BLOG

BLOG

BİRBİRİNDEN LEZİZ VE DİKKAT ÇEKİCİ 8 FARKLI NİKAH ŞEKERİ ALTERNATİFİ


Çiftler; hayatlarının en özel günü olan düğün günlerinde her şeyin yalnızca kendileri için değil, konukları için de kusursuz ve unutulmaz olmasını isterler. Konuklara düğünle ilgili hatıra kalacak en önemli detay ise şüphesiz nikah şekeridir. Eskiden nikah şekerleri sadece şekerlemelerden oluşurken, son yıllarda bunun yerine birçok farklı alternatifin geçtiğini görüyoruz. 2019 nikah şekeri trendleri ise bizi yeniden nikah şekerlerinin yenilebilir olduğu yıllara götürüyor. Yani bu sene, nikahlarda daha çok yenilebilir şekerler göreceğiz. Elbette bu konuda da fark yaratarak hepsi birbirinden şık tercihler yapmak mümkün. İşte en dikkat çekici nikah şekeri alternatifleri!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Nikah İşleminde İstenen Belgeler Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Lolipop nikah şekeri

Lolipop nikah şekeri

Badem şekerinden oluşan nikah şekerlerine hepimiz çok aşinayız. Öyleyse bir farklılık yaratmaya ne dersiniz? İçerisine kurutulmuş çiçekler konularak yapılan şeffaf renkli lolipoplar, düğününüze şıklık katabilir. Emin olun konuklarınız bu farklı nikah şekerlerini, bu özel günün hatırası olarak uzun yıllar saklayacak! Bu sevimli şekerleri kurdele ve şeffaf ambalajla paketleyerek konuklarınız için hazırlayabilirsiniz.

 

2. Kavanozda nikah şekeri

Kavanozda nikah şekeri

Bu yılın en favori tatlarından olan kavanozda magnoliayı konuklarınıza nikah şekeri olarak ikram etmeye ne dersiniz? Kavanozun içerisine kekler, pudingler ve benzer tatlardan oluşan lezzetli eklemeler yapabilirsiniz. Kavanozların etrafını yine renkli kurdeleler ve eşinizle isimlerinizin baş harflerinden oluşan süslemelerle donatabilirsiniz.

 

3. Reçel nikah şekeri

Reçel nikah şekeri

Bu yıl yenilebilir nikah şekerleri moda diye boşuna demedik! İşte yine lezzetli mi lezzetli bir fikir. Konuklarınızın ağzını tatlandırmak için, minik kavanozlara renkli ve farklı meyve reçelleri koyabilirsiniz. Kavanoz kapaklarını hasır kumaşla kapatıp iplerle bağlatabilirsiniz. Süslemelerde ise kraft kağıtları kullanabilirsiniz.

 

4. Marshmallow nikah şekeri

Lezzetli ve dikkat çekici nikah şekerlerinizi marshmallowlarla da hazırlayabilirsiniz. Marshmallow, çikolata ve bisküviyi bir arada kullanarak konuklarınıza şık hediyelikler sunabilirsiniz. Yine süslemesinde şeffaf ambalajlar ve renkli kurdeleler, hasır ipler kullanabilirsiniz.

 

5. Bitki çayı nikah şekeri

Bitki çayı nikah şekeri hem şık hem de son derece doğal bir hediyelik olabilir. Özellikle son yıllarda doğal konseptlerin giderek popülerleştiğini düşünürsek, siz de seçiminizi bitki çayından yana kullanabilirsiniz. Bunun için küçük metal kaplara veya cam tüplere, içerisinde renk barındırması açısından karışık bitki çayları yerleştirebilir, kutuların kapaklarına ise baş harflerinizi taşıyan süslemeler ekleyebilirsiniz.

 

6. Kurabiye nikah şekeri

kurabiye nikah şekeri

Bir diğer leziz nikah şekeri alternatifimiz de kurabiye kesesi! Damla çikolatalı, üzümlü; dilediğiniz tatta yaptırdığınız kurabiyeleri kese kağıdından yapılmış ambalajlara veya şeffaf poşetlere yerleştirerek konuklarınıza sunabilirsiniz. Hatta eşinizle yer aldığınız bir düğün karesini bu paketlere ekleyerek hediyenizi unutulmaz kılabilirsiniz.

 

7. Kahve nikah şekeri

Sanıyoruz bu nikah şekerini en çok kahve tutkunları sevecek! Tıpkı bitki çayı gibi kahve de düğününüzde konuklarınıza sunabileceğiniz bir hediyelik. Bunun için taze kahve çekirdeklerini minik kavanozlara veya kese kağıdı ambalajlara yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz yanlarına, şıklık katması açısından ufak gümüş bir kaşık da ekleyebilirsiniz.

 

8. Zeytinyağı nikah şekeri

Özellikle kır düğünü konseptinde düğün yapacak olanlar, bu nikah şekeri alternatifini değerlendirebilirler. Konuklarınız için zeytinyağı ile meşhur Ege'den getirteceğiniz bu leziz hediyeleri, ufak yağdanlıklara koyarak konuklarınıza sunabilirsiniz. Emin olun, davetlilerin tamamı bu dikkat çekici fikre bayılacaktır!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: