BLOG

BLOG

GELİN MAKYAJINIZI YAPTIRMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER


GELİN MAKYAJINIZI YAPTIRMADAN ÖNCE BİLMENİZ GEREKENLER

Eğer düğününüze sayılı günler kaldıysa artık gelin makyajınızın mükemmel olması için hazırlıklara başlama vaktiniz gelmiş demektir. Her ayrıntıyı düşünerek aylarca hazırlandığınız bu özel günde kusursuz görünmek istemeniz elbette çok doğal. Fakat pek çok gelin gözden kaçırdığı küçük detaylar nedeniyle makyaj mağduru olabiliyor. Bu grupta yer almak istemiyorsanız gelin makyajınıza dair kararları vermeden önce bilmeniz gerekenlere göz atın.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Çeyiz Setinde Neler Olur?

Gelin Makyajı İçin Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

Cilt renginizden gelinliğinizin rengine ve modeline dek her ayrıntı, gelin makyajınızda hangi renkleri seçmeniz gerektiği hususunda belirleyici olabilir. Bu nedenle sizlere sabit birkaç renkten söz etmek yanlış olur. En özel filmin başrolünde olduğunuz bu özel günde size en çok yakışan renkleri seçmenizde fayda var. Bu renkleri belirlerken güzelliğinizi kapatmayan tonları seçin. Mutlaka kırmızı ruj kullanmak zorunda değilsiniz. Pembe, mor hatta kahverengi ruj ile dahi harika bir görünüm sergileyebilirsiniz. Önemli olan size yakışan renkleri önceden keşfetmeniz ve gelin makyajınızda bu renklere ağırlık vermeniz olacak. Fotoğraflarda da muhteşem görünmek için çok açık tonlardan ve çok koyu tonlardan uzak durmanız kâfi olacaktır.

 

Gelin Makyajı Düğünden Kaç Saat Önce Yaptırılmalı?

Düğün salonuna gitmeden hemen önce gelin makyajınızı yaptırmanız, makyajın daha uzun süre kusursuz görünümünü korumasını sağlar. Bu yüzden gelin başı bittikten sonra, en son iş olarak makyaj aşamasına geçmelisiniz. Fakat küçük aksilikleri asla göz ardı etmemelisiniz. Bu yüzden mutlaka gelin makyajı ile kuaför salonundan çıkarak düğün salonuna gideceğiniz zaman dilimi arasında fazladan bir yarım saat bırakın. Bu şekilde hem makyajınızın yetişip yetişmeyeceği stresine girmeniz önlenecek, hem olası aksilikler halinde size zaman kazandıracak hem de küçük rötuşlar için zamanınız kalacaktır. Eğer sorunsuz bir şekilde makyajınız tamamlanırsa bu kalan süreyi düğün öncesi bir keyif kahvesi içerek ya da arkadaşlarınızda bol bol fotoğraf çektirerek değerlendirebilirsiniz.

 

Gelin Makyajını Yapacak Kişiyi Nasıl Seçmelisiniz?

Hemen her kuaför salonunda bir makyaj uzmanı bulunuyor. Fakat tahmin edebileceğiniz gibi her makyaj uzmanının aynı beceriye ve bilgiye sahip olduğunu düşünmek doğru olmaz. Hayatınızın en özel gününde kusursuz görünme talebinizi karşılayabilecek bir makyaj uzmanı ile çalışmanız gerekir. Bunu anlamak için elbette tüm kuaför salonlarını gezerek makyaj denemesi yapmayacaksınız. Profesyonel bir makyaj uzmanı mutlaka bir katalog sahibidir. Siz de makyajınızı yapacak olan kişinin kataloğunu görmek isteyebilirsiniz. Katalogda daha önce yaptığı gelin makyajı resimleri, doğru ismi bulup bulamadığınız konusunda size fikir verir. Eğer gördüğünüz resimleri beğendiyseniz, ikinci aşamaya geçebilirsiniz. İkinci aşama ise makyaj provası olmalı!

 

Gelin Makyajı Provası Ne Zaman Yapılmalı?

Makyajınızın provası için en doğru zaman, düğünden 10 gün öncesidir. Çünkü her ne kadar katalogda gördüğünüz gelin makyajı örneklerini beğenseniz de makyajınızı yapacak kişinin çalışmasından memnun kalmayabilirsiniz. Başka bir isim bulmak için zaman kalması gerekiyor. Makyaj için en doğru zaman dilimi ise akşam saatleri oluyor. Bunun nedeni, sadece makyajın nasıl göründüğünü değil, kalıcılığını da test etmeniz gerektiğidir. Makyajınızı asla silmeyin. Bu sayede kalıcılığını test etmenin yanı sıra ne zaman makyaj tazeleme yapmanız gerektiği ya da hangi malzemenin bir süre sonra görünümünün değiştiğini kolayca test edebilirsiniz. Prova esnasında renk denemekten asla çekinmeyin. Kendinize çok daha fazla yakıştırdığınız bir rengi makyaj provası esnasında keşfedebilirsiniz. Bu durum pek çok gelinin yaşadığı bir sürpriz olabiliyor. Gerekirse bir prova daha yaparak yeni renkleri deneyebilirsiniz. Prova esnasında cildinizin makyaj uzmanının kullandığı malzemelere nasıl tepki vereceğini de görmüş olacaksınız.

 

Gelin Makyajında Hangi Malzemeler Tercih Edilmeli?

Kullanılan malzemelerin kalite düzeyi kesinlikle yüksek olmalı. Profesyonel makyaj için üretilen malzemeleri kullandığınızda yüzünüzde bir maske varmış etkisinden kurtulabilirsiniz. Ancak küçük detaylara da dikkat edin. Örneğin; gözaltı kapatıcısı asla beyaz olmasın. Fotoğraflarda flaşlar patladığında beyaz gözaltı kapatıcısı çok daha belirginleşebiliyor. Fondöteninizin rengi de cilt tonu ile birebir aynı olmalı. Bazı gelin adayları bir ton açık fondöteni seçebiliyor ancak yine fotoğraflarda nahoş bir görüntü ortaya çıkabiliyor.

 

Gelin Makyajını Kendi Yapacak Olanlara Öneriler

  • Günlük hayatınızda kullandığınız malzemeler orta kalitedeyse, gelin makyajı için mutlaka profesyonel makyaj malzemeleri üreten bir markanın standını ziyaret edin.
  • Fondöteniniz hafif de olsa parlama yapabilir. Fondöten üzerine mutlaka transparan pudra sürün. Ancak pudranın da cilt tonunuz ile aynı olmasına özen gösterin.
  • Rujunuzun kısa sürede dağılmaması için ruj öncesinde dudaklarınızda hafifçe pudra sürün. Böylece rujunuz çok daha uzun süre dağılmadan kalabilir.
  • Ruj öncesi dudak kalemi ile dudak hatlarınızı belirginleştirin.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: