BLOG

BLOG

ÇALIŞMA HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK 10 TEKNOLOJİK ALET VE UYGULAMA


Günümüz dünyasında artık teknoloji hayatımızın her anına dahil olmuş durumda. Sürekli gelişen ve yenilenen teknolojilerin A'dan Z'ye her konuda sağladığı kolaylıklar saymakla bitmiyor. Hâl böyleyken rekabetin üst seviyede olduğu iş hayatında da teknolojinin dokunuşlarını hissetmemek mümkün mü? Tabii ki değil. Hangi sektörde olursa olsun, günlük iş rutinini kolaylaştıracak son teknoloji ürünü alet ve uygulamalar oldukça popüler. Neler mi onlar? İşte sizin için hazırladığımız, zamandan tasarruf ettirecek ve işinizi çok kolaylaştıracak teknolojik alet ve uygulamalar listemiz.

 

 1. Akıllı Telefon Olmazsa Olmazınız

Akıllı Telefon Olmazsa Olmazınız

İletişim, en temel ihtiyacımız. Geçtiğimiz yüzyılda telefonun icat edilmesiyle bu alanda oldukça fazla mesafe kat ettik. Son 10 yılda ise bu icat, bir hayli akıllanarak hayatımızdaki yerini epeyce sağlamlaştırdı. Artık birçok işi elimizdeki bu küçük kutulardan halledebiliyoruz. İş ve eğitim hayatımızda da mail kontrolünden dosya incelemeye birçok konuda pratiklik sağlayan akıllı telefonlar, olmazsa olmaz listesinde ilk sırada yer alıyor.

 

2. Çalışma Alanı Özgürlüğü Veren Tablet Bilgisayar

Bilgisayarlar, neredeyse her iş kolunda olmazsa olmaz bir ihtiyaç. Dizüstü bilgisayarları tüm gün taşımak da ağırlıkları dolayısıyla çekilmez olabiliyor. Hem özgürce hareket edebilip hem de her ortamda kolayca işlerini yürütebilmek isteyenlerin imdadınaysa tablet bilgisayarlar yetişiyor. Bir kez şarj edildiğinde modeline göre tüm gün kullanım imkanı verebilen, boyutları ve ağırlığıyla da kolayca taşınabilen bu teknolojik ekranlar; iş hayatınıza hem kolaylık hem de renk katacak, bizden söylemesi.

 

3. Bağlarınızdan Koparacak Kablosuz Kulaklık

Bağlarınızdan Koparacak Kablosuz Kulaklık

Kablolu alternatifi olan her küçük alet gibi kulaklıklar da "kablosuz olma" trendinden nasibini aldı. İyi de oldu. Gün içerisinde, bilgisayar ya da telefona bağlı olarak uzun saatler kullanmak durumunda kaldığınız kulaklıkların kablosuz versiyonuna geçerek hareket kabiliyetinizi arttırabilir, iş veriminizi yükseltebilirsiniz.

 

4. Masaüstünüzde Karışıklığı Azaltmak İçin Kablosuz Fare

Teknolojinin ilerlemesiyle kullandığımız küçük ekipmanların sayısında da belirgin bir artış oldu. Bilgisayara bağlı kullandığımız fare, hoparlör, kulaklık bunlardan sadece birkaçı. Tabii ki bilgisayarınıza bağladığınız her ek alet, var olan kablo ağına bir yenisini eklemek demek. Masabaşı çalışan insanların motivasyonunu düşürüp verimliliğini azaltan bu kablo kargaşasından kurtulmanın yolu bluetooth teknolojisinden geçiyor. Kullandığınız kulaklığı kablosuza çevirerek kablo yükünüzden kurtulabilir, masaüstünüzde daha ferah bir alan yaratabilirsiniz.

 

5. Yapılacaklar Listenizi Sürekli Güncellemenize İmkan Sağlayan Organizasyon Uygulamaları

Kalabalık bir ekiple çalışıyorsanız iş planlaması, görev dağılımı ve takibi genellikle zorlayıcı bir alan oluşturur. Bu gibi durumlar için hazırlanmış görev takip uygulamaları işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Bu uygulamalarda bir proje hazırlayabilir, katılımcılarınızı davet edebilir ve tüm süreci eş zamanlı olarak etkileşim içinde yürütebilirsiniz. Trello, Todoist, Asana gibi daha birçok uygulamadan işinize uygun olanı seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

6. Birçok Kişiye Bağlı Ayarlamaları Kolaylıkla Yapmanızı Sağlayacak Harika Bir Uygulama; Doodle

Katılımcı sayısının fazla olduğu toplantıları ayarlamak zaman zaman bir kabus haline gelebilir. Herkese uygun gün ve saati denk getirebilmek için yapılan mail trafiği içinde kaybolanların imdadına "Doodle" uygulaması yetişiyor. Doodle üzerinden katılımcılarınızın fikirlerini belirtebilecekleri, sunduğunuz zaman seçeneklerini oylayabilecekleri, interaktif katılım anketleri düzenleyebiliyorsunuz. Oldukça verimli bir uygulama olduğunu belirtelim.

 

7. Online Toplantı Uygulamaları

Online Toplantı Uygulamaları

İçerisinde bulunduğumuz pandemi şartları gereği artık online toplantı uygulamalarına 7'den 70'e herkes aşina olmuş durumda. Farklı ortamlarda bulunan insanların fiziki olarak bir araya gelmeden görüşmesine aracılık eden bu uygulamalar, iş hayatında da birçok organizasyonu daha kolay gerçekleştirilebilir kılıyor. Bu sebeple artık günümüzde her daim aklınızda bulunması gereken bir alternatif olduğunu söylememiz gerekiyor.

 

8. Tarayıcının Başında Sıra Beklemeye Son

Zaman zaman basılı belgeleri bilgisayar ortamına aktarmanız gerekir. Böyle zamanlarda cep telefonunuza indirerek kullanacağınız tarayıcı uygulamaları, en büyük kurtarıcılarınızdan biri olabilir. Cep telefonunuza erişimizin olduğu her an, kişisel tarayıcınız da elinizde olacak. Her türden dosyayı ister PDF, isterseniz de JPEG formatında taratabileceğiniz uygulamaların kullanımı da oldukça kolay.

 

9. Online Not Alma Uygulamaları

İş planlama ve organizasyon söz konusu ise online not alma uygulamaları tam size göre. Görsel destekli bu uygulamalar sayesinde notlarınız düzenli bir şekilde tutabilir, saklayabilir ve eş zamanlı olarak işleyebilirsiniz.

 

10. Vakitten ve Enerjiden Kazanmak İçin Elektrikli Scooter

Büyük şehirlerde iş hayatı kadar ulaşım da büyük bir problem. Zamanınızın büyük bölümünü yolda ve trafikte harcamak verimliliğinizi negatif etkiliyorsa bu önerimiz sizin için. Gün geçtikçe popülerliğini arttıran elektrikli scooter'lar, ulaşım probleminizi etkili bir şekilde çözebilir. Saatteki hızı 20 km'ye kadar çıkabilen modelleriyle doğa dostu bir ulaşım çözümü olan elektrikli scooter'lar sayesinde enerjiniz yolda bitmez, yaptığınız işe kalır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Hayatında Hızlıca Yükselmek için 6 Altın Öneri

İş Yerinde Sevilen Biri Olmanın 11 Altın Kuralı

Yalnızca İşini Aşkla Yapan İnsanların Anlayabileceği 8 Harika Duygu

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları