BLOG

BLOG

KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN TÜRKİYE'DE GİDEBİLECEĞİNİZ 10 LOKASYON


Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması sevinci ile içimiz dolup taşarken, sanıyoruz hemen herkes tatil planları için araştırmalara başladı... Bayram tatilleri, çalışan insanlar için bulunmaz bir nimet. Bu nedenle; birçok kişi bu önemli zaman dilimini kendi şehrinde geçirmek yerine, şöyle denize karşı oturup kendini dinleyebileceği yerlerde geçirmek istiyor. Düşünsenize; kim istemez ki tertemiz bir deniz ve tertemiz bir doğanın içinde, şehrin karmaşasından uzak bir şekilde sessizliği dinlemeyi? Eğer sizin de cevabınız evetse ve bu hayal sizin de içinizi kıpır kıpır yapıyorsa; bu yazımız tam size göre demektir! İşte uzun Kurban Bayramı tatilinde sakinlik arayanlara özel, Türkiye'de gidilebilecek 10 lokasyon…
 

1. Selimiye

Selimiye

Marmaris'e bağlı nadide köy Selimiye, maviyle yeşilin kucaklaştığı bir konumda bulunuyor. Selimiye, ayrıca Hisarönü Körfezi'nde bulunan en güvenli koylardan biri. Bu nedenle, tarih boyunca önemli bir sığınak olarak kullanılmış. Son zamanlarda giderek daha popüler olsa da hala birçok tatil lokasyonuna göre sakin. Eğer siz de sakin bir tatil, temiz bir deniz ve bol yeşil istiyorsanız, Selimiye sizin için ideal bir rota olabilir.

 

2. Palamutbükü

Palamutbükü

"Allah sevdiği kulunu Datça'ya gönderir" demiş ünlü coğrafyacı Strabon. Sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerle Türkiye'nin en güzel tatil lokasyonlarından biri olan Datça, hala yeterince popüler olmadığı için sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk seçeneği oluyor. Datça'da konaklayabileceğiniz veya günübirlik ziyaret edebileceğiniz birçok koy mevcut. İşte Palamutbükü de bunlardan biri. Hatta en sevileni. Küçük bir koyda, tertemiz bir deniz ve huzur eşliğinde tatil yapmak istiyorsanız, bu bayram rotanızı Palamutbükü'ne çevirmenizi öneririz.

 

3. Bördübet

Datça- Marmaris yolu üzerinde bulunan Bördübet, farklı bir tatil geçirmek isteyenler için son derece ideal. Bu küçük koy öylesine huzurlu ki; eğer kalabalık ve eğlenceli bir tatil istiyorsanız birkaç gün içinde sıkılabilirsiniz. Ama bana bir kitap bir de doğa yeter diyorsanız, burası sizin için küçük bir cennet olabilir!

 

4. Assos

assos

Çanakkale'nin incisi Assos, size hem gezecek hem de sakince dinlenebilecek birçok güzellik sunuyor. Mesela Kadırga Koyu'nda sessizliğin ve denizin tadını çıkarabilir, Assos'un hepsi birbirinden etkileyici tarihi güzelliklerini gezebilirsiniz. Assos özellikle de tarih severler için oldukça ideal bir rota olacaktır. Bu şahane yerde hala sakin bir tatil geçirme şansınız varken, mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz!

 

5. Bozburun

Marmaris'in kalabalığından uzak, masmavi bir denizi olan, sakinliğin adresidir Bozburun. Bu sakin yerde deniz ve doğa muhteşemdir ama çevre 5 yıldızlı otellerle dolu değildir. Eğer hala el değmemiş yerler var mı acaba diye merak ediyorsanız, Bozburun'u bir görmenizde fayda var!

 

6. Kabak Koyu

Kabak Koyu

Kabak Koyu, yıllardır sakinlik arayanların adresi durumundadır. Bu şahane koy insana benzersiz bir manzara vadeder. Doğayla iç içe, şehirden uzak, sadece kendinizle kalabileceğiniz bir bayram tatili geçirmek istiyorsanız, belki de Kabak sizin için muhteşem bir seçenektir!

 

7. Akyaka

Soğuk denizi, güneşli günleri, ılık rüzgârı, yemyeşil ormanı ile cennetten bir köşedir Akyaka... Gittiğinizde dünyadan soyutlanmış gibi hissedeceğiniz nadir yerlerdendir ayrıca. Eğer sizin hayal ettiğiniz tatil de bu benzetmeye uyuyorsa, Akyaka'da sizi son derece keyifli zamanlar bekliyor olabilir!

 

8. Adrasan

Tertemiz bir deniz, nefis bir orman manzarası... Bu şirin koy, hala keşfedilmemiş yerler arasında bulunuyor. Çevrede çoğunlukla butik oteller ve aile otelleri mevcut. Dolayısıyla konuklarına hem aradıkları sakinliği hem de muhteşem bir doğayı rahatlıkla sunabiliyor...

 

9. Cunda Adası

Cunda Adası

Ayvalık'ta bulunan Cunda Adası, tarihle doğanın iç içe geçtiği harika bir tatil beldesi. Ayrıca adada Türkiye'nin en sakin koylarından biri olan Patriça Koyu bulunuyor. Eğer siz de hem tarihi güzellikleri gezeyim hem de sakin bir tatil geçireyim diyenlerdenseniz Cunda Adası, bu bayram sizin için ideal olabilir. 


10. Marmara Adası

Marmara Denizi'nde bulunan bu şirin ada, doğal güzelliğini koruyabilmiş ender yerlerden biri. Temiz bir denizi ve yemyeşil bir doğası var. Ayrıca bayram tatili için huzur ve dinginlik arayanlar için de oldukça ideal, bizden söylemesi.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: