BLOG

BLOG

TÜRKİYE'DE MUTLAKA YAPMANIZ GEREKEN 20 ŞEY


Gezmek ve seyir halinde olmak, bir insanın hayatı boyunca yaşayacağı en muhteşem deneyimlerden biri. Ve üzerinde yaşadığımız gezegen, bize bunun için eşsiz güzellikler sunuyor. Her insan dünyayı gezmek istiyor ama öncelikle yaşadığımız ülkenin güzelliklerini fark etmek, gezmek ve görmek gerekiyor. İşte size bu listede sunacağımız muhteşem şeyleri yapmak da hem biz Türkiye'de yaşayanlar hem de Türkiye'ye gezmeye gelecek olanlar için bir rehber niteliğinde. İşte Türkiye'de mutlaka yapmanız gereken 20 muhteşem şey!

 

1. Galata Kulesi'nden İstanbul'u seyretmek

İstanbul'un Galata semtinde bulunan bu kuleyi, dışarıdan da içeriden de izlemek çok güzel. Ancak her zaman önünde olan uzun kuyruğa aldırmadan yukarı çıkıp, oradan muhteşem İstanbul manzarasını mutlaka görmelisiniz. Çünkü beklemek, yukarıda gördüklerinize gerçekten değecek.

 

2. Adalarda gezip bisiklet sürmek

İstanbul'un en gözde adaları Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada'dır. Ve bu adaların her biri, sadece İstanbul'un kalabalığından kaçmak isteyenlerin değil; İstanbul'a gezmeye gelen herkesin uğrak yeridir. Dolayısıyla erkenden çıkıp tüm adaları gezmek, muhteşem bir deneyim olacaktır.

 

3. Eminönü- Anadolu Kavağı vapuruna binmek

Yaklaşık 2 saat süren bu yolculuk, size martılarla kahvaltı yapma şansı tanıyor. Bu vapura binerek Beşiktaş, Üsküdar, Kanlıca, Sarıyer ve Rumeli Kavağı gibi İstanbul'un en güzel semtlerini karşıdan görebilirsiniz.

 

4. Nemrut'ta gün batımını izlemek

Adıyaman'da 2600 metre yükseklikteki Tanrıların Tahtı Nemrut, Antik Çağ'dan kalan heykelleri ve sunduğu muhteşem gün batımı manzarasıyla, gerçekten görülmeye değer.

 

5. Urfa'da sıra gecesine katılmak

Eğer bir gün yolunuz Urfa'ya düşerse, orada bir sıra gecesine katılmayı sakın ihmal etmeyin. Bu sayede daha önce duymadığınız türküleri duyacak ve hiç olmadığınız kadar da eğleneceksiniz.

 

6. Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkmak

Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı'ya yaklaşık 7 gün süren turlar düzenleniyor. Eğer bir sağlık sorununuz yoksa, bu muhteşem manzarayı görmek için mutlaka zirve deneyimini yaşamalısınız.

 

7. Van Gölü'nde yüzmek

Van Gölü 430 km boyunca kıyılara eşlik eden büyüleyici bir yer. Burada yaşayan insanların ona deniz demesi de hiç mantıksız sayılmaz. Bu yüzden Van Gölü'nün yüzmeye elverişli kıyılarında yüzmek de eşsiz bir deneyim olacaktır.

 

8. Doğu ekspresi ile tren yolculuğu yapmak

Tren yolculuğu, başlı başına keyifli bir şey. Çünkü arabayla giderken göremeyeceğiniz birçok güzelliği, görme şansı tanıyor size. Doğu Ekspresi ile Kars'a uzanan uzun yolculuk ise, kendini yollara adamış her insan için muhteşem bir fırsat. 

 

9. Pamukkale'de antik havuzda yüzmek

Düşünsenize 2300 yıllık sütunların içinde yüzüyorsunuz... İşte M.Ö. 2. yüzyıldan kalan bu antik havuz, size bu imkanı sunuyor!

 

10. Fethiye'den Antalya'ya doğru Likya Yolu'nu yürümek

Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olan Likya Yolu, tamı tamına 535 km. Akdeniz'in eşsiz güzelliğini görmek ve Antik Likya'nın gizemini yaşayabilmek için, bu yolu mutlaka yürümelisiniz!

 

11. Baba Dağı'nda yamaç paraşütü yapmak

Paraşüt, özellikle de yamaç paraşütü kulağa korkunç gelse de aslında muhteşem bir deneyim. Hele ki Fethiye gibi muhteşem bir yerde yapılıyorsa; gerçekten tadından yenmiyor. Bu yüzden eğer sağlık durumunuz izin veriyorsa; Baba Dağı'ndan yamaç paraşütü ile mutlaka atlamalısınız. :)

 

12. Konya'da Mevlana'yı ziyaret etmek

Mevlana, sadece Türkiye için değil, tüm dünya için çok önemlidir. Bu yüzden Konya'da onun kabrini ziyaret etmek, Türkiye'de mutlaka yapmanız gereken şeylerden.

 

13. Kapadokya'yı balonda keşfetmek

Kapadokya, Türkiye'nin eşsiz güzellikteki doğal yapısıyla dikkat çeken yerlerinden biri. Ve bölgeyi uçan bir balondan izlemek gerçekten de maceracı bir deneyim.

 

14. Ege'de mavi bir yolculuk yapmak

Deniz, güneş, gün doğumu, gün batımı, doğa, sessizlik, huzur ve mavinin her tonu! Daha fazla söze gerek yok diye düşünüyoruz...

 

15. Çeşme'de sörf, Kaş'ta dalış yapmak

Çeşme Alaçatı'ya her yıl yüzlerce kişinin sörf yapmak için gelmesi, boşuna değil. Çünkü doğası ve rüzgarıyla sörf için adeta biçilmiş kaftan. Kaş ise, denizdeki canlı çeşitliliği, tarihi ve temizliğiyle, dalış tutkunlarına muhteşem bir fırsat sunuyor. 

 

16. Bağ bozumu zamanı Bozcaada'ya gitmek

Bozcaada bağcılık ve şarapçılık açısından oldukça zengin bir kültüre sahip. Ve oraya gitmeniz gereken en önemli zaman, her yıl eylül ayı başında düzenlenen Bozcaada Bağ Bozumu Festivali dönemi.

 

17. Efes Harabeleri'nde gezmek

Efes Antik Kenti, içinde ciddi bir tarih barındırıyor: Artemis Tapınağı, Selsus Kütüphanesi, Meryem Ana Evi ve Kilisesi... Bu muhteşem yeri gezmek tüm gününüzü alacak hem de gezerken çoğu zaman nereye bakacağınızı şaşıracaksınız.

 

18. Mardin sokaklarında kaybolmak

Mardin'in yüzlerce yıllık bir tarihe dayanan taş sokaklarında yürürken; bir masal aleminde yürüyor gibi hissedeceksiniz...

 

19. Fırtına Deresi'nde rafting yapmak

Fırtına Deresi, yeşil ve ile mavinin buluştuğu dünyanın en güzel derelerinden biri. Ortalama olarak 1 saatte tamamlanan rafting turu, size çok ama çok farklı bir deneyim yaşatacak.

 

20. Trans Kaçkar yürüyüşü yapmak

Kaçkarların güney eteklerinden kuzeyine doğru uzanan bu yürüyüş boyunca, hayal bile edemediğiniz güzellikte manzaralar göreceksiniz...

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze

İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’daki En İyi 8 Kahvaltı Mekânı