BLOG

BLOG

DÜĞÜN GÜNÜNDE KARŞILAŞILABİLECEĞİNİZ SORUNLARI ÖNLEYECEK 7 ÖNERİ


Düğün Günü

Her çift kusursuz bir düğün yapmak ister, bu doğrultuda hazırlıklara aylar öncesinden başlar. Güzel geçen bir düğün ise yıllarca hatırlanacak eşsiz hatıralardır. Fakat düğün gününde karşılaşılabilecek bazı sorunlar düğün gününün tatsız geçmesine neden olabilir. İşte düğün gününde karşılaşabileceğiniz sorunları önleyecek 7 öneri…

 

Mutlaka şemsiye bulundurun

Mevsimlerin artık belirgin hatlara sahip olmadığı günümüzde, yağmurun her an yağması olası bir durumdur. Bu durum özellikle de bahar aylarında gerçekleşebilir. Eğer açık havada düğün yapılacaksa ve yağmur olasılığı var ise bu durum otele veya mekâna bildirilmelidir. Eğer yağmur yağarsa hızlı bir şekilde kapalı salona geçiş yapılmalıdır. Yedek salon bulunmuyorsa; saç ve makyajın bozulması, davetlilerin ıslanması olası bir durumdur. Yedek salon mevcut değilse, mekân açılır - kapanır tavana sahip olmalıdır. Eğer bu da yoksa hem çift için hem de davetliler için büyük ve küçük şemsiyeler bulundurulmalıdır.

 

Mutlaka gelin babetleri bulundurun

Sabahtan akşama kadar topuklu ayakkabı üzerinde durmak ayakları, beli ve bacakları bir hayli zorlar. Bu durum topuklu ayakkabıya alışkın bünyelerde de aynıdır. Bundan dolayı fotoğraf gibi adımlar bittikten sonra gelin babetleri kullanılabilir.

 

Saç ve makyaja dikkat!

Düğün günündeki ortam ve hava değişikliği, aşırı hareket; saç ve makyaj bozulmalarına neden olabilir. Bu yüzden kuaförler ile açık iletişimde bulunmalı, saç ve makyaj için prova alınmalı, saçın ve makyajın kalıcılığı test edilmelidir. Eğer tüm bu hazırlıklara rağmen düğün gününde saç ve makyaj bozulmaları yaşanıyorsa yedek makyaj çantası bulundurulmalıdır.

 

Her randevu için 1 saat öncesinde orada bulunun

Düğün günü stresli bir gündür. Bu önemli gün fotoğraf çekimi, makyaj, saç ve daha birçok unsurla yoğun geçer. Bu yüzden de düğün gününde gecikmeler olasıdır. Gecikme problemini ortadan kaldırmak için ise her randevu saati bir saat öncesi dikkate alınarak düşünülmelidir. Yani fotoğraf randevusu 15.00 ise 14.00’da fotoğraf çekilecek mekânda bulunulmalıdır. Bu sayede hiçbir yere geç kalınmaz ve verimli, keyifli bir gün geçirilir.

 

Yanınızda mutlaka ama mutlaka leke çıkarıcı mendil bulundurun

Böyle süreçlerde bazı şeyler hiç konuşulmaz. Örneğin düğün esnasında konuşulmayan veya düşünülmek istenmeyen o durumlardan bir tanesi, gelinliğin veya damatlığın kirlenmesidir. Uzun araştırmalar sonucunda seçilen ve aylardır özenle saklanan gelinlik veya damatlığın başına bir şey gelmesi hem damadı hem de gelini üzer. Gelinlik ve damatlığın üzerine bir şeyler dökülebilir veya bir yeri yırtılabilir. Peki bu durumlar için ne yapılmalıdır? Lekeler için mutlaka leke çıkarıcı mendil bulundurulmalıdır. Sökülme ve yırtılma gibi durumlara karşı ise kumaş parçası, iğne, siyah ve beyaz iplik bulundurulmalıdır.

 

Soğuk algınlığı ve baş ağrısı için yanınızda ilaç bulundurun

Düğün günü, ısı değişiminin bol olduğu bir gündür. Bu ısı değişimi; gelin ve damatta stres, baş ağrısı ve soğuk algınlığı yapabilir. Bu yüzden düğün gününden önce iyi dinlenmeli, düğün gününde sağlıklı bir şekilde beslenilmelidir. Tüm bu durumlara rağmen soğuk algınlığı, baş ağrısı gibi bir sağlık problemleri yaşanıyorsa; ağrı kesici ve soğuk algınlığı ilaçları kullanılabilir. Eğer durum ağır ise mutlaka ama mutlaka doktora gidilmelidir.

 

Alkolün dozuna dikkat!

Alkolün dozuna dikkat edin

Sınırsız alkol ikramı, düğünlerin vazgeçilmezlerindendir. Fakat alkol kullanımında her bünye aynı değildir. Hele ki kalabalığın ve müziğin olduğu düğün organizasyonlarında bu daha da önemlidir. Bu durum ise düğünün kontrolden çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden yakın arkadaşlar düğünde gerçekleşecek bu gibi durumlar için ortalıkta dolanmalı ve olası durumlarda kibar bir şekilde davetlileri uyarmalıdır. Eğer ekstrem bir durum varsa alkol servisi yapılmayabilir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken durum, eğlenmek ve başkasının özgürlük alanına girmek arasındaki ince çizgidir. Bu ince çizgiye dikkat edilmelidir. Önemli olan zevkli, eğlenceli ve güzel hatırlanabilen bir düğün geçirmektir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Farklı Bir Düğün Hayal Edenler İçin 9 Öneri

Stressiz Düğün için 15 Öneri

Teknede Düğün Yapacakların Mutlaka Bilmesi Gerekenler

Yazın Düğün Yapacaklara Birbirinden Özel Mekân Süsleme Önerileri

Kış Düğünü Yapacaklara Mekân ve Süsleme Önerileri