BLOG

BLOG

SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN KULLANABİLECEĞİNİZ TEKNOLOJİK ALETLER VE UYGULAMALAR


Sağlıklı Bir Yaşam İçin Kullanabileceğiniz Teknolojik Aletler ve Uygulamalar

Sağlıklı yaşam, modern insanın hayat kalitesini belirleyen en önemli unsurlardan biri. Fiziksel ve zihinsel sağlığımızın büyük ölçüde yaptığımız tercihlere bağlı olduğunu biliyoruz. Ancak çoğu zaman hayatın hızına yetişemiyoruz. Bu noktada gelişen teknoloji devreye girerek daha sağlıklı bir yaşam tarzı için bize destek olabilir. Daha sağlıklı, daha kaliteli bir hayat için teknolojinin nimetlerinden faydalanmamız mümkün. Bir sağlık asistanı ve kişisel koçtan daha fazlasını sunan bazı teknolojik çözümleri sizin için sıraladık:

 

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Kullanabileceğiniz Teknolojik Aletler

Fayda odaklı ürünler, diğer tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de ön plana çıkıyor. Yüksek teknoloji ürünleri, hayatın rutin karmaşası ve temposu içinde formda kalmanın ötesinde yararlar sağlıyor. İşte en çok tercih edilen ürünlerden birkaçı:

 

Akıllı Bileklikler ve Saatler

Akıllı Bileklikler ve Saatler

Giyilebilir teknoloji, kolaylıkla ulaşabileceğiniz sağlıklı yaşam ürünlerinin başında yer alıyor. Giyilebilir teknolojinin sadece spor aktivitelerini takip ettiği kanısı oldukça yaygın. Ancak bu araçlar kalp atış hızınızı, uyku düzeninizi ve su içme sıklığınızı bile takip edebiliyor. Kalp ritminizi ve kandaki oksijen seviyenizi ölçen modeller bile mevcut. Akıllı bileklikler ve saatler, farklı ek özellikleri ve tasarımlarıyla genel sağlık durumunuzu yansıtabiliyor. Şık bir aksesuar olmanın ötesinde bir sağlık hizmeti sunan bu araçlar, hem Android hem de iOS sistemi ile uyumlu çalışıyor.

 

Ses Yalıtımlı Kulaklıklar

Maalesef birçoğumuz yalıtımlı ofislerde ya da yalıtım kalitesi iyi evlerde vakit geçiremiyoruz. Haliyle bu durum, konsantrasyonu olumsuz etkileyebiliyor. Uygun fiziksel ortam şartlarının sağlanamaması durumunda da verim düşebiliyor. Ses teknolojisinde gelinen son nokta ile gürültü, artık bir problem olmaktan çıkıyor. Yeni nesil kulaklıklar aktif gürültü önleme özelliğine sahip. Bu kulaklıklar sayesinde kulağı zedeleyecek nitelikteki seslerin zararı minimuma indiriliyor. Ayrıca işitme sorunları yaşayan ve mizofoninin tetiklediği psikolojik rahatsızlıklara sahip bireyler için bu kulaklıklar çözüm olabiliyor.

 

Akıllı Led Ampuller

Işık renginin duyularımız ve psikolojimiz üzerindeki etkisi düşünülünce, akıllı ampuller sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıyor. Mavi ışığı azaltarak kaliteli bir uyku için ihtiyaç duyduğunuz sıcak ışığı bu ampuller sayesinde otomatik olarak ayarlayabilirsiniz. Üstelik koltuğunuzdan kalkmadan başka bir odanın ışığını açıp kapatabilir, uykuya dalmakta olan çocuğunuzun ışığını ayarlayabilirsiniz. Akıllı telefon ve tabletlerle kontrol edilebilen bu ampuller oldukça uzun bir ömre de sahip.

 

Mobil Sağlıklı Yaşam Uygulamaları

Mobil Sağlıklı Yaşam Uygulamaları

Telefonların sadece sesli iletişim için kullanıldığı dönemi hatırlamıyor olabilirsiniz. Zira akıllı telefonlar, yapay zeka teknolojisini kullanarak her gün gelişiyor. Başka bir alete gerek kalmaksızın akıllı telefon ve tabletinizi bir sağlıklı yaşam enstrümanına dönüştürmeniz mümkün. İşte birkaç örnek:

 

İşletim Sistemi Sağlık Uygulamaları

Hem iOS hem de Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar, kendi sağlık uygulamalarına sahip. Yaşamsal değerlerinizi, uyku düzeninizi ya da kişisel döngünüzü bu sabit sistem uygulamaları ile takip edebilirsiniz. Adeta bir tıbbi kimlik kartına dönüşen bu sistem uygulamaları ile zindelik hedeflerinizi analiz edebilirsiniz.

 

Pedometre - Adım Sayar Uygulamaları

Pedometre

Hem iOS hem de Android işletim sistemine uyumlu pedometre uygulamaları ile fiziksel aktivitenizi takip edebilirsiniz. Genellikle kullanıcı dostu bir dile sahip olan adım sayar uygulamaları, yaktığınız kalori miktarını da gösteriyor. Ücretsiz ve ücretli olmak üzere birden fazla uygulama arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz.

 

Fitness ve Meditasyon Uygulamaları

Akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu, dünyaca ünlü spor markaları tarafından tasarlanmış birçok fitness uygulaması var. Bu uygulamaların analiz yeteneği ile kişisel ihtiyaçlarınıza göre bir program ayarlayabilirsiniz. Üstelik bazı fitness uygulamaları, yıldız sporcularla çalışma imkanı sunarak dikkat çekmeyi de başarıyor.

Zihinsel bütünlüğe en az fiziksel kondisyon kadar önem verenler için meditasyon uygulamaları da mevcut. Telkin içeren uygulamalardan basit pratiklere uzanan bir yelpazede ihtiyacınızı karşılayan bir uygulama keşfetmeniz mümkün.

 

Sağlık Bakanlığı Tarafından Geliştirilen Uygulamalar

Dijital vatandaşlık kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulamalar da mevcut. Google Play ve App Store üzerinden indirilebilen bu uygulamalar, vatandaşların sağlık hizmetlerine kesintisiz ulaşabilmesine de yardımcı oluyor. E-Nabız, Mhrs Mobil ve Hayat Eve Sığar uygulamaları, Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiş mobil uygulamalar arasında yer alıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sonbaharda Tüketebileceğiniz Lezzetli ve Sağlıklı 8 Mevsim Meyve ve Sebzesi

Kış Mevsiminde En Çok Yenmesi Gereken Yiyecekler

Sağlıklı Bir Yaşam için Beslenme Tüyoları

Ne Yaz Ne Kış... Sonbaharda Hastalıklardan Korunmak İçin Almanız Gereken Önlemler

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar