BLOG

BLOG

DÜNYANIN 8 FARKLI KÜLTÜRÜNDEN 8 FARKLI EVLİLİK RİTÜELİ


Evlilik Ritüeli

Geçmişten bugüne dünyanın farklı yerlerinde evlilik ritüelleri, değişerek ancak varlığını koruyarak devam ediyor. Tüm bu ritüeller aslında bulundukları bölgenin kültürünü yansıtıyor. Bizim ülkemizi düşündüğümüzde de eminiz birçok kişinin aklına, hepsi birbirinden farklı evlilik ritüelleri gelecektir. Hatta hala farklı bölgelerde düğünlere katıldığınızda, sizi şaşırtacak geleneklerle karşılaşabilirsiniz. Buradan hareketle diğer ülkelerin evlilik ritüellerinin çeşitliliğini tahmin etmek zor değil. Bu yazımızda dünyanın farklı kültürlerinde yer alan ilginç evlilik ritüellerine değineceğiz. İşte o şaşırtıcı ritüeller!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Çeyize Alınması Gereken Nelerdir?

1. Çin

Çin

Sahip olduğu farklı kültür sebebiyle dünyanın diğer ülkelerinden ayrılan Çin'de, tahmin edeceğiniz gibi evlilik ritüelleri de bir hayli garip. Ülkede evlenecek çiftin düğün yapabilmesi için öncelikle bir astroloji uzmanına gitmesi gerekiyor. Astroloji uzmanı çiftin ayrı ayrı doğum haritasına bakıyor, evlenmelerini uygun görürse düğün hazırlıkları başlıyor. Aynı şekilde nedimeler de gelinin doğum haritasıyla uyumlu doğum yılına sahip kişiler arasından seçiliyor.

Çin düğünlerindeki bir başka ritüel ise düğünden önce damadın evlilik yatağını hazırlayarak üzerini meyve ve kuru yemişlerle süslemesi. Ardından ailenin küçük çocukları yatağın üzerine oturtuluyor ve yiyecekleri yiyor. Yatağın üzerinde ne kadar fazla çocuk olursa o ölçüde doğurganlığı sembolize ettiği düşünülüyor.

 

2. Pakistan

Pakistan

Pakistan'daki evlilik ritüelleri de Çin'i aratmayacak türden. Burada damat adayı, kız tarafının zorlu bir sınavından geçiyor. Buna göre kız tarafı, damada akla gelebilecek tüm kötü sözleri söylüyor; damat ise tüm bunlara karşı sabırlı davrandığını göstermek zorunda. Sınavı başarıyla geçen damat adayı, aileden evlilik iznini de almış oluyor.

 

3. Afrika

Afrika'nın bazı bölgelerinde mevcut olan geleneğe göre; damat adayı gelin adayını ailesinden istedikten sonra eğer izin alabilirse, gelin adayına para ve fıstık veriyor. Gelin adayı bu fıstığı damat adayıyla bölüşüyor ve çifti tanıştıran kişiye de bu fıstıktan bir parça veriliyor. Bu aynı zamanda, komşulara bir düğün daveti anlamına geliyor.

 

4. İngiltere

İngiltere'deki evlilik ritüellerinden en önemlisi, kilisede çan çalmak olarak karşımıza çıkıyor. Bunun kötü ruhları kovduğuna inanılıyor. Gelin ve damat düğün sırasında kiliseye girerken ve çıkarken çanlar çalınıyor; çiftin üzerine çiçekler atılıyor.

 

5. İrlanda

İrlanda'daki düğün geleneğine göre, gelinle damadın düğün dansı sırasında gelinin ayaklarını yerden kaldırmadan dans etmesi gerekiyor. Çünkü gelin ayağını yerden kaldırırsa kötülük perilerinin onu alıp götüreceği düşünülüyor.

 

6. İspanya

İspanya'daki evlilik ritüellerinden bir tanesi de düğün sırasında gelinin babasının damada bir saat vermesi. Damat ise geline "arras" adı verilen 13 tane altın veriyor. Bu gelenek, onların varlıklarını ve gelecekte kazanacaklarının paylaşılmasını sembolize ediyor.

 

7. Yunanistan

Yunanistan'daki düğün geleneğine göre gelinler kötü ruhları kovmak amacıyla kırmızı veya sarı tonlarda örtüler takıyorlar. Ayrıca düğün yatağında erkek bebek zıplatma gibi ilginç bir ritüelleri de var.

 

8. İsrail

Yazımızın son ilginç evlilik ritüeli ise İsrail'den geliyor. Musevi inancına göre düğünde içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma ritüeli var. Bu ritüel, Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize ediyor. Düğün törenlerinde cam kırılması da hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü temsil ediyor.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: