BLOG

BLOG

İŞ TOPLANTILARINDA ALMANIZ GEREKEN 6 HİJYEN ÖNLEMİ


İş Toplantılarında Almanız Gereken 6 Hijyen Önlemi

İçinde olduğumuz salgın döneminde, hayatımızın her alanında çok daha dikkatli olmaya başladık. Gözümüzden kaçan ve dikkat etmediğimiz küçük bir ihmalin bile büyük sorunlar yaratabileceğini biliyoruz. Normalleşme döneminde iş hayatı da yavaş yavaş eski haline dönüyor ve önemli iş toplantıları sanal ortamdan salonlara dönüyor. Fakat normalleşme sürecinde de dikkatimizi korumamız ve hijyene özen göstermemiz gerekiyor. Peki, iş yaşantısının olmazsa olmazı iş toplantılarında nelere dikkat etmeliyiz? Kendimizi virüs ve bakterilerden korumamız mümkün mü? Sizler için iş toplantılarınızda almanız gereken hijyen önlemlerini listeledik.

 

1. El Temizliğine Dikkat Etmeniz Çok Önemli

El yıkamak sandığımızdan çok daha etkili bir yöntem. Gün içerisinde sürekli bir yerlere temas ediyoruz. Temas ettiğimiz yerlere gün boyu birçok insanın temas ettiğini düşünürseniz tehlikenin boyutunu anlayabilirsiniz. Temas anında, buralardaki bazı virüsler ellerinize geçebilir. Virüslere karşı almanız gereken en önemli önlem; elleri sık sık yıkamak ve dezenfekte etmek. Toplantı öncesinde bütün katılımcıların ellerini dezenfekte etmesi, toplantı alanına virüslerin ve zararlı bakterilerin taşınması ihtimalini azaltır.

 

2. Otururken Sosyal Mesafeye Dikkat Edilmeli

Otururken Sosyal Mesafeye Dikkat Edilmeli

İş toplantılarında çok sayıda katılımcı, uzun süreler boyunca aynı ortamda oturmak durumunda kalabilir. Oturulan sandalyelerin birbirine yakın olmaması gerekiyor. Öksürme ya da hapşırma gibi durumlarda veya uzun süren toplantılarda nefes alışverişiyle bile arada yeterli mesafe yoksa virüs çok kolay bir şekilde yayılabilir.

Katılımcıların arasında en az bir buçuk metre mesafe olması virüs ve bakterilerin başka katılımcılara bulaşmasını büyük oranda engeller.

 

3. Toplantı Salonu Havalandırılmalı

Toplantı salonu, toplantıdan önce en az 5 dakika havalandırılmalı. Temiz hava, virüs ve bakterilerin yayılmasını engeller. Birçok kişi aynı ortamda nefes alıp verdiği için bir süre sonra tekrar salonu havalandırmak gerekebilir.

Sadece toplantıdan önce ya da toplantı esnasında değil, toplantıdan sonra da pencerelerin ve kapıların açılarak salonun havalandırılması çok önemli.

 

4. Toplantıların Olabildiğince Kısa Sürmesi Gerekiyor

Salgın döneminde uzun süren toplantılar, kısa süren toplantılara göre daha tehlikeli. Bir ortamda uzun süre durmak hastalıkları da beraberinde getirir. Eğer şartlar kısa süreli bir toplantının yapılmasına engel oluyorsa, belirli aralıklarla kısa molalar vermek ve bu süreçte toplantı salonundan çıkmak çok daha sağlıklı olacaktır. Eğer toplantı uzun sürecekse ve planda mola görünmüyorsa toplantı süreleri ile ilgili çevrenizdekileri bilgilendirebilir, mola vermenin önemini onlara anlatabilirsiniz.

 

5. Kıyafetlerin Temiz Olduğundan Emin Olunmalı

Uzun süre giyilen ya da temiz olduğundan emin olunmayan kıyafetler, virüs taşıyabilirler. Hem kendi sağlığınızı hem de iş arkadaşlarınızın sağlığını düşünerek kıyafetlerinizin temizliğinden emin olmalı ve düzenli aralıklarla kıyafetlerinizi değiştirmelisiniz. Bu tip durumlar için aracınıza yedek kıyafetler koymak çok faydalı olacaktır.

 

6. Ortak Eşyaları Kullanmaktan Kaçının

Çok fazla kişinin kullandığı araç-gereçler bakteri ve mikropların en sevdiği alanlar arasında. Toplantılarda ortak kullanım için sunulan araç-gereçlerden uzak durmalısınız. Mesela, bir sunum yapacaksanız toplantı salonundaki klavye ve fare yerine evinizden getirdiğiniz klavye ve fareyi kullanabilirsiniz. Benzer şekilde toplantı masasının ortasında yer alan sepetten bir kalem alıp kullanmak yerine kendi kaleminizi kullanmak çok daha sağlıklı olur.

Her ne kadar tehlikeli gibi durmasa da ortak kullanılan ürünlerdeki virüslerin katılımcılara bulaşma ihtimali oldukça yüksek. Alacağınız en küçük önlemle bile hem kendinizi hem de çevrenizdekileri koruyabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts Misafirleri İçin Bütün Önlemleri Aldı

Bu süreçte kişisel önlemler tek başına yeterli olmayabilir. İş toplantısının yapıldığı mekanın da hijyen standartlarına uyması çok önemli. Bu noktada güvenilir, kaliteli ve hijyenik bir toplantı salonu arıyorsanız Elite World Hotels & Resorts sizlere kapılarını açıyor.

Toplantı salonunun havalandırılmasından ortak kullanım ürünlerinin dezenfekte edilmesine kadar bütün önlemleri alan Elite World Hotels & Resorts, konuklarına oldukça hijyenik bir ortam vadediyor. Uzman ekiplerinin özenli çalışmaları ile konukları için steril bir ortam hazırlayan Elite World Hotels & Resorts, misafirlerinin toplantıyla ilgili tüm ihtiyaçlarını da karşılıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Hayatında Hızlıca Yükselmek için 6 Altın Öneri

İş Hayatında Başarılı Olmak İsteyenler İçin 10 Öneri

İş Yerinde Sevilen Biri Olmanın 11 Altın Kuralı

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları

Başarılı İnsanların Ortak Özellikleri Nelerdir?