BLOG

BLOG

TÜRKİYE’DE SONBAHARLA ÖZDEŞLEŞMİŞ 4 DOĞA HARİKASI DESTİNASYON


Doğanın en güzel tablolarından biri olan sonbahar, dört mevsimin yaşandığı ülkemizde ayrı güzel. Cömert bir şekilde bütün güzelliğini sergileyen sonbahar, Türkiye'de birçok şehirde eşsiz doğa manzaraları yaratıyor. İşte mevsimin tüm estetik duruşuna şahit olacağınız, Türkiye'de sonbaharla özdeşleşen doğa harikası destinasyonlar.

 

Bolu'dan Bir Kartpostal: Abant

Abant

Türkiye ve sonbahar kelimeleri yan yana geldiği zaman belki de ilk akla gelen yerlerin başında Bolu'nun Abant bölgesi yer alıyor. Kelimenin tam anlamıyla kartpostal niteliğinde bir görüntü sunan Abant, ziyaretçilerine doğa ile kucaklaşma fırsatı tanıyor. Bölge, Abant Gölü Tabiat Parkı ile ön plana çıksa da bu lokasyona Akkaya Travertenleri, Güzeldere Şelalesi ve çok sayıda yayla eşlik ediyor. Abant'ın vadettiği bu zenginlik de bölgeyi daha çekici kılıyor.

Sonbaharda yapacağınız Abant ziyaretini daha renkli hâle getirecek aktiviteler de mevcut. Bu çerçevede Abant'ın yaylalarında piknik veya kamp yapabilir, safari ya da bisiklet gezilerine katılabilirsiniz. Abant Gölü kenarında yürüyüş yapabileceğiniz gibi keyifli bir fayton gezisi de yapabilirsiniz. Akşam yemeklerinizi ise benekli alabalık eşliğinde bir tür ziyafete dönüştürebilirsiniz.

 

Tabiat Harikası: Yedigöller

Yedigöller

Türkiye ile özdeşleşen sonbahar destinasyonlarında ikinci adresimiz de Bolu sınırları içerisinde konumlanıyor. Sonbaharın tüm estetik görünümünü cömert bir şekilde yansıtan Yedigöller'de Büyük, Küçük, Serin, Derin, Sazlı, Nazlı ve İnce isimli göller bulunuyor. Aynı zamanda ülkemizin en önemli ormanlarından biri olan Yedigöller Mili Parkı, botanik bir zenginlik sunmaktan da geri kalmıyor. Yedigöller Milli Parkı'nda ıhlamurdan kayına, meşeden gürgene, köknardan sarıçama kadar binbir çeşit ağaç türü bulunuyor.

Sonbaharın ve doğanın tüm renklerini barındıran Yedigöller Milli Parkı, huzuru iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir lokasyon. Bu millî parkta göller arasında harika bir doğa yürüyüşü yapabileceğiniz gibi çeşitli noktaları da ziyaret edebilirsiniz. Kapankaya Tepesi, Pisagor Ağacı, Gülen Kayalar, Dilek Çeşmesi, Yığılca Saklıkent Şelalesi ve Geyik Üretme Çiftliği bunlardan sadece bazıları.

 

Kocaeli'nin Gözdesi: Maşukiye

Maşukiye

Sapanca Gölü'nün kıyısı ve Kartepe'nin arasında özel bir lokasyonda konumlanan Maşukiye, yılın her mevsimi güzel ancak sonbaharda bir başka güzel. Doğanın binbir çeşit rengini sonbaharda yansıtan Maşukiye, âdete yağlı boya bir tabloyu andırıyor. İstanbul'a yakın olmasıyla da öne çıkmayı başaran bölge, hafta sonu kaçamaklarına fırsat tanıyor. Maşukiye'nin şelaleler, alabalık restoranları ve birbirinden leziz doğal ürünleri ile ünlü olduğunu da hatırlatalım. Özellikle balık seviyorsanız Maşukiye eşsiz lezzetleri tatmanız için biçilmiş bir kaftan.

Aşıklar Köyü olarak da anılan Maşukiye'de yapacaklarınız elbette doğal ürünleri satın almak ve alabalık tatmaktan ibaret değil. Doğanın ruhunu yansıtan bu bölgede derelerden ve şelalelerden akan suyun sesini dinleyebilir, uzun doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Yaylalarda temiz havayla içinizi doldururken keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Unutmadan Maşukiye'nin doğal lezzetleriyle zenginleşen kahvaltısının da meşhur olduğunu belirtelim. Son olarak Maşukiye'ye kadar gitmişken hemen yanındaki Sapanca'yı da ziyaret edebilirsiniz.

 

Sonbaharda Sapanca'yı Elite World Hotels & Resorts Kalitesiyle Yaşayın

Sonbaharda Sapanca'yı Elite World Kalitesiyle Yaşayın

Sonbaharın bütün güzellikleri yansıtan Sapanca, Türkiye'de sonbaharla özdeşleşen en önemli destinasyonlardan biri. Sırtlarında gür bir ormanlık arazi, hemen önünde ise Sapanca Gölü'nün bulunduğu bu özel bölge; yerli ve yabancı tüm turistlerin de ilgisine mazhar oluyor. Bölgenin en güzel noktalarından birinde yer alan Elite World Grand Sapanca da ziyaretinizi konfor dolu bir konaklamaya çevirme fırsatı tanıyor.

Estetik dokusu, ferah ve rahatlık vadeden birbirinden şık odalarıyla Sapanca ziyaretinizi unutulmaz bir hâle getirmenize yardım eden Elite World Grand Sapanca, sizlere sayısız imkân sunuyor. Harika bir doğa manzarasına sahip olan otel, ısıtmalı tuzlu su lagünü ile dikkat çekiyor. Fit Life SPA & Wellness merkeziyle tüm yorgunluğunuzu almaya talip olan Elite World Grand Sapanca, The Grill Ocakbaşı'yla da unutulmaz lezzetlerle tanışmanızı sağlıyor. Siz de otelin Sapanca'daki bu ayrıcalıklı dünyasından yararlanmak ya da daha fazla bilgi almak için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.