BLOG

BLOG

SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIKLARININ İŞ HAYATIMIZ ÜZERİNDEKİ 7 OLUMLU ETKİSİ


Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşamın ilk koşuludur. Bu sayede hem sağlıklı bir bedene hem de sağlıklı bir zihne sahip olmak mümkündür. Bilimsel araştırmalar beslenme ile iş hayatındaki çalışma performansı arasında sıkı bir ilişki olduğunu göstermektedir. Kişilerin sağlıksız veya yetersiz beslenmesi, fiziksel ve zihinsel sağlıklarını olumsuz yönde etkileyeceği için iş verimlerini düşürmesi de kaçınılmazdır. Çünkü sağlıksız beslenme halsizlik, dikkatsizlik, yorgunluk, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Tüm bunlar da doğal olarak iş hayatını olumsuz yönde etkiler. Bu bilgiler ışığında sağlıklı beslenmenin kişinin bedeninde yaratacağı olumlu etkilerinin iş hayatını da olumlu yönde etkileyeceği rahatlıkla söylenebilir. Peki sağlıklı beslenmenin iş hayatımız üzerindeki olumlu etkileri nelerdir?

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Güne Zinde Başlamak İçin Ne Yemeli Ne İçmeli?

1. Dikkatiniz artar

Dikkatiniz artar

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, aynı zamanda bilişsel faaliyetlerinizi de düzenler. Bu da dikkat sürenizin artması, hafızanızın gelişmesi anlamlarına gelmektedir. Sağlıklı besinler tüketerek konsantrasyonunuzu ve enerjinizi arttırabilir, iş yaşamınızda bunun nimetlerinden yararlanabilirsiniz.

 

2. Enerjik ve zinde hissedersiniz

enerjik ve zinde hissedersiniz

Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayan kişiler gerekli enerjiyi besinler aracılığıyla kazandıkları için zinde ve enerjik hissederler. Ayrıca tükettikleri sağlıklı besinler onları bir sonraki öğüne kadar zinde hissettirmeye devam eder. Çünkü sağlıklı beslenme alışkanlıkları sayesinde kan şekeriniz gün boyu dengede kalacaktır, bu da daima enerjik hissetmenizi ve iş yaşamınızda daha verimli olmanızı sağlar.

 

3. İş performansınız artar

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, mesela öğün atlamamak, sizi kan şekeri dengesizliklerinden korur. Bilindiği üzere kan şekerindeki ani değişimler, konsantrasyon kaybı, yorgunluk, sinirlilik gibi belirtilere neden olmaktadır. Dolayısıyla sağlıklı beslenen kişiler, kolaylıkla iş performanslarını, konsantrasyon ve dayanıklılıklarını arttırabilirler.

 

4. Hata yapma riskiniz azalır

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, daha sağlıklı bir zihne ve düşünce sistemine sahip olmanızı sağlar. Sağlıklı beslendiğinizde kendinizi daha sakin, daha dikkatli ve daha iyi hissedersiniz. Tüm bu iyi duygular ise çalışırken işe tam anlamıyla odaklanabilmenize yardımcı olur. Sonuçta, iş yaşamında hata yapma riskiniz azalır.

 

5. Yaratıcılığınız gelişir

Yaratıcılığınız gelişir

Sağlıklı beslenme, tüm bilişsel süreçleri destekler. Yaratıcılık ise ancak sağlıklı bir zihinde mümkündür. Bu yüzden sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip kişiler, iş yaşamında yaratıcılıklarını da tam anlamıyla kullanabilirler.

 

6. Dayanıklılığınız artar

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam birbirinin iki iyi dostudur. Oysa sağlıklı beslenme alışkanlığına sahip kişiler, hareketin faydalarını da bilecekleri için daha hareketli bir yaşam sürme eğilimindedirler. Sağlıklı beslenme bir de düzenli hareket ile birleşirse kişi enerjisini istediği şekilde yönetebilir. Böyle bir insanı ne uzun toplantılar ne de uzun çalışma saatleri yıldıracaktır. 

 

7. Özgüveniniz artar

İş hayatında özgüven, kişiyi bir adım öne taşıyan bir özelliktir. Sağlıklı beslenmek, başlı başına bir kendine özen meselesi olduğundan beslenmesine özen gösteren kişiler, kendilerini daima özgüvenli hissederler. Ayrıca daha sağlıklı bir düşünce yapısına sahip oldukları için kendi değerlerinin de farkındadırlar. Sahip olunan bu özgüven ise kişinin iş hayatındaki duruşunu diğerlerinden ayrı bir yere koymasını sağlar. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: