BLOG

BLOG

EN ÖZEL VE ŞIK 10 YAZ NİKAH KONSEPTİ FİKİRLERİ


Pandemi kısıtlamalarının azalması ve havaların ısınmasıyla birlikte düğün sezonu da açıldı. Evlilik planlarını erteleyen çiftleri şu sıralar düğün telaşı sarmış durumda. Birlikteliklerini evlilikle taçlandırmak isteyen çiftlerin bu mutlu günlerini unutulmaz kılacak bir nikah konsepti bulmak da yadsınamaz derecede önemli. İşte sıcak yaz aylarına uygun, rüya gibi bir nikah için 10 konsept önerisi...

 

1. Havuz Başı Konsepti

Havuz başı konsepti

Eğer sıcak yaz günlerinde bir nikah yapmayı planlıyorsanız ve kapalı salonları istemiyorsanız havuz başı nikah konsepti tam size göre. Büyük bir yüzme havuzu ya da küçük bir süs havuzuna sahip mekânları tercih edebileceğiniz bu konseptte kokteyl veya yemekli bir organizasyon tasarlayabilirsiniz. Havuz başında yapılan nikah size hem ferah hem de şık bir ortam sunar. Havuz; etrafına koyduğunuz masalar, çiçekler ve ışıklarla muhteşem bir atmosfer oluştururken nikah töreniniz de romantik ve eğlenceli hatıralarla tamamlanır. Havuz üzerinde kullanabileceğiniz aydınlatmalar ve yapay çiçekler ortama bambaşka bir hava katar. Havuz başında yapılacak bir nikah için sırt ya da göğüs dekolteli ve hafif kabarık etekli bir gelinlik tercih edebilirsiniz.

 

2. Deniz Kenarı Nikah Konsepti

Deniz kenarı nikah konsepti

Deniz kenarında yapacağınız nikah hem samimi bir ortam oluşturur hem de harika fotoğraflar yaratır. Deniz manzarası eşliğinde "Evet!" demek isteyen çiftler için taze çiçeklerle süslenmiş masalar ve gaz lambalarıyla yapılan aydınlatmalar ortama romantik bir hava katar. Çıplak ayaklar, rüzgârlar eşliğinde yapılan danslar ve samimi bir ortamla tam yaz aylarına uygun bir nikah hayal edin! Deniz kenarı nikah konsepti için kabarık olmayan bir gelinlik tercih edebilir, taze çiçeklerden oluşan bir taçla muhteşem görüntünüzü tamamlayabilirsiniz.

 

3. Bahçe Konsepti

Bahçe Konsepti

Bahçe konsepti, yalnızca en yakınları için samimi bir davet vermek isteyen çiftler tarafından oldukça sık tercih ediliyor. Yemyeşil ağaçların altında canlı müzik eşliğinde aşkınızı kutlayabilirsiniz. Bahçe konseptinin olmazsa olmazlarından biri de ışıklandırılmış ağaçlar. Pastel tonlardaki çiçeklerle süsleyeceğiniz masalarla rengarenk ışıkların buluşması size huzurlu bir ortam sunabilir. Bahçe konseptli nikah için dantellerle süslenmiş bir gelinlik tercih edebilirsiniz.

 

4. Kır Konsepti

 Kır Konsepti

Evlenecek çiftler, yaz aylarında genellikle kapalı mekanlar yerine açık ve ferah alanları tercih ediyor. Kır nikahları da uygun ortam kolaylıkla bulunabildiği için en çok tercih edilen konseptlerden biri. Beyaz örtülü masalar, ışıklandırmalar ve canlı müzik... Ortamın büyülü havası size ve sevdiklerinize masal gibi anlar yaşatabilir. Kır düğünleri için en çok tercih edilen gelinlikler ise kabarık etekli olanlar. Tabii, kır çiçekleriyle hazırlanmış gelin çiçeğini de atlamamak gerekir.

 

5. Doğayla İç İçe Nikah Konsepti

Doğayla İç İçe Nikah Konsepti

Şehir hayatının karmaşasından yorulan herkesin bir doğa özlemi ve doğaya yönelimi var. Yoğun iş temposundan doğaya kaçmak isteyenler için doğa temalı nikah konsepti mükemmel bir seçim. En mutlu gününüzü doğanın kucağında kutlarken masmavi gökyüzü ve yemyeşil ağaçlar size eşlik etsin.

 

6. Minimal Nikah Konsepti

Eğer nikahınızı kapalı bir ortamda gerçekleştirecekseniz son dönemlerde popüler olan minimal tarz tam size göre olabilir. Sadeliği ve şıklığı bir arada sunan bu konsept aynı zamanda çok daha ekonomik bir tercih. Sadelikten hoşlanan çiftler için bembeyaz bir dekorasyon unutulmaz bir atmosfer oluşturabilir. Daha ferah bir görünüm için beyaz renkte çiçekler ve şeffaf sandalyeler tercih edebilirsiniz. Minimal tarzdaki bir nikah için gözü yormayan sade bir gelinlik ve uzun duvak kullanabilirsiniz.

 

7. Renkli Nikah Konsepti

Renkli Nikah Konsepti

Yazın canlılığını nikah töreninize de yansıtmak isterseniz rengarenk süslemeler kullanabilirsiniz. Açık alanda gerçekleştireceğiniz bu davet için rengarenk çiçekler ve balonlarla cıvıl cıvıl bir ortam hazırlayabilirsiniz.

 

8. Bohem Nikah Konsepti

Kendisini özgür, doğal ve rahat olarak tanımlayan çiftler daha çok bohem tarzda bir nikah tercih ediyor. Bohem konseptli nikahlarda gelinlikten hediyelere kadar her şey özgünlük ve yaratıcılık taşır. Böyle bir nikah için makrome örgülerden yapılan süslemeleri tercih edebilirsiniz. Dökümlü rahat eteği ve dantel süslemeleri olan bir gelinlik de konseptiniz için oldukça uygun olur.

 

9. Saray Nikah Konsepti

Saray Nikah Konsepti

Osmanlı düğün konsepti son zamanlarda oldukça ilgi görüyor. Altın varaklı tahtlar, avizeler, kristaller ve antika objelerle gösterişli bir saray konsepti oluşturabilirsiniz. Düğünde kullanacağınız çiçekler ise mutlaka laleler olmalı. Eski saraylarda veya büyük salonlarda yapabileceğiniz nikahınız hem yaz için uygun hem de herkes için unutulmaz olacak.

 

10. Vintage Nikah Konsepti

Geçmişin zarif ve özenli tarzını beğenen çiftler vintage nikah konseptini tercih ediyor. Romantikliğinizi nikahınıza da yansıtabileceğiniz vintage konseptte pembe güller, şeftali tonlarındaki süslemeler, tüller ve mumlar kullanabilirsiniz. Bu sayede romantik ve neşeli duygu geçişleri yakalayabilirsiniz.

Adalar manzaralı nikah

Unutulmaz bir yaz nikahı için Elite World Hotels & Resorts sizinle. Açık havada yapacağınız, doğayla iç içe bir nikah için Elite World Sapanca Grand Sapanca tam size göre. Aynı zamanda Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'nın muhteşem Adalar manzarası eşliğinde de mutluluğa "Evet!" diyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İlkbahar Aylarında Düğün Yapacaklara Tavsiyeler

Farklı Bir Düğün Hayal Edenler İçin 9 Öneri

Düğün Pastası Seçmeden Önce Bilmeniz Gereken 6 Nokta

Hayalinizdeki Gelin Arabası İçin 5 Öneri