BLOG

BLOG

TEKNEDE DÜĞÜN YAPACAKLARIN MUTLAKA BİLMESİ GEREKENLER


 

Yaz düğünlerinin konseptlerinde farklılık yaratmak isteyenler, artık tekne organizasyonlarını da tercih ediyorlar. Boğazın mavi sularında yakamoz eşliğinde gerçekleştireceğiniz düğün organizasyonu sayesinde hem siz unutulmaz bir düğün günü yaşayacaksınız hem de sevdikleriniz mutlu vakit geçirecekler.
Tekne düğünleri, diğer kapalı veya açık düğün mekanlarında gerçekleştirilen organizasyonlara kıyasla daha risklidir. Yapmak istediğiniz düğün, doğal şartlardan direkt olarak etkilenmeye açıktır. O nedenle tüm detayları düğün öncesinden eksiksiz olarak planlamalı ve olası çevresel faktörlere karşı biraz temkinli davranmalısınız.

 

Mevsim Seçimi Önemli

Teknede düğün yapmak için en uygun mevsim koşulları bahar ve yaz aylarıdır. Havaların hafif ılıklaşmaya başladığı ilkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar herhangi bir zaman diliminde tekne düğünü planlayabilirsiniz. Ancak bu uygun zaman dilimlerinde de yağmur gibi olumsuz hava koşulları gelişebilir. 

 

Organizasyon Firmalarını Araştırın

Günümüzde tekne düğünleri için birbirinden farklı organizasyon şirketleri hizmet sağlıyorlar. Sizin bu organizasyon şirketleri ile irtibata girerek düğün gününüzü söylemeniz yeterli. Mekan süslemesinden yiyecek menülerine, davetiyeden ikramlıklara kadar daha pek çok ayrıntıyı, organizasyon şirketiniz aracılığıyla planlayabilirsiniz.

 

Uyumlu Tercihler Yapın

Düğün günü önem verilen başlıca hususlardan birisi de uyumdur. Doğru mekan, doğru seçilmiş süslemeler, orkestra ve ışıklandırmalar her şeyin kusursuz görünmesine yardımcı olacaktır. 

 

Bütçenizi Planlayın

Tekne organizasyonlarını tercih edenlerin sayısı her geçen gün artış göstermeye devam ediyor. O nedenle İstanbul, İzmir, Çanakkale ve Aydın gibi denize kıyısı olan pek çok şehirde tekne düğünü planlayabilirsiniz. 

Düğün organizasyonu için tercih edeceğiniz teknede yüksek sesli müzik yayını yapmaya uygun sistem olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Düğün gecesinin olmazsa olmazlarından birisinin de müzik seçimi olacağını unutmayın. Düğün organizasyonunuzu dilerseniz canlı müzik, fasıl ekibi veya keman gibi farklı müzik aletleri ile zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz kendi hazırladığınız CD ve müzik alternatiflerini de kullanabilirsiniz.

 

İkramlıklar Nasıl Olmalı?

Düğün İkramlıkları

Tekne düğünlerinde ikramlıklar genellikle menü veya kokteyl şeklinde oluyor. İkramları tercihinize göre yemekli veya kokteyl tarzında planlayabilirsiniz. Yiyecek alternatiflerini dilerseniz alkollü veya alkolsüz içeceklerle de tamamlayabilirsiniz.

 

Tekne Kapasitesi

Düğün organizasyonunuzu teknede yapmayı planlıyorsanız, tekne kapasitesi açısından da bir araştırma yapmalısınız. Sonuç olarak her teknenin kapasitesi birbirinden farklıdır. 

 

Ödeme Alternatifleri

Düğün için belirlediğiniz teknenin çalıştığı ödeme sistemini ön görüşme esnasında mutlaka dile getirin. Çalıştıkları sistemi bilmeniz, bütçenize uygun bir planlama yapabilmenizi kolaylaştıracaktır. 

 

Fotoğraf ve Video Çekimini Planlayın

Tekne organizasyonların çoğunda fotoğraf ve video hizmetlerine de yer veriliyor. Ancak kimi organizasyon şirketi, bu uygulamaları ekstra ücrete tabi tutabiliyor. O nedenle yapacağınız ön görüşme esnasında bu durumu da sorarak bilgi alabilirsiniz.
Yedek Plan Desteğini Unutmayın
Teknede yapılan düğün organizasyonlarının en riskli yanlarından birisi de olumsuz hava koşullarına maruz kalabilme olasılığıdır. Düğün gününüzde ani olarak gelişen fırtına veya yağış hem planlarınızın hem de gecenizin bozulmasına neden olabilir. Tekne organizasyon şirketleri bu ihtimali ön planda tutarak yedek bir mekan alternatifi sunabiliyorlar. Böyle bir alternatif sağlayıp sağlamadıklarını sormanız sizin avantajınıza olacaktır. 

 

Süslemeler Gününüze Güzellik Katsın

Boğaz manzaralı bir teknede düğün yapmaya karar verdiyseniz, süsleme açısından tercih edebileceğiniz birbirinden farklı konseptler mevcut. Farklı alanlardaki süsleme seçeneklerini, kendi göz zevkinize ve beğeninize uygun olarak belirleyebilir ve böylelikle misafirlerinize mavi sularla iç içe muazzam bir görsel şölen yaşatabilirsiniz. Davetiyelerinizi ve nikah şekerlerinizi de deniz kabuğu, balık veya gemi dümeni ile süsleyerek konsepti tamamlayabilirsiniz. 

 

Elite World; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için: https://dugun.eliteworldhotels.com.tr/

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Stressiz Düğün İçin 15 Öneri

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Evlilik Öncesi Sendromu Nedir?

Düğün Stresiyle Başa Çıkmanın 8 Yolu

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmelisin? Kiminle Gitmeli?

Düğün Pastası Seçmeden Önce Bilmeniz Gereken 6 Nokta

Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Gelin Makyajını Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Hayalinizdeki Gelin Arabası İçin 5 Öneri