BLOG

BLOG

SPOR SALONU SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEKLER


Spor Salonu

Gündelik yaşamında sporu vazgeçilmez bir aktivite haline getirmiş olan kişilerin en uğrak mekanlarından birisi de spor salonları oluyor. Ancak hem fit hem de dinamik bir vücut elde etmenize yardımcı olan spor mekanlarının seçiminde birtakım hususların göz önünde bulundurulması gerekiyor. Her şeyden önce kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir mekan seçmeniz, keyif içinde spor yapabilmeniz açısından büyük önem taşıyor. Aksi taktirde düzenli bir spor programı uygulamanız ve salona devam edebilmeniz zorlaşacaktır. Uygun bir spor salonu seçimi, antrenmanlarınızı daha sağlıklı ve verimli şekilde gerçekleştirmenize yardım edecektir. Aşağıda yer alan kriterlere uygun bir spor salonu seçerek siz de daha sağlıklı bir yaşantıya merhaba diyebilirsiniz. 

 

Üye Seçimi

Spor salonlarını genellikle 3 seçenek halinde faaliyet gösteriyor. Sadece bayanlar, sadece erkekler ve bayan-erkek karışık çalışma gösteren mekanlar. Kimisi için bu husus çok önemli bir durum oluşturmasa da kimisi için büyük önem arz edebiliyor. Sosyalleşmek için güzel olan bu mekanları dilediğiniz zaman tercih edebilirsiniz.

 

Ücret Aralığı

Spor salonlarının fiyat aralığı, verdikleri hizmet seçeneklerine bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. O nedenle seçim yaparken sizin nasıl bir hizmet almak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca bütçenizi de göz ardı etmemelisiniz. 

 

Çalışma Saatleri

Her spor salonu farklı çalışma periyotlarında faaliyet gösteriyor. O nedenle seçim esnasında saat aralıklarına da mutlaka dikkat etmelisiniz. Neticede gündelik yaşamanızda tek uğraşınız spor salonları değildir. Elbet sizin de bağlı olduğunuz bir ayrı çalışma ve sosyal yaşantınız var. Bu nedenle kendi gündelik planlarınıza uyarlayabileceğiniz çalışma saatinde faaliyet gösteren bir spor salonu sizi daha mutlu edecektir. Böylelikle hem işinizden hem de sosyal yaşantınızdan fedakarlık yapmadan rahatça spor aktiviteleri yapabilirsiniz.


Konum 

Tercih edilecek olan spor salonunun ulaşım zorluğu da yine kişilerin olumsuz etkilenmesine sebebiyet verebilir. Örneğin; evinize oldukça uzak olan bir spor salonu, daha spor yapmadan önce belirli bir efor harcamanıza neden olur. Böylelikle spor esnasında hem daha fazla yorulmanız hem de boş yere vakit kaybı yaşamanız söz konusu olacaktır. Buna sebebiyet vermemek adına her zaman evinize veya ofisinize yakın mevkilerdeki spor salonlarını değerlendirin.

 

Ekipmanların Kalitesi ve İşlevselliği

Verimli bir spor keyfi yaşamak için her zaman spor mekanlarındaki ekipman donanımlarını göz önünde bulundurmalısınız. Ekipman yeterliliği bulunan ve teknolojik açıdan yenilenmiş bir spor salonu beklentilerinize cevap verecektir. Serbest ağırlıkları kullanmayı seviyorsanız mekanda öncelikle her tipte, kiloda ve yeterli sayıda ağırlık bulunduğundan emin olmasınız. Makineler ile çalışma yapacaksanız, tercih edilecek makine ekipmanlarının vücut kaslarını çalıştıracak işleve sahip olduğuna dikkat etmelisiniz. 

 

Temizlik

Hangi amaçla olursa olsun gidecek olduğunuz bir spor salonunda ilk bakmanız gereken hususlardan birisi de hijyen olmalıdır. Temiz olmayan ve ağır bir kokunun hakim olduğu mekanlarda hiç kimse çalışmak istemeyecektir. Bu durum spor salonunun saygınlığını ve kalitesini de olumsuz yönde etkiler. O nedenle spor salonunun hijyen durumunu göz önünde bulundurmanız hem daha keyifli spor yapabilmenizi hem de sağlıklı bir ortamda bulunmanızı sağlayacaktır.

 

Grup Fitness Faaliyetleri

Kayıt yaptırmak istediğiniz spor salonunun çeşitli grup çalışmaları yapıp yapmadığını gözden geçirmenizde her zaman büyük fayda bulunuyor. Çünkü uzun vadeli spor programları uyguluyorsanız zaman zaman gideceğiniz mekanlardan sıkılabilirsiniz. Bu gibi bunalımlı dönemlerde, grupça yapılan fitness aktiviteleri yeniden spor programına bağlanmanıza yardım edecektir. Günümüzde spor salonları, üyeleri için birbirinden farklı aktivite programları gerçekleştiriyor. Önemli olan bu programları araştırmanız ve içerisinden kendi zevkinize gidecek bir seçim yapabilmenizdir. Ancak bu gibi programlara katılmadan önce fiyat araştırması yapmanızda da büyük fayda var. Çünkü daha sonra öğreneceğiniz ekstra bir ücreti ödemekte zorlanabilir veya ödemek isteyebilirsiniz.

 

Kişisel Antrenman Olanakları

Sportif aktiviteleri zaman zaman antrenörlerden yardım alarak gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Dolayısıyla spor salonlarının deneyimli ve alanında uzman antrenörleri önce araştırmalısınız. Size katabileceği donanımlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca geleceğe yönelik de yine araştırmalar yapmalısınız. Çünkü şu an uygulamış olduğunuz antrenman programı ihtiyaçlarınızı karşılıyor olsa dahi gelecekte yeterli olmayabilir. O nedenle ileriye dönük sizi yeterli ve donanımlı bir birey haline getirecek bir antrenörün varlığı her zaman için faydalı olacaktır. 

 

Kalabalık Olma Durumu

Günümüzde her geçen gün artış gösteren spor salonlarının en büyük sorunlarından bir tanesi de kalabalık olma durumu. Çünkü ne yazık ki pek çok spor salonu, üyelerinin bir süre sonra spora gelmeyi bırakacağını düşünerek kapasitesinin üstünde müşteri kaydı yapabiliyor. Müşteri sayısını kapasitesini üstünde tutarak daha fazla kazanç elde etme odaklı politika izleyebiliyor. Bu durumda bir sonra spor yapılacak olan mekanın oldukça rahatsız bir ortam haline gelmesine neden olabiliyor. Dolayısıyla kayıt esnasında mutlaka mekanın kapasitesini ve kayıt ettikleri kişi sayısını da sormalısınız. 

 

Elite World Hotels Spor Keyfinize Ev Sahipliği Yapıyor

Elite World Hotel Spor

Fit Life SPA & Health Center’da; deneyimli spor hocalarımız, teknolojik aletlerle donatılmış salonlarımız, dört mevsim hizmet veren havuzlarımız ve spor sonrasında rahatlayabileceğiniz SPA ve sauna merkezlerimizle aradığınız tüm detayları sizlere sunuyoruz. Üyelik ve bilgi almak için 444 0 883 numaralı telefonu arayabilir, http://fitlife.eliteworldeurope.com.tr/ adresini inceleyebilir veya info@eliteworldhotels.com.tr adresine eposta gönderebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Hemen Şimdi Spora Başlatacak Öneriler

Sporun İyi Hisstiren Sihirli Etkileri

Yüzme Sporunun Mucize Etkileri

Su Sporlarını Marmaris'in Maviliklerinde Yapın

Açık Havada Spor Yapmanın Faydaları

Sıcak Havalarda Yapılabilecek Uygun Sporlar