BLOG

BLOG

MEVSİME GÖRE YURT İÇİ BALAYI LOKASYONLARI REHBERİ: HANGİ MEVSİM NEREYE GİDİLİR?


Her insan için düğün hazırlıkları süreci ve düğün günü son derece özel ve anlamlıdır. Çünkü böyle özel günler ve süreçlere nadir rastlanır. İşte düğün kadar özel olan bir şey varsa, o da keyifli ama yorucu sürecin ardından gelen balayı tatilidir. Düğün hazırlıkları sona ermiş, birlikte yepyeni bir hayata başlanmıştır. Vakit şimdi birlikte yeni yerleri keşfetme, dinlenme ve eğlenme vaktidir! Peki balayında nereye gideceksiniz? Buyrunuz; karşınızda mevsime göre yurt içi balayı lokasyonları!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Balayı Bavulu Listesi

Yazın evleneceklere yurt içi balayı önerileri

Marmaris

Yaz mevsimi, düğün sezonu olarak nitelendirilmektedir. Çünkü birçok çift evlenmek için sıcak yaz aylarını tercih eder. Üstelik bu mevsimde balayı lokasyonu konusunda herhangi bir sınırlama da yoktur. Peki yazın evlenecekler yurt içinde nereleri tercih etmeliler? Yaz aylarında ülkemizde tercih edilebilecek çok keyifli kıyılar vardır. Ege ve Akdeniz kıyıları, unutulmaz bir balayı tatili için son derece ideal olabilir. Siz de balayınız için Bodrum, Çeşme, Datça, Marmaris, Antalya, Kaş gibi kıyıları tercih edebilir; birlikte harika bir yaz tatili yapabilirsiniz. Eğer zamanınız kısıtlıysa ve daha sakin yerlerden hoşlanıyorsanız da Şirince, Asos, Bozburun gibi rotaları seçebilirsiniz.

 

Sonbaharda evleneceklere yurt içi balayı önerileri

Abant

Sonbaharda dört bir yanı cennet ülkemiz, birbirinden güzel manzaralara bürünür. Sonbahar mevsiminde balayına gidecekler henüz Ege ve Akdeniz kıyıları hala sıcak olacağı için yukarıda saydığımız kıyılarda yaz tatili yapabilirler (Bodrum, Çeşme, Datça, Marmaris, Antalya, Kaş vb). Üstelik bu mevsimde; yazın kalabalıktan geçilmeyen kıyılar son derece sakin, ekonomik ve keyifli olacaktır. Eğer yazı yaşamak yerine sonbaharın tadına varmak istiyorsanız Abant, Yedigöller, Kapadokya, Bozcaada, Gökçeada gibi lokasyonları da tercih edebilirsiniz. Emin olun bu mevsimde her yer sakin ve keşfedilmeye son derece uygundur.

 

Kışın evleneceklere yurt içi balayı önerileri

Uludağ

Kış mevsimi birçok insanın düğün için tercih etmediği bir dönemdir. Oysa kışın da düğün organizasyonları ve balayı tatilleri gerçekleştirilebilir. Peki kışın evlenecekler ülkemizde hangi rotaları tercih etmelidir? Balayınız için Uludağ, Kartalkaya, Erciyes gibi kış turizmi rotalarını tercih edebilir, bu sayede hem dinlenebilir hem de kış sporları ile ilgilenebilirsiniz. Bunun yanı sıra Abant, Yedigöller, Kapadokya gibi lokasyonlar bembeyaz karlar altında büyüleyici manzaralara bürünürler. Böyle yerleri tercih ederek sakin ve romantik bir balayı da yapabilirsiniz. Kış aylarında tercih edilebilecek bir diğer balayı önerisi ise termal kaynakları ile ünlü Bolu, Afyon, Denizli, Yalova gibi yerlerdir. Buraları tercih ederek şifalı sular ile düğünün tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

 

İlkbaharda evleneceklere yurt içi balayı önerileri

Kapadokya

Soğuk kış günlerinin ardından doğanın uyanışına tanıklık eden ilkbahar ayları, aynı zamanda yaz sonuna kadar devam edecek yoğun düğün sezonunun da mevsimidir. Bu mevsimde evlenecekler Şirince, Kapadokya, Bolu gibi ilkbaharın muhteşem şekilde yaşandığı lokasyonları tercih edebilirler. Bunun yanı sıra Akdeniz kıyıları diğer illere göre daha yüksek sıcaklıklara sahip olacağı için buraları seçerek erken yaz tatili de yapabilirler (Fethiye, Antalya, Kaş). Bu mevsimde yaz tatili lokasyonları daha ekonomik seçenekler olacaktır.


Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: