BLOG

BLOG

MASABAŞINDA ÇALIŞANLARIN İŞ HAYATINI EĞLENCELİ HALE GETİRECEK 7 İPUCU


İş, hayatımızın büyük bir bölümünü kapsıyor. Öyle ki ortalama olarak 8 saat çalışan birisi hayatının 10 yılını ofiste geçiriyor. Bu 10 yıl kimisi için aşırı zevkli geçerken, kimisi için kaçarak uzaklaşmalık zamanlar oluyor. Yapılan işten keyif almamak ve masabaşı çalışma ortamını sevmemek 8 saatin oldukça zor geçmesine neden olabiliyor. Peki masabaşında çalışanlar iş hayatını nasıl eğlenceli hale getirebilirler? İşte cevapları…

 

Çalışma alanınızı özelleştirin

Çalışma alanınızı özelleştirin

Masabaşında çalışırken eğlenmenin, mutlu olmanın ve keyif almanın birincil yolu çalışanın kendini işe, masaya ve atmosfere ait hissetmesidir. Çünkü insan ait hissetmediği bölgede ne eğlenebilir ne de zevk alabilir. Bu yüzden tüm mutluluğa ve eğlenceye zemin hazırlayacak şekilde masanızı özelleştirmeniz oldukça önemlidir. Bu doğrultuda masaya güzel çiçekler, sevdiğiniz insanların fotoğrafları, eğlenceli sticker'lar koyulabilir.

 

Enerjik saatlerinizi iyi değerlendirin

Günün ilk saatleri enerjinin en üst seviyede olduğu saatlerdir. Bu saatler oldukça iyi değerlendirilmelidir. Bunun sebebi günün ileriki saatlerinde düşen enerji ile birlikte iş yapmak ruh durumunu ve verimi kötü yönde etkileyecektir. Fakat enerjinin bol olduğu sabah saatlerinde işlerin büyük bir kısmını halletmek, günün geri kalanının mutlu ve eğlenceli geçmesini sağlayacaktır.

 

Bir hobi edinin

Bir hobi edinin

Masabaşında eğlenmek istiyorsanız bu gayreti sadece masabaşında göstermeyin. Çünkü iş ve yaşam arasındaki denge kurulmadığı zaman işten keyif alınamaz ve eğlenilemez. Bu yüzden işe olan motivasyonunuzu ve ilginizi arttıracak bir hobi edinin. Bu hobi öyle bir hobi olsun ki, içinizdeki tüm negatif enerjiyi alıp götürsün. Bu hobi herhangi bir spor türü veya yaratıcı aktiviteler olabilir… Burada kendi motivasyon kaynağınızı bulmanız oldukça önemli. Böylelikle masabaşına oturduğunuz zaman mutsuz olmak için bir neden kalmaz. Geriye yapılması gereken tek şey işten keyif almak ve eğlenmek olur!  

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Boş Zamanlarınıza Anlam Katacak 9 Keyifli Hobi

Günde minimum yarım saatinizi kendinize ayırın

Evet birçok insan yakalanma korkusundan dolayı veya iş adabından dolayı bunu yapmak istemez. Fakat işlerinizi zamanında bitirdiyseniz ve daha da iş yoksa bunu yapmanız da herhangi bir sakınca yoktur. Bu doğrultuda sizi motive edecek, kafanızı dağıtacak ve eğlendirecek içeriklere zaman ayırmanız oldukça önemlidir. Bu bir YouTube videosu olabilir veya keyifle okuyabileceğiniz bir makale olabilir. Yarım saatte olsa işten başka bir şeye zaman ayırmak, işte eğlenmenizi ve bu doğrultuda motivasyonunuzun artmasını sağlayacaktır.

 

Sıkı dostluklar kurun

Sıkı dostluklar kurun

Birçok kişi özel hayatlarını ve iş hayatını birbirinden ayrı tutar. Fakat söz konusu durum ''masabaşı işlerde eğlenmek'' olduğu zaman iş yerinde sıkı dostlukların kurulması oldukça önemli bir durum olarak öne çıkar. İş yerinde sıkı dostlukların kurulması keyifli zamanları da beraberinde getirir. 5 dakikalık kısa bir mola veya öğle arasındaki kurulan iletişim mutluluğu ve motivasyonu artırır.

 

Küçük molalar verin

Uzun saatler çalışmak verimliliğin düşmesine neden olmaktadır. Fiziksel ve ruhsal mutsuzluğu da beraberinde getirmektedir. Bu yüzden mola vermek için öğle yemekleri beklenmemelidir. Gün içinde 1 - 2 saatte bir 10 - 15 dakika ara verilmelidir. Bu molalar telefona bakmak, sigara içmek gibi yaşam kalitesini düşüren eylemler eşliğinde yapılmamalıdır. Bunlar yerine insanlarla iletişim kurulmalı, kısa yürüyüşler yapılmalı, hava alınmalı ve benzeri aktiviteler yapılmalıdır.

 

Sağlıklı yemekler yiyin

Uzun çalışma saatleri ve bitmeyen toplantılar doğrultusunda birçok kişi yemek seçimlerini sağlıksız yiyeceklerden yana kullanır. Sağlıksız yiyecekler tüm vücut mekanizmasını etkileyerek kişide depresyon ve mutsuzluğun meydana gelmesine neden olur. İş hayatında mutlu olmak ve eğlenceli dakikalara zemin hazırlamak için sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Son zamanlarda yapılan birçok araştırma bağırsaklarımızda bulunan bakteri topluluğunda yer alan yararlı bakterilerin ruh sağlığımızı etkilediğini göstermektedir. Çünkü vücudumuzda salgılanan serotoninin yani mutluluk hormonunun büyük bir kısmı bağırsaklarımızda salgılanmaktadır. Bağırsaklarımızda bulunan dost ve zararlı bakteriler ise bağırsağın çalışma düzenini derinden etkilemektedir. Yani zararlı yiyecekler yiyerek zararlı bakterilerin artmasına neden olmak, bağırsağın tam anlamıyla düzgün çalışmamasına neden olmaktadır. Dost yani yararlı bakterilerin sayısının artması ise mutlu olmayı beraberinde getirir. Bu doğrultuda iş hayatında probiyotik ve probiyotik bazlı gıdalar ile beslenmek büyük bir önem taşır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İş Hayatında Hızlıca Yükselmek için 6 Altın Öneri

İş Yerinde Sevilen Biri Olmanın 11 Altın Kuralı

Yalnızca İşini Aşkla Yapan İnsanların Anlayabileceği 8 Harika Duygu

İş Hayatında Doğru İletişim Kurmanın Yolları