BLOG

BLOG

TÜRKİYE'NİN EN İYİ KIŞ TURİZM DESTİNASYONLARI


Kış deyince akla beyaz ve onun eşsiz güzelliği geliyor. Kış aylarında her yanı cennet bahçesi olan ülkemizin üstünü adeta beyaz bir örtü kaplıyor ve her noktası görülmeye değer hale geliyor. Kış tatillerini sevenler için ziyaret edilebilecek birçok destinasyon bulunuyor. Bu destinasyonlar, içerisinde nice güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Kış aylarında birçok ziyaretçi ağırlayan bu destinasyonlardan bazılarını sizin için sıraladık. Yola çıkmadan önce sıkı giyinmeyi ve bavulunuza kalın giysiler koymayı unutmayın.

 

1. Sapanca, Sakarya

Sapanca

Yeşili ve maviyi, suyun eşsiz duruluğuyla birleştiren Sapanca Gölü; şehrin hengamesinden sizi çekip alıyor. Sapanca Gölü'nün dışında Kırkpınar, Sapanca Harmanlık Yürüyüş Yolu ve Alabalık çiftlikleri gibi birçok ziyaret edebileceğiniz nokta bulunuyor. Kış aylarında adeta beyaz bir örtüyle kaplanan Sapanca, ziyaretçilerine göl manzaralı kahvaltı yapabilme ve akşam yemeği yiyebilme imkanı sunuyor.

Elite World Grand Sapanca, Sapanca ziyaretiniz boyunca kaliteli ve konforlu hizmetleriyle sizi en iyi şekilde ağırlar. Profesyonel ve güler yüzlü çalışanlarıyla tatilinizin keyifli geçmesi için sizleri muhteşem bir deneyimle buluşturur. Elite World Sapanca Hotel şehirden uzakta doğayla baş başa tatil yapmanıza olanak tanır. Konforlu odaları, eşsiz manzarasıyla unutulmaz bir tatil yaşatır.

 

2. Palandöken, Erzurum

dag-evleri-ve-palandoeken-yazisi

Doğu Ekspresi ile seyahat edenlerin uğrak noktası, Doğu Anadolu'nun Paris'i Palandöken! Yaz aylarında da birçok ziyaretçi ağırlayan Palandöken, kış aylarında popülerliğini arttırıyor. Kış sezonunda sıcaklığın sıfırın altına düştüğü Palandöken, 3000 metre yüksekliği ile bu soğuğun neden yaşandığını adeta açıklıyor. Birçok kış sporunun yapıldığı Palandöken, 28 kilometrelik olimpik pistiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Erzurum'un ekonomisine ve ticaretine büyük katkıları olan bu destinasyona geldiğinizde unutulmaz anılar biriktirirsiniz. Kış aylarında tatil yapmayı planlıyorsanız Palandöken'e de listenizde yer verebilirsiniz.

 

3. Yedigöller, Bolu

Yedigöller

Burada Büyük Göl, Serin Göl, Derin Göl, Nazlı Göl, Küçük Göl, İnce Göl ve Sazlı Göl olmak üzere 7 tane göl bulunuyor. Her mevsim güzelliğiyle büyüleyen Yedigöller, kış ayında da bir başka güzel. Yeni evli çiftlerin balayı destinasyonu olarak tercih ettiği bu göllere kışın genelde Mengen üzerinden ulaşım sağlanıyor. Çünkü yoğun kar nedeniyle yollar kapanabiliyor. Burada Geyik Üretme İstasyonu ve Alabalık Üretme İstasyonu bulunuyor. Oldukça ilginç bu istasyonların dışında bir de Dilek Çeşmesi bulunuyor. Tüm bu istasyonları ve gölleri yukarıdan izlemek içinse Kapankaya Seyir Terası'na gitmeniz yeterli. Eğer tatil rotanızda Bolu da varsa Yedigöller'e uğramadan geçmeyin!

 

4. Uludağ, Bursa

Uludağ

Uludağ için turizm konusunda Bursa'dan daha ünlü desek mübalağa etmiş olmayız herhalde. Eşsiz doğası ve güzelliği, kar ile birleşince ortaya şahane manzaralar çıkıyor. Özel ve kamuya ait birçok tesisin bulunduğu Uludağ, günübirlik ziyaretçiler de ağırlıyor. Burada ziyaret edebileceğiniz yerlerden biri de Uludağ Milli Parkı. "Dağda hiç göl olur mu?" demeyin! Kilimli Gölü ve Buzlu Göl sizi muhteşem manzarasıyla kucaklıyor. Koşullar uygunsa bu gölleri de ziyaret edebilirsiniz. Teleferik ve telesiyej gibi ulaşım araçlarına binmeyi de ihmal etmeyin. Kayak yapmak istiyor fakat bilmiyorsanız eğitmenlerden ders alabilme imkanınız da bulunuyor. "Dağa gelmişken yayla da göreyim." diyorsanız yürüyerek Çobankaya Yaylası'na çıkabilirsiniz.

 

5. Çıldır Gölü, Kars

Çıldır Gölü

Ardahan ve Kars ili sınırları içerisinde kalan Çıldır Gölü 123 kilometrekare alanı kapsıyor. Geniş alanı sayesinde Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tatlı su gölü unvanına erişmeyi başarıyor. Aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü unvanını elinde bulunduruyor. Deniz seviyesinden 1959 metre yukarıda bulunan Çıldır Gölü, kış aylarında buz tutuyor. Bu nedenle buzlar ülkesi olarak adlandırabileceğimiz Çıldır Gölü'nde kızakla kayak, buzda balık avı ve yürüyüş yapabilirsiniz. Buz tutmuş gölün üzerinde yürümek size suyun üzerinde yürüyormuş gibi hissettirir.

 

6. Zigana Dağı, Gümüşhane

Zigana Dağı

Trabzon ve Gümüşhane'yi birbirine bağlayan Zigana Dağı'nın yüksekliği 2500 metreye kadar ulaşabiliyor. Bu kadar yükseklikte yamaç paraşütü yapmak da adrenalin seviyenizi en üst düzeye çıkarıyor. Yaylakent Kayak Merkezi, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Zigana Dağı'nda doğa safarisi, kuş gözlemciliği gibi aktiviteler yapmanız da mümkün. Kışın çok sert geçtiği bu dağ, Gümüşhane sınırları içerisinde bulunsa da Trabzon'a çok da uzak değil. Eğer tatil rotanızda Doğu Karadeniz varsa Zigana Dağı'nı da listenize ekleyebilirsiniz.

 

7. Erciyes, Kayseri

Erciyes

Kış aylarının vazgeçilmezi kayak gibi sporlar, Erciyes gibi yüksek dağlarda daha keyifli hale geliyor. Ziyaretçilerine en iyi imkanları sunan tesislerine ek olarak Erciyes Dağı parasailing gibi sporları yapma imkanı da sunuyor. Erciyes'te teleferik, teleski ve baby-lift gibi ulaşım imkanlarını kullanarak hem Erciyes'i rahatlıkla gezebilir hem de manzarasını seyredebilirsiniz. Kar kapasitesi yüksek olan Erciyes, ziyaretçilerine kaya ve buzul tırmanışı yapma imkanı da sunuyor. İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmasından dolayı ulaşımı kolay olan Kayseri ve Erciyes, yıl içinde birçok ziyaretçi ağırlıyor. Bir sonraki ziyaretçisi neden siz olmayasınız?

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Tatili İçin Tercih Edebileceğiniz 8 Muhteşem Rota

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 12 Tatil Yeri

Yılbaşı Tatili İçin İstanbul ve Çevresinde Gidilebilecek 8 Yer

Kar Yağdığında Güzelliği Kat Kat Artan 7 Lokasyon