BLOG

BLOG

TÜRKİYE'NİN EN GÖZDE 10 YAZ TATİLİ DESTİNASYONU


Havaların iyiden iyiye ısındığı şu günlerde yaz tatili planları çoktan yapılmaya başladı bile. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl, pek çok insan tatilini yurt içi lokasyonlarda değerlendirmeyi planlıyor. Zaten her köşesi cennet ülkemizde gezilmesi- görülmesi gereken öyle çok güzellik; hepsi birbirinden mavi öyle güzel sahiller var ki... Bu yazımızda yaz tatili planı yapmakta olanlar için bazı öneriler hazırladık. İşte Türkiye'nin en gözde 10 yaz tatili destinasyonu!

 

1. Assos, Çanakkale

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan Assos, geçmişi çok eskilere dayanan bir antik kentin üzerine kurulu. Bu yerleşim yeri günümüzde Behramkale adıyla anılmakta. Burada tarihi kalıntıların yanı sıra benzersiz bir deniz ve doğa da var. Her mevsimde buz gibi olan deniz suyu, tarihi limanı, taş evleri Assos'u benzersiz kılan özelliklerden. 

 

2. Bodrum

bodrum

Türkiye'de son 30 yılın en popüler yaz tatili rotası olan Bodrum, ününden bir şey kaybetmeden ilgi görmeye devam etmekte. Temiz koyları, lüks otelleri, hareketli gece hayatı ile dikkat çeken bölgede ister sakin ister eğlenceli bir tatil yapmak mümkün. Siz de tatilinizi burada planlayarak hem dinlenebilir hem de eğlenerek keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

 

3. Datça, Muğla

Tıpkı Bodrum gibi bir yarımada olan ancak ulaşım zorlukları sebebiyle onun kadar rağbet görmeyen Datça, tertemiz koyları ve güzel havası ile dikkat çekmekte. Muğla'nın en bakir tatil beldelerinden kalmayı başarmış bu güzel yerde siz de en güzel denize girebilir, en sakin akşamları yaşayabilirsiniz. Edebiyat ve sanat yaşamından pek çok önemli ismin inzivaya çekildiği bu yerde, siz de doğaya ve sanata doyabilirsiniz.

 

4. Kaş, Antalya

kaş

Tertemiz denizi sebebiyle dalış turizmi ile öne çıkan Kaş, Antalya'nın en batısında bulunmakta. Burası antik kentleri, tarihi yapıları, renkli çarşısı ve keyifli konaklama seçenekleri ile yaz aylarında cıvıl cıvıl olan bir tatil merkezi. Ülkemizdeki en ünlü plajlardan biri olan Kaputaş Plajı da burada yer almakta. Siz de sakin ama renkli bir tatil için Kaş'ı tercih edebilirsiniz.

 

5. Olimpos, Antalya

Antalya, Kumluca'da bulunan Olimpos, antik kent ve milli park içerisinde yer aldığı için birinci dereceden sit alanı konumunda. Bu dokunulmaz güzellik hem tarih hem doğa hem de deniz tatilini birleştirebileceğiniz ender yerlerden. Siz de Akdeniz'in serin sularıyla böylesine tarih dolu bir atmosferde buluşmak isterseniz bu şahane lokasyonu bu yaz ziyaret edebilirsiniz.

 

6. Çeşme, İzmir

çeşme

Yaz tatillerinde İzmir'in en popüler yeri haline dönüşen Çeşme de ülkemizin en güzel kumsallarına sahip. İnce beyaz kumu, sıcak denizi ve termal kaynakları ile bu güzel yer tatilin hakkını vermek için oldukça ideal. Zaten bu nedenle sezon boyunca yoğun ilgi görmekte. Siz de keyifli bir tatil için bu gözde lokasyonu tercih edebilirsiniz.

 

7. Fethiye, Muğla

Ülkemizin en fazla ilgi gören tatil lokasyonlarından biri olan Fethiye, uzun yıllardır dünyanın her yerinden insanı ağırlamakta. Bu güzel lokasyonda sayısız konaklama seçeneği bulabilir, en güzel denizlere girebilir ve gece hayatının, eğlencenin tadına varabilirsiniz.

 

8. Dalyan, Muğla

Muğla, Ortaca'da bulunan Dalyan da ülkemizin en gözde yaz tatili destinasyonları arasında yer almakta. Bölge Kaunos Antik Kenti ve kaya mezarları ile yaz-kış yoğun ilgi görüyor. Ayrıca en ünlü Dalyan plajı olan İztuzu da ev sahipliği yaptığı caretta caretta kaplumbağaları ile doğal koruma bölgesi olarak dikkat çekiyor.

 

9. Side, Manavgat

Antalya, Manavgat'ta bulunan Side, ülkemizdeki en büyüleyici yerlerden biri. Surlarla çevrili ihtişamlı kapısı, antik limanı, gündelik hayatın içine karışmış tarihi kalıntıları, eski evleriyle görüp görebileceğiniz en güzel yerler arasında bulunan Side'de tertemiz bir denize girebilir, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

10. Marmaris, Muğla

Marmaris

Maviyle yeşilin buluşma noktasında yer alan Marmaris, ülkemizin en gözde yaz tatili lokasyonları arasında yer alıyor. Tertemiz koyları, yemyeşil doğası, lüks otelleri ve eğlenceli gece yaşamı Marmaris'i hem yerli hem de yabancı turistler için vazgeçilmez kılıyor. Siz de mavi ve yeşile doymak için bu yaz Marmaris'in güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: