BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA MUTLAKA ZİYARET ETMENİZ GEREKEN 7 ALIŞVERİŞ MERKEZİ


Uzun süredir hayatımızda olan alışveriş merkezleri, alışveriş ile eğlenceyi birleştirerek satın alma deneyimine başka bir anlam katıyor. Bu sebeple artık insanlar alışverişten ziyade güzel zaman geçirmek, sosyalleşmek ve eğlenmek için de alışveriş merkezlerini tercih ediyor. Ülkemizin en büyük kenti İstanbul, bu konuda oldukça avantajlı. Çünkü hem Türkiye'nin ilk AVM'leri İstanbul'da bulunuyor hem de birçok seçenek mevcut. Bu yazımızda hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'ndan İstanbul'un en iyi AVM'lerini bir araya getirdik. İşte İstanbul'da mutlaka ziyaret etmeniz gereken 7 alışveriş merkezi! 

 

1. Kanyon AVM 

Kanyon AVM

İstanbul'da açık alan AVM'lerin öncüsü olan Kanyon, farklı atmosferi ve kolay ulaşımı ile dikkat çekiyor. Kanyon'da birçok lüks marka bulunmasının yanı sıra sinema, tiyatro, konser gibi çeşitli etkinlikler de düzenleniyor. Kanyon AVM ayrıca Türk ve dünya mutfaklarına yer veren iddiali restoranları ile öğle ve akşam buluşmaları için de sıkça tercih ediliyor. Siz de açık havada alışveriş yapmak, keyifli zaman geçirmek veya arkadaşlarınızla bir şeyler yemek- içmek için Kanyon'u mutlaka ziyaret etmelisiniz.

 

2. İstinye Park

İstinye park

2007 yılından beri hizmet veren İstinyePark, İstanbul'da mutlaka ziyaret etmeniz gereken AVM'ler arasında yer alıyor. Açık ve kapalı mekanlara sahip olan İstinyePark'ta 280 farklı mağaza ile dünya mutfağından başarılı örnekler sunan pek çok restoran bulunuyor. Eski mahalle ruhunu yansıtan Pazar Yeri ile gurme zevklere de yer veren bu keyifli AVM'de eğlence ve alışveriş ziyaretçilere bir arada sunuluyor. 

 

3. Mall of İstanbul

Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezi unvanının sahibi Mall of İstanbul, Başakşehir'de bulunuyor. İstanbul yedi tepe konseptinden alınan ilhamla tasarlanan AVM'de Sultanahmet, Taksim ve Yıldız Parkı'nın mimari detaylarını görmek mümkün. 350 mağazaya sahip olduğu bilinen AVM'de ayrıca birbirinden lüks ve şık restoranlar, kapalı bir eğlence parkı, sinema, tiyatro ve konserler için sahne gibi pek çok detay yer alıyor. 

 

4. Marmara Forum

Bakırköy'de bulunan Marmara Forum, çocuklar için özel etkinlikler düzenleyen Marmara Çocuk Kulübü etkinlikleriyle renkleniyor. İstanbul'un en iyi AVM'lerinden biri olarak değerlendirilen bu yerde Türkiye'deki ilk konsept hipermarket yer alıyor. Ayrıca pek çok marka ve çocuklara özel bir Çocuk Sokağı da bulunuyor. 

 

5. City's

İstanbul'un sevilen semtlerinden Nişantaşı'nda bulunan City's, mağaza seçeneklerinin yanı sıra mahalle katıyla dikkat çekiyor. Mahalle katındaki farklı mutfaklar ile gurmelerin kalbine hitap ediyor. City's ayrıca sinema ve spor salonlarıyla da ziyaretçileri için farklı bir yaşam alanı oluşturuyor.

 

6. Akmerkez

Akmerkez

İstanbul'un ilk AVM'lerinden olan Akmerkez 1993 yılından beri hizmet veriyor. Birçok ödüle sahip olan AVM'de her sene farklı etkinlikler düzenleniyor, rezidans ve iş merkezi olması sebebiyle de bir iş-yaşam merkezi olarak diğer AVM'lerden ayrılıyor. Akmerkez'de birçok farklı markayı bulabilir, keyifli etkinliklere katılabilir ve dostlarınızla buluşmalar gerçekleştirebilirsiniz.

 

7. Palladium

Ataşehir'de bulunan Palladium ferah iç tasarımı ile dikkat çekiyor. İçeride farklı mağazaların yanı sıra keyifli bir sinema salonu ve yemek alanı da bulunuyor. Palladium'da bir yandan alışveriş yaparken diğer yandan farklı mutfaklardan leziz yemekler tatmak, kafelerde zaman geçirmek mümkün.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'un Tarihi Yarımadasında Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yapı

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler İçin Seyahat Rehberi

İstanbul’da Manzarasıyla Ünlü 6 Yer

İstanbul’un En Pahalı Restoranları

İstanbul'un Avrupa Yakasında En iyi Kahve Yapan Mekanlar