BLOG

BLOG

HAVALARIN ISINMASIYLA AÇIK HAVADA YAPABİLECEĞİNİZ SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVİTELERİ


"Hem havalar soğuk hem de pandemi var, en iyisi dışarı çıkmayalım." şeklindeki düşünceniz artık değişmeye başlayabilir. Çünkü soğuklar yerini iyiden iyiye bahar havasına bırakmaya başladı bile. Buna rağmen pandemiden dolayı dışarı çıkmak hala yeterince cazip gelmiyor olabilir. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak dışarıya çıkmak koşuluyla bu tedirginliğinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Üstelik bahaneleriniz ne kadar çok olursa olsun; temiz hava almak, çeşitli aktiviteler yapmak sağlıklı yaşam için çok önemli. Siz de havaların yavaş yavaş ısınmaya başlamasıyla aşağıda sıraladığımız aktiviteleri yaparak açık havada keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

Tempolu Yürüyüş ve Koşu

Havalar güzelken en rahat yapılabilecek aktivitelerin başında kuşkusuz yürüyüş ve koşu geliyor. Bedeninizi tanıyarak yaptığınız bir yürüyüş veya koşunun size onlarca faydası var. Düzenli yürüyüş ve koşu depresyonu önler, zihinsel rahatlama sağlar, doğru düşünmede size yardımcı olur ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinizi düşürür. Havaların ısınmasını fırsat bilip doğayı kucaklamaya hazırsanız, hiç durmayın!

 

Trekking

Havalar ısınınca siz de binlerce doğa meraklısı gibi trekking, diğer bir deyişle doğa yürüyüşü, yapabilirsiniz. Arkadaş grubunuzla rotalar belirleyip eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu sayede günlük yaşamda biriken stresinizi atabilir ve kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Trekking sayesinde doğayla bütünleşebilir ve yeni yerler keşfedebilirsiniz. Havanın ısınmasını fırsat bilen doğa severler için şimdi tam sırası! Yol güzergahınızı hazırlamaya koyulabilirsiniz.

 

Bisiklet

Bisiklet

Açık havada yapılabilecek sağlıklı yaşam aktivitelerinden biri de kuşkusuz bisiklet sürmek. Bisiklete binerek rüzgarı hissedebilir, doğanın kokusunu içinize çekebilir ve oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bunların yanında bisikleti birçok birey gibi ulaşım aracı olarak kullanmanız da mümkün. Bisiklet sürmenin birçok faydası var. Bisiklete binmek stresinizin azalmasına, kaslarınızın güçlenmesine ve sağlıklı kilo vermenize çok yardımcı olacak. Bisiklet sevdalısıysanız bu güzel havaları kaçırmayın!

 

At Binmek

At binmek hem mental hem de fiziksel açıdan oldukça yararlı. Bir hayvanla etkileşimde olmanın verdiği his size mental açıdan iyi hissettirecek. At binme esnasında adrenaliniz yükselecek, bu sayede hem heyecanlanacak hem de çok enerjik hissedeceksiniz. Bu güzel havaları fırsat bilerek binicilik kulüplerine gidebilirsiniz. At binmeyi bilmiyorsanız ve hevesiniz de varsa at binmeyi öğrenmenin tam sırası.

 

Paten

Paten kaymak, hem beden hem de zihin sağlığı açısından çok faydalı. Paten kayarken yürümeye kıyasla üç kat daha fazla enerji harcarsınız. Bu da bir yandan eğlenirken diğer yandan yağ yakım sürecini hızlandırmanızı destekler. Ayrıca sağladığı koordinasyon ve denge becerisi sayesinde zihin ve beden bütünleşmesine de yardımcı olur. Bu sayede de kendinizi daha dinç ve enerjik hissetmenize katkı sağlar. Açık havaların tadını çıkarmalıyım, diyorsanız haydi patene!

 

Yoga

Yoga, özellikle stresli şehir hayatından uzaklaşmanın en etkili yollarından biri. Zihinsel rahatlama ve bedensel dinginlik için siz de yoga yapabilirsiniz. Yoga yaparak kendinizi tanımaya odaklanabilir, kendinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Kuşkusuz yogayı birçok ortamda yapabilmeniz mümkün. Ama vücuda bu kadar huzur veren bir aktiviteyi doğal bir ortamda yapmak huzurunuzu daha da arttıracak. Bu güzel havalarda matınızı toprağa sermeyi unutmayın.

 

Kürek Çekme

Kürek Çekme

Kürek çekmek, doğanın tadına doyasıya varabileceğiniz aktivitelerden biri. Etrafınızda yeşilin en güzel tonları ve mavinin içinde siz... Kürek çekerek özellikle göğüs, kol ve karın kaslarınızı güçlendirebilmeniz mümkün. Ayrıca harcadığınız kaloriler sayesinde de sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Akciğer ve kalp sağlığı açısından da son derece yararlı olan kürek çekmenin faydaları gerçekten saymakla bitmiyor.

 

Kaykay

Özellikle Amerikan filmlerinde bolca gördüğümüz kaykay sahneleri hala birçoğumuzun aklında. Bu sahneler çoğu zaman bizi heyecanlandırır, meraklandırır ve bizde de kaykay yapma isteği uyandırır. Ama yine de bir eğlence olarak bakarız kaykaya ve çoğunlukla cesaretimizi toplamakta zorluk yaşarız. Kaykay aslında eğlencenin yanında zihin-beden koordinasyonu ve mükemmel bir odak isteyen spor dalı. Hem eğlenmek hem de beden sağlığınızı korumak istiyorsanız, havalar da iyiyken güvenli bir ortamda kaykay yapmayı deneyebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Yaz Mevsimi Yaklaşırken Beslenme ve Egzersiz Düzenimiz Nasıl Olmalı?

Pilates Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Sporun İyi Hissettiren Sihirli Etkileri

Spor Salonu Seçiminde Dikkat Edilecekler