BLOG

BLOG

YALNIZCA İŞİNİ AŞKLA YAPAN İNSANLARIN ANLAYABİLECEĞİ 8 HARİKA DUYGU


Konfüçyüs’ün bir sözü vardır; "Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız". Durum, işte aynen böyle! İşini sevgiyle ve aşk ile yapmak, işi sevmemenin yarattığı bütün negatif durumları ortadan kaldırır. İşini aşk ile yapmak, işi iş olarak görmemenizi sağlar. İşini aşk ile yapanların hayata bakış açısı çok ama çok farklıdır! Nasıl mı? İşte işini aşk ile yapanların aşina olduğu harika duygular…

 

Hafta sonlarını özlemezsiniz ve pazartesi sendromu yaşamazsınız… 

 Genelde iş hayatının getirdiği stresten dolayı cuma akşamları, hafta sonları iple çekilir. Fakat işini aşk ile yapanlar için her an hafta sonudur, her an tatildir. Çünkü yaptıkları şey iş değil, sevdikleri şeylerdir. Bununla birlikte kesinlikle pazartesi sendromu gibi modern iş hayatının getirdiği sorunlarla karşılaşmazlar. Çünkü onlar için işin başlangıç ve bitiş zamanı yoktur, sevdikleri şey vardır. 

 

‘’Şimdi ne yapmalıyım?’’ panik hali çok ama çok uzaklarda kalmıştır 

İşini aşk ile yapanlar, işten sonra “Şimdi ne yapmalıyım?” panik halini yaşamazlar. Çünkü işlerini sevdikleri için her şey kontrol altındadır. Bu yüzden iş esnasında eğlenmeyi de, bilgilenmeyi de, iş yapmayı da çok ama çok iyi bilirler. Bu gibi panik hallerinin, vakitlerini kalitesiz kılmasına izin vermezler. 

 

Günün nasıl geçtiğini anlamazsınız 

gün hızla geçer

Saat, artık sizin için sadece yapılan işler için lazımdır. Yani yapmanız gereken bir iş vardır veya yemek siparişiniz geç kalmıştır; işte saate bakmanızın tek nedeni bu ve bunlar gibi durumlardır.  Yani “İş ne zaman bitiyor?, Kaç dakika kaldı?” gibi düşünceler artık hayal olmuştur. Her defasında, gün sonu geldiğinde “Bugün ne kadar çabuk bitti ya!” demekten kendinizi alıkoyamazsınız. 

 

“Olsun, bitsin” kafasından çıkarak “Olacaksa en iyisi olsun” düşüncesini her zaman yaşatırsınız

İşini aşk ile yapmak, işine özenmektir. İşinize özendiğiniz zaman sırf iş olsun diye ve bitsin diye yapılan işlerle alakanız olmaz. Olacaksa en iyi olsun diyerek yaptığınız işler üzerinde düşünür, ona önem verir, o işte isminizin geçtiğini farkına varır ve en iyisini yapmaya özen gösterirsiniz. 

 

Sorumluluk almaktan korkmazsınız

İşi sevmemek sorumluluktan kaçmak demektir. Ama işini aşk ile yapanlarda durum öyle mi? Tabii ki öyle değil! İşini aşk ile yapanlar için iş, iş olarak görülmediği ve bir hobi gibi olduğu için sorumluluk almaktan kesinlikle korkmazlar. Düşünsenize, bisiklet sürmekten aşırı derecede keyif alıyorsunuz ve birisi gelip size şunu söylüyor; “Bizim için bisiklet sürer misin?” Çıldırmaz mısınız? 😊

 

Hiçbir zaman yorgunluk hissetmezsiniz 

İşten eve geldikten sonra pestil gibi olanları gördüğünüz zaman şaşırırsınız. Siz eve döndükten sonra aşık olduğunuz işi yaptığınız  için hiçbir şekilde yorulmazsınız. Yüzünüzde tatlı bir gülümseme ve huzur vardır. 

 

Kendinizi geliştirirsiniz

kendini geliştir

İşini aşk ile yapmak, durumu her tarafından analiz etmeyi beraberinde getirir. Çünkü kişide açık ve dingin bir beyin vardır; sevdiği iş ile ilgileniyordur. Sevdiği şeye önem verdiği için onu daha iyi bilmek, daha da geliştirmek ister. Bu yüzden işini aşk ile yapmak, kişisel gelişimin de fitilini ateşler. Kişi bu yüzden, her an her yerde kendini geliştirmek için çabalar. 

 

İşini aşk ile yapmak başarıyı beraberinde getirir

İşini aşk ile yapmak, pozitif olan tüm durumları beraberinde getirir. Çünkü kişi yorgunluk hissetmez, daha istekli bir şekilde çalışır, işini sevdiği için kendini daha fazla geliştirir, sorumluluk almaktan korkmaz, işin bitmesi için saat saymaz, vaktini verimli bir şekilde kullanır ve tüm bu durumlar doğrultusunda başarı tartışılmazdır. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: