BLOG

BLOG

SONBAHAR'DA VİZESİZ GİDEBİLECEĞİNİZ AVRUPA ÜLKELERİ


Sonbahar, romantik havası ve sarı, kırmızı, kahverenginin en güzel tonlarında doğa manzaralarına sahne olan atmosferiyle herkesin sevdiği mevsimlerden. Yazın sıcak günlerinin yerini hafif serin akşamlara bıraktığı, ceketlerinize ve hırkalarınıza yeniden kavuştuğunuz sonbahar ayları, huzurlu ve sakin tatilleri sevenler için ideal. Sonbahar tatilinizi yurt dışında gerçekleştirmek ancak vize süreciyle uğraşmak istemiyorsanız en gözde vizesiz Avrupa ülkeleri arasından seçim yapabilirsiniz. Gelin, sonbahar tatiliniz için en uygun Avrupa rotalarına birlikte bakalım.

 

Arnavutluk

Arnavutluk

Güneydoğu Avrupa ülkelerinden Arnavutluk, yaklaşık üç milyonluk nüfusuyla kalabalıktan uzak, sakin bir tatil vadediyor. Ülkenin başkenti Tiran, Osmanlı mimarisine sahip pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Arnavutluk'un birbirinden güzel yapıları seyahatiniz boyunca sizi cezbedecek. Kültürel bir tatilin yanı sıra Arnavutluk'un eşsiz doğası sayesinde doğa tatili de yapabilirsiniz. Valbona Vadisi, Llogara Ulusal Parkı, Dıraç gibi doğal güzelliklere sahip yerleri tatiliniz için not edebilirsiniz. Ülke, aynı zamanda gelişmiş deniz turizmiyle de çok fazla turist ağırlıyor. Sonbaharın sakin günlerini doğa ve denizle iç içe geçirmek istiyorsanız Arnavutluk'a bir şans verebilirsiniz. Arnavutluk'ta vizesiz olarak kalabilme süreniz ise en fazla 90 gün.

 

Belarus (Beyaz Rusya)

Belarus

Belarus Cumhuriyeti ya da Beyaz Rusya, Doğu Avrupa'da bulunuyor. Para birimi olarak Beyaz Rusya rublesi kullanan ülkede, hayallerinizdeki sonbahar tatilini yaşayabilirsiniz. Konumu itibariyle özellikle kış aylarında çok soğuk günler geçiren ülkeye sonbaharda giderek daha yumuşak bir havada keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Genç nüfusu oldukça fazla olan ülkede eğlence hayatı da çok canlı. Pek çok ünlü gece kulübüyle öne çıkan ülkeden eğlenmeden dönmeniz neredeyse imkansız! Gomel, Mogilev ve Vitebsk ise ülkenin mutlaka gezilmesi gereken başlıca şehirlerinden. Belarus'ta 30 güne kadar vizesiz olarak kalabilirsiniz.

 

Bosna-Hersek

Bosna-Hersek

Balkanlar'da yer alan Bosna-Hersek, Türk turistlerin en gözde tatil yerlerinden biri. Ülkenin başkenti Saraybosna, para birimi ise Konvertibl Mark. Osmanlı Devleti'nin uzun yıllar süren hakimiyeti nedeniyle ülkede çok sayıda Osmanlı eseri bulunuyor. Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin'in ünlü eseri Mostar Köprüsü, ülkenin en popüler mimari yapılarından. Eşsiz doğa manzarasına sahip Bosna-Hersek'te dilerseniz doğayla iç içe huzurlu bir tatil yapabilirsiniz. Zengin kültürel çeşitlilik Bosna-Hersek'in mutfağına da yansıyor. Türk ve Avrupa mutfağına özgü pek çok yemeği tadabilir, Bosna-Hersek sokaklarında tarih kokan bir gezintiye çıkabilirsiniz. Doğası ve ünlü termal kaplıcalarıyla sonbahar tatili için Bosna-Hersek'i tercih edebilirsiniz. Ülkede vizesiz olarak 90 güne kadar kalabilme imkanınız bulunuyor.

 

Ukrayna

Ukrayna

Son yılların tatil için en çok tercih edilen Avrupa ülkelerinden biri olan Ukrayna, Doğu Avrupa'da yer alıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev, Avrupa'nın en önemli kültür kentlerinden biri olma özelliğine sahip. Tatilinizi sanatla harmanlamak istiyorsanız, sanat festivalleri ve kültürel etkinlikleri ile bilinen Ukrayna'yı listenin başına yazabilirsiniz. Tarihi ve kültürel eserleriyle ülkenin öne çıkan şehirlerinin başında Yalta geliyor. Ukrayna turunuzda ünlü yazar Anton Çehov'un evini ziyaret edebilir, Alexander Nevsky Katedrali'nin eşsiz güzelliği ile büyülenebilirsiniz. Odesa, Sivastopol, Lviv, Donetsk gibi şehirleriyle ziyaretçileri büyüleyen Ukrayna'da turistlerin gözdelerinden biri de sonbahar tatilinizi en iyi şekilde geçirebileceğiniz Karpat Dağları. Ülkede vizesiz olarak 90 güne kadar kalabilirsiniz.

 

Karadağ

Karadağ

Mavi ve yeşilin iç içe olduğu bu küçük ülkenin doğa manzarasını bir de sonbahar mevsiminde hayal edin... Balkanlar'da yer alan Karadağ, Osmanlı Devleti'nden miras kalan tarihi yapılarıyla görenleri büyülüyor. Başkenti Podgorica, resmi dili Karadağlıca olan ülkede hem doğayla hem tarihle iç içe bir tatil yapabilirsiniz. Türk ve İtalyan mutfağına dair çeşitli tatlara sahip Karadağ mutfağı ise tam size göre! Dünyaca ünlü tatil rotalarından Sveti Stefan Adası'nı ziyaret etmeden de Karadağ seyahatinizi noktalamayın. Karadağ'da vizesiz olarak 90 güne kadar kalabilirsiniz.

 

Sırbistan

Sırbistan

Sırbistan'ın başkenti Belgrad, 420 yıllık Osmanlı Devleti himayesi nedeniyle çok sayıda Osmanlı kültürel mirasını barındırıyor. Ülke; hamamları, türbeleri, Gotik ve Barok mimariye sahip katedralleri ve manastırları ile zengin bir tarihe sahip. Belgrad Kalesi, Aziz Sava Katedrali, Nikola Tesla Müzesi, Sırbistan Ulusal Müzesi, Taş Meydan ve Cumhuriyet Meydanı ise mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Ülkede 90 güne kadar vizesiz olarak kalmanız mümkün.

 

Makedonya

Makedonya

Türk turistlerin en çok tercih ettiği Avrupa ülkelerinden biri olan Makedonya Cumhuriyeti, uzun süre Osmanlı Devleti bünyesinde kalmış Balkan ülkelerinden biri. İki milyonu bulan nüfusu ile sakin bir ülke olan Makedonya'nın başkenti Üsküp. Kültürel ve tarihi dokusuyla kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz Makedonya topraklarında sonbahar tatilinizi huzur içinde geçirebilirsiniz. Mavrovo Kasabası'nı ve Mavrovo Milli Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz. Cami, kilise ve kaleleriyle zengin bir kültürü barındıran Makedonya'da 90 güne kadar kalabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: