BLOG

BLOG

İSTANBUL'UN BİRBİRİNDEN GÜZEL VE TEMİZ HAVA ALABİLECEĞİNİZ 9 KORUSU


İstanbul; tarihi yapıları, doğal güzellikleri, park ve bahçeleri ile sayısız mekana ev sahipliği yapan zengin bir şehir. Zıt unsurların iç içe geçtiği İstanbul’da şehir hayatının yanı sıra orman havasını deneyimleme imkanı da bulunuyor. Şehri adım adım gezmeye kısa bir mola verip yeşilin tonları arasında ruhunuzu doyurmaya hazır mısınız? İşte, İstanbul’un birbirinden güzel ve temiz hava alabileceğiniz korularını sizler için sıraladık. Daha okurken bile koruların muhteşem atmosferini hissedeceğinize eminiz!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  İstanbul Gezilecek Sessiz Yerler ve İstanbul'daki En Güzel Piknik Yerleri

1. Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Sarıyer’de bulunan Emirgan Korusu rengarenk laleleri ile tam bir görsel şölen sunuyor. Koruda bu görsel şölenin yanı sıra ailenizle piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor. Korudaki Osmanlı döneminden kalma köşkleri de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Üstelik bu köşkler restoran hizmeti de veriyor. Tarihi atmosferin altında, köşkün leziz yemeklerini tatmak ise bir başka oluyor. Bu muhteşem yemek sonrası koruda bulunan gölet ve şelalelere de uğrayarak ziyaretinizi sonlandırabilirsiniz.

 

2. Küçük Çamlıca Korusu

Küçük Çamlıca Korusu

İstanbul’u tepeden seyreden Küçük Çamlıca Korusu, Kartal’dan başlayarak Kadıköy, Eminönü, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerini içine alan geniş bir manzaraya sahip. Koru içerisinde yürüyüş parkurları, çocuk oyun parkları ve piknik alanları bulunuyor. Dilediğiniz gibi vakit geçirebileceğiniz koruda yer alan Küçük Çamlıca Köşklerini de ziyaret etmeyi unutmayın.

 

3. Beykoz Korusu

Beykoz Korusu

İhtişamlı ağaçların çevrelediği geniş bir alana yayılan Beykoz Korusu, temiz hava almak için ideal. Aynı zamanda, şehrin gürültüsünden kaçıp kafa dinlemek isteyenlere de müthiş bir fırsat sunuyor. Yaz kış her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Beykoz Korusu'nu özellikle de sonbaharda görmelisiniz. Kurumuş yaprakların çatırtısı arasında yürüyüş yapmak tam bir terapi gibi. Üstelik karşınıza sincaplar çıkabilir! Çocuklarınız da bu sevimli canlıları mutlaka görmeli ve hayvan sevgisini tatmalı.

 

4. Validebağ Korusu

Validebağ Korusu

Yeşile doyacağınız bir diğer mekan da Validebağ Korusu. Doğal sit alanı unvanına sahip olduğu için korunan bölgeler arasında yer alan Validebağ Korusu; farklı türden canlıları, bitkileri ve ağaçları barındıran ve çeşitliliği bol bir alan. Koru aynı zamanda kuşların göç yolları üzerinde bulunuyor. Böylece tertemiz havası ile ciğerlerinize dolan oksijenin yanı sıra kuş cıvıltıları da ruhunuzu besliyor. Öte yandan, koruda bulunan Adile Sultan Kasrı sayesinde geçmişe yolculuk yapıyorsunuz. Türk sinemasına damgasını vuran Hababam Sınıfı serisinin bir bölümünün çekildiği bu kasrı gezmeyi unutmayın.

 

5. Fethi Paşa Korusu

Fethi Paşa Korusu

Fethi Paşa Korusu denilince akla büyüleyici Boğaz manzarası geliyor. Koru içinde yer alan seyir köprüsüne çıkarak bu manzarayı doya doya izleyebilirsiniz. Mekan; piknik alanları, çocuk parkları ve spor alanları sayesinde özgürce vakit geçirmenize olanak sağlıyor. Şehrin oksijen ihtiyacını karşılayan bu ortamda yürüyüş yapmak ise olmazsa olmazlardan biri. Yürüyüşünüzün ardından bir dönem ünlü yazar Cemil Meriç’i ağırlayan konağı da ziyaret edebilirsiniz.

 

6. Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu

Beykoz’un Kanlıca semtinde konumlanan koru, görülmeye değer Boğaz manzarasından ötürü ziyaretçi akınına uğruyor. Koruda gezerken göreceğiniz çam ağaçları güzelliğiyle başınızı döndürecek, temiz hava sayesinde de ciğerleriniz bayram edecek. Uzun bir yürüyüş parkuruyla birlikte çocuk parklarını da içine alan mekan her yaşa hitap ediyor. Yürüyüşünüze kısa bir mola vererek kafede çayınızı yudumlama imkanınız da var.

 

7. Yıldız Parkı/Korusu

Yıldız Parkı

Şehrin merkezinde yer alan doğa harikası Yıldız Parkı adeta huzurun simgesi. Üstelik oradan oraya koşuşturan sincaplar da ortama neşe katıyor. Gezintinize devam ederken şelale ve göletlere rastlayabilir, kendinizi suyun sesine bırakabilirsiniz. Yıldız Parkı doğal güzelliklerinin yanında Malta ve Çadır Köşkü ile tarihin kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Restoranları da olan bu köşklere uğrayarak gezinizi doyurucu bir kahvaltı ile sonlandırabilirsiniz.

 

8. Cemile Sultan Korusu

Cemile Sultan Korusu

Yeşil ile mavinin muhteşem uyumunu yakalamak isterseniz Cemile Sultan Korusu’nu mutlaka gezi listenize eklemenizi öneriyoruz. Korunun en yüksek yerine çıkarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Temiz ve ferah bir havaya sahip bu mekanda spor yapabileceğiniz çok sayıda alan da bulunuyor. Spor yapmak istemiyorsanız Boğaz manzarasına karşı bir yemek yemeyi de tercih edebilirsiniz.

 

9. Otağtepe Fatih Korusu

Otağtepe Fatih Korusu

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü en net ve yakın bir şekilde görebileceğiniz yerlerden biri de Otağtepe Fatih Korusu. Manzara sizin de aklınızda büyüleyici bir etki bırakacak. Seyir terası ve yürüyüş alanlarında bu zengin manzaranın keyfine varabilirsiniz.

 

Elite World Taksim Konforuyla İstanbul'un Keyfini Çıkarın!

Elite World İstanbul Hotel

Konaklamanın adresi olan Elite World İstanbul Taksim’i tercih ederek seyahatinizi daha konforlu bir hale getirebilir, otelin sunduğu sauna, hamam, restoran gibi birçok hizmetten yararlanabilirsiniz. Bütün önemli ulaşım yollarına ve toplu taşıma kanallarına yakın konumda yer alan Elite World İstanbul Taksim'de konaklayarak dilediğiniz her yere konforlu bir şekilde ulaşabilir, İstanbul'un bütün güzelliklerini doyasıya gezebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler İçin Seyahat Rehberi

İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze

İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân