BLOG

BLOG

Başarılı İnsanların Ortak Özellikleri Nelerdir?


başarılı insanların ortak özellikleriBaşarılı insanlar, şanslı veya ayrıcalıklı oldukları için başarılı olmamışlardır. Bir hedefleri vardır ve hayattaki bütün adımlarını bu hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik atarlar. Başarı farklı biçimlerde hayatımıza girer fakat başarılı insanların özelliklerinin hep ortak olduğunu görürüz. Peki “Başarılı insanların ortak özellikleri nelerdir?’’ diye kendinize soruyorsanız sizi yazımızı okumaya davet ediyoruz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İyi Bir Yöneticinin Özellikleri

Hızlı Karar Alır, Hızlı Harekete Geçerler

İnsanların hayallerine ulaşmasında kimi zaman engel, kimi zaman da yavaşlatıcı etken olarak görebileceğimiz en büyük unsur hızlı karar alamamak ve hızlı harekete geçememek. Başarılı insanlar karar mekanizmasının kendilerinde olduğunun farkındadır ve buna göre hareket ederler. Yaptıkları şeyin direkt olarak kendilerini etkileyeceğini de iyi bilirler. Harekete geçmediğiniz fikirler sadece fikir olarak kalır. Eğer siz bu özelliğinizi yeterince geliştiremediğinizi düşünüyorsanız bu konu hakkında kitaplara başvurabilir, uzman kişilerin konuşmalarını dinleyebilir ve hızlı karar almaya dair kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

 

Hedeflerini Doğru Belirler, Eğer Yanlışsa Yol Değiştirirler

Başarılı insanlar koydukları hedefler doğrultusunda, ne üzerinde çalıştıklarını çok iyi bilirler. 

Yapamayacaklarını, bu hedefe uygun olmadıklarını anladıkları anda doğru bir kararla, uygun bir şekilde sonlandırmayı bilirler. Eğer yolda istenmeyen durumlarla karşılaşırlarsa da plan değişikliğine giderler. Başarısız olmaktan korkmazlar fakat göz göre göre başarısızlığa doğru adım atmazlar.


İşlerinde Uzmandırlar

Başarılı insanlar alanlardaki en iyi isim olma eğilimindedir. Kendilerini ilgili oldukları alana adeta adarlar ve zaman geçtikçe bu alanın uzmanı olurlar. Sektörünün gerektirdiği bilgi birikimine sahiplerdir ve yeni gelişmelerden haberdar olurlar. Bunu bir iş gibi görmedikleri için severek ve düzenli bir şekilde sektörleri hakkında, kendilerini geliştirmek adına devamlı araştırma içinde olurlar. Bunun da sonucunda hak ettikleri gibi başarılı olarak tanımladığımız insanlardan bir tanesi olurlar.

 

Hatalardan Ders Alırlar

Hatalar başarılı insanlar için adeta bir motivasyon kaynağı diyebiliriz. Çünkü başarılı insanlar, hatalardan ders almayı bilir ve bunu pozitif doğrultuda değiştirirler. Yani hatalara takılıp kalmak yerine kendilerine yeni bir çıkış yolu ararlar. Aynı zamanda başarılı insanların pozitif bakış açıları oldukça gelişmiş durumda.


İletişim Becerileri Yüksektir

iletişim becelerinin yüksek olmasıBaşarılı insanların iletişim becerilerinin çok gelişmiş olduğunu söylemeden geçmeyelim. Amaçları doğrultusunda etkin bir iletişim becerisine sahiptirler. Bu iletişim becerileri onların önemli, ne istediğini bilen ve çalışkan olma özelliklerini daha iyi sergilemelerine de yarıyor. Siz de bu alanda kendinizi oldukça geliştirebilirsiniz. Gerekli kitapları okuyabilir, gerek beden dili iletişim unsurları hakkında çeşitli eğitimler alabilir, araştırmalar yapabilirsiniz.

 

Verimli Çalışabilme Yeteneğine Sahiptirler

Başarılı insanlar uzun saatler boyunca ve sistemsiz bir şekilde çalışmaktan kaçınırlar. Bunun yerine etkin, keyifli ve planlı bir şekilde çalışırlar. Bizim için önemli olan plan ve programa sahip olmak ve bize en uygun çalışma düzenini keşfetmektir. Başarılı insanların ortak özelliklerine baktığımızda bahettiğimiz verimli çalışma yeteneği üst sıralarda yerini alıyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Güne Verimli Başlamanızı Sağlayacak 9 Aktivite

Paylaşımcıdırlar

Başarılı insanlar paylaşmayı severler. Çünkü kaliteli bir paylaşımın, verdiklerinden çok daha fazlasını getireceğinin farkında olurlar. Verimli bir paylaşımın onların benliğine kattığı artılar onları mutlu eder, bu paylaşımın getirdiği mutluluğu başkalarına da yaşatmak isterler.
 

Duygularla Hareket Etmezler

Başarılı insanlar bilinçli bir şekilde mantıklı kararlar almaya çalışırlar. Bazı durumlarda mantığımız ve duygularımız arasında kalabiliriz ancak mantığımızla hareket etmemiz gerektiğinin de farkındayızdır. Başarılı insanlar işte tam da bu noktada mantıklı ve bilinçli olarak adım atarlar.

 

İyi Birer Dinleyicidirler

Başarılı insanlar dinlemeyi çok severler. Çünkü yapacakları ve yapmak istedikleri şeyler konusunda çok meraklı ve atılgandırlar. Bu dinleme özelliği ile insanların ihtiyaçları hakkında bilgi edinebiliyorlar ve yepyeni ufuklara yelken açabiliyorlar. Bu da başarıya giden yolda onlar için adeta bir yol gösterici oluyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: