BLOG

BLOG

İŞ HAYATIMIZI VE OFİS YAŞAMIMIZI ÇEKİLMEZ KILAN KARAKTERLER


çekilmez karakterler

Yorucu iş hayatı; uyumlu, eğlenceli ve iyi çalışma arkadaşları ile muhteşem bir hal alabilir. Fakat bir de bu durumun tam tersi vardır. Dedikoducular, şikayetçiler, çok konuşanlar ve dahası... Bu karakterler iş yaşantısının çekilmez bir hal almasına neden olabilir. İşte okur okumaz “İşte bizim ofisteki şey değil mi bu ya?” diyeceğiniz, ofis yaşantısını çekilmez kılan karakterler...

 

Konuşmayı çok sevenler

Ah ah! Ne çektik bu geveze arkadaşlardan! Sanki evde hiç konuşamıyorlarmış da tüm enerjilerini, tüm kelimelerini ofis için saklıyorlarmış! Kendilerine ister sorun ister sormayın, onların her zaman bir fikri vardır. Akıllarında bulunan her şeyi, en ince ayrıntısına kadar size anlatırlar.

 

Arkanızdan iş çevirenler

Onların arkanızdan bir şey yapmaları için çok beklemenize gerek yoktur. İki dakika dışarı çıkmanız veya mutfaktan su almaya gitmeniz yeterlidir. Olmayan şeyleri olmuş gibi göstermek, arkanızdan konuşmak, yönetime yanlış bilgiler aktarmak ve dahası… Korkmayın! Neyse ki bu kişiler çok kısa süre içerisinde kendilerini ele verirler.

 

Aşırı duygusallar

Her şeyi aşırı abartıp dikkat çekmeye çalışan o kişiler! Tanıdınız değil mi? Onlara yoklarmış gibi davransanız da onlar her zaman oradadırlar ve aynı tavrı sergilemeye devam ederler. En küçük şeyi, en yoğun şekilde yaşarlar. Onlarla başa çıkmanın en etkili yolu ise açık iletişimdir.

 

Kontrol delileri

Onların her konu ve her görev hakkında bilgileri vardır. İşin nasıl yapılması gerektiğine dair sürekli olarak bilgi verirler. Onlarla başa çıkarken her zaman sabırlı ve nazik olmak gerekir. Kontrol delisi oldukları için, karşı atak için her türlü bilgiye ve deneyime sahiptirler.

 

Sürekli olarak şikâyet edenler

Her zaman, her şekilde, her şeyden şikâyet eden bu arkadaşlar için, şikâyet kaynağının olup olmaması önemli değildir. Onlar; yoğunluktan, yavaşlıktan, kalabalıktan, azlıktan ve her şeyden şikâyet edebilirler. Şikâyet ettikleri bu kadar fazla şeyin olduğu bir hayatta, onların yerinde olmak istemezdik!

 

Acımasızca Davrananlar

Bu kişiler genellikle şirketlerin demirbaşlarıdır. Onların bu acımasızlıklarının altında tatsız deneyimler, uzun çalışma saatleri vardır. İş yeri içerisinde geçmiş deneyimlerini size yansıtarak, kötü hissetmenize neden olurlar.

 

Mükemmeliyetçiler

Evet, mükemmel olmak gerçekten güzeldir. Fakat toplu çalışma ortamlarında mükemmeliyetçilik, kişinin kendisiyle ve yaptığı iş ile alakalı olmalıdır. Eğer mükemmeliyetçilik başkalarının özgürlük alanına giriyorsa burada bir problem vardır. Bu pek mükemmel karakterimiz her an her yerde, kişinin yaptığı işin kalitesini sorgulamak üzerine vardır. Her durumda eleştirebileceği bir şey vardır.

 

Sürekli olarak dedikodu yapanlar

Listedeki karakterlerden herhangi biri ofisinizde bulunmuyorsa bile, bu karakter mutlaka ama mutlaka vardır. Onlar, ofiste olup biten iyi veya kötü her şey hakkında bilgi sahibidirler. Onlarla başa çıkmak gerçekten zordur. Çünkü onlar çoğu zaman kötü yüzlerini göstermezler. Yapacağınız en doğru şey, onların farkında olmanız ve onlara minimum oranda bilgi vermenizdir.

 

Sürekli olarak hakimiyet kurmak isteyenler

hakimiyet kurmak isteyenler

Onlar, ne yazık ki her yerdeler! Yönetici olmalarına gerek yoktur. Onlar, sürekli bir işin nasıl yapılacağını veya inceliklerini insanlarla paylaşan kişilerdir. Bu kişiler, her zaman yönetici konumundaki kişiler değillerdir. Yani, normal bir çalışan bile böyle bir tavır sergileyebilir ve çalışma hayatınızı zorlaştırabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: