremit Körfezi, aile ile gidilebilecek bir başka seçenek. Ayrıca bölgenin mutfağında yer alan mezeler de size unutulmaz tadımlar yaşatıyor. Diğer bölgelere göre biraz daha serin olan bu bölgede, en sıcak havalarda bile Kaz Dağları esintisi hissediliyor.

 

Çeşme, İzmir

Çeşme, sahil şeridinin 1 metreyi aşmayan derinlikte olması ve olanakları sebebiyle çocuklarla gidilebilecek muhteşem bir seçenektir. Ilıca Plajı'nda çocuklar keyifli bir şekilde oynayabilirler. Eğer Çeşme'de rüzgârdan rahatsız olursanız Çiftlikköy tarafında tatil yapabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızı Aqua Toy City'e de götürebilirsiniz.

 

Kemer, Antalya

Antalya'ya bağlı olan Kemer, çocuklu ailelere uygun oteller açısından oldukça zengin bir lokasyon. Hatta birçok otelde 0- 12 yaş arası çocuklar ücretsiz olarak tatil yapabilmekte. Ayrıca otellerin birçoğu, her şey dahil konseptinde hizmet veriyor. Bir diğer yandan burası, yeşil ile mavinin her tonuna sahip ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleri barındırıyor. Buraya geldiğinizde Olmypos ve Phaselis antik kentlerini gezmeyi unutmayın.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Eşsiz Güzelliğiyle Ege Kıyılarımızda Arz-ı Endam Eden 10 Tatil Beldesi

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 12 Tatil Yeri

Yaz Tatilinizi Planlamadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun

10 Uzak Ama Ucuz Tatil Destinasyonu