BLOG

BLOG

İLKBAHARDA DOĞA İLE İÇ İÇE BİR TATİLİN HEM RUH HEM DE BEDEN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI


İlkbaharda Doğa İle İç İçe Bir Tatil

Doğada vakit geçirmek negatif düşüncelerden uzaklaşmanın, tertemiz havayı içimize çekmenin, muhteşem zaman geçirmenin ve nereden geldiğimizi hatırlamanın muhteşem bir yoludur. Şehrin gürültüsü ve karmaşası derken beton yığınları arasında enerjimiz her geçen gün değişiyor. Bir an olsun kendimizle baş başa kalamıyor, olmamız gerektiği gibi doğayla bir olamıyoruz. Bu eksiliği hisseden birçok kişi ise hafta sonları veya tatillerde çareyi doğaya kaçmakta buluyor. Son zamanlarda bu alanda gelişmelerin hızla arttığı otel sektöründe doğaya entegre olmuş birçok seçenek önümüze çıkıyor. Bir yandan otel olanaklarından faydalanmak bir yandan da kendimizi doğanın kucağına bırakmak, atacağımız en güzel adımlar arasında yer alıyor. İşte ilkbaharda doğa ile iç içe bir tatilin hem ruh hem de beden sağlığımıza faydaları.

 

Uyku kaliteniz artar

Doğada tatil yapmanın en güzel yanlarından bir tanesi uyku problemlerinin ortadan kalkmasıdır. Açık hava, D vitamini ve pozitif enerji alımı stres ve bağışıklık sistemi zayıflığından kaynaklanan uyku problemini hafifletmede birebirdir.

 

Yeterli oranda D vitamini alırsınız

İlkbaharda doğada tatil yaparken faydasını hissettiğimiz en güzel etmenlerden bir tanesi de D vitamini alımıdır. D vitamini gıdalardan alınabilir fakat en etkili alım güneş ışınıdır. Doğa ile iç içe tatil yaparken hastalıklara karşı direncimizi arttırabilir, kemik sağlığımızı koruyabilir, kilo kontrolü sağlayabilir ve ruh durumumuzu olumlu şekilde etkileyebiliriz.

 

Yeterince temiz hava alırsınız

Yeterince temiz hava alırsınız

İç mekanların dış mekanlara, şehirlerin doğaya göre %50-70 arasında daha fazla kirli olduğunu biliyor muydunuz? Doğada tatil yaparken vücudumuz için gerekli oksijeni almamız oldukça kolaydır. Temiz hava ile birlikte enerjimiz artar, keskin bir zihne sahip oluruz, bağışıklığımız güçlenir, mutluluk hormonu salınımı artar ve sindirim sistemimiz düzenlenir. Tüm bunlara doğadaki tatil süresince sağlıklı yaşam ritüellerini eklemek tertemiz bir başlangıç demektir.

 

Doğal bir şekilde egzersiz yaparsınız

Doğal bir şekilde egzersiz yaparsınız

Doğa başlı başına bir egzersiz alanıdır. Bu alanda bazen yüzer, bazen tırmanır bazen de yürürsünüz. Yani bir şekilde egzersizin tüm faydalarını almış olursunuz. Bununla birlikte doğa içinde bir otelde egzersiz programınızı çeşitlendirebilir, otel içi ve otel dışı olanaklarını kullanabilirsiniz. Tatil süresince hissedilir seviyede ödül (dopamin) ve mutluluk (serotonin) hormonu salgılarsınız.

 

Yaratıcılığınız artar

Doğada vakit geçirmek olaylara bambaşka açılardan bakmak demektir. Bir problemiz mi var? Veya bir şey tasarlamak mı istiyorsunuz? Bütün cevaplar ondadır! İnsan yüzyıllar boyunca doğayı taklit ederek bir şeyler icat etmiştir. Bugün bizim için sıradanlaşan her şeyde doğanın çizgisi bulunmaktadır. Yani yaratıcılığımızı kuvvetlendirmemiz için doğada vakit geçirmemiz yeterlidir. Diğer bir yandan problemlerin cevabı da doğadadır. Çünkü insanlığın suni yaşamının doğanın kötü bir taklidi olduğunu düşünürsek asıl olana baktığımız zaman nerede yanlış yaptığımızı bulmamız mümkündür.

 

Stresiniz azalır ve mutluluk seviyeniz artar

Stresiniz azalır ve mutluluk seviyeniz artar

Yüzlerce araştırma doğada vakit geçirmenin stresi azalttığı ve mutluluk seviyesini arttırdığı yönündedir. Doğa içinde vakit geçirirken vücut teknik olarak normal düzenine döndüğü için kortizol seviyeleri azalacak ve serotonin hormonu salgılanmaya başlayacaktır. Doğa içinde bir otelde bir süre bunu deneyimlemek ise bir ritüel haline gelecek ve vücudu sağlık için teşvik edecektir.

 

Daha iyi görmeye başlarsınız

Birçok kişinin farkında olmadığı faydalardan bir tanesi doğanın göz kusurlarını azaltmasıdır. Aslında bunda şaşırılacak bir şey yoktur. Çünkü insan yüzyıllar boyunca doğayı izlemiş ve doğayı hissetmiştir. Fakat son yıllarda çocuk veya yetişkin demeden suni ışık kaynaklarını yani TV, bilgisayar ve diğer teknolojik cihazları izler olduk. Bu noktada derinlik algımız ve renk değerlerimiz bozulmaya başladı. Doğanın bize sunduğu en güzel faydalardan bir tanesi gözlerimizin eski sağlıklarına kavuşmasıdır.

 

İlkbaharda tatilin keyfini doğa ile iç içe bir otelde çıkarmak ister misiniz?

Elite World Sapanca Hotel

Eğer siz de ilkbaharda doğanın tüm faydalarını hissetmek istiyorsanız Sapanca’da doğanın tam ortasında yer alan Elite World Grand Sapanca Convention & Wellness Resort’un doğadan ilham alınarak dekore edilen konforlu odalarında hem eğlenceli hem de dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşamak için size en uygun odayı seçin ve anın keyfini yaşayın! Elite World Grand Sapanca ve misafirlerine SPA ritüelleri, non-invaziv, anti-aging, holistik sağlıklı yaşam ritüelleri ve uygulaması kolay fitness programlarının eşsiz bir kombinasyonunu sunan, bölgesinin en kapsamlı SPA ve sağlıklı yaşam merkezi Fit Life SPA & Wellness hakkında bilgi almak için tıklayın: Elite World Grand Sapanca Convention & Wellness Resort

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Trabzon'un Harikalarından Sümela Manastırı'nın Tarihi ve Bilinmeyen Hikayesi

Günümüz Dünyasında Doğa ve Yeşilde Vakit Geçirmenin Önemi 

Türkiye'de Sonbaharla Özdeşleşmiş 4 Doğa Harikası Destinasyon

Sapanca’da Yapılabilecek Doğa Aktiviteleri

Tek Başına Doğa Tatili İçin En İyi Oteller