BLOG

BLOG

DÜĞÜN GÜNÜ VE ÖNCESİNDE NASIL BESLENMELİYİZ? NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?


 

Düğün tarihinin belirlenmesi ile başlayan hazırlık süreci, gelin ve damat için oldukça yorucu ve stresli olabilir. Çünkü sınırlı bir zaman dilimi içerisinde yapılacak çok fazla iş vardır. Bu sınırlı zaman ise ev kurma hazırlıkları, mekân- davetiye seçimi derken su gibi akıp gider. İşte böylesine yorucu ve zahmetli bir süreç, özellikle gelin adaylarının kendilerini ihmal etmelerine neden olabilir. Oysa her kadın, düğün gününde kusursuz güzellikte görünmek ister. Siz de böyle düşünüyorsanız; düğün telaşına rağmen kendinize ve sağlığınıza özen göstermekten vazgeçmemelisiniz. Çünkü, özellikle beslenme konusunda daha özenli davranarak düğün gününüzde ışıl ışıl parlayan bir cilde ve gözlere sahip olabilirsiniz. İşte gelin adaylarına özel, düğün öncesi ve düğün günü için bazı beslenme önerileri…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  En İyi Türkçe Düğün Giriş Müzikleri

Sağlıklı bir diyet benimseyin

düğün diyeti

Özellikle fazla kilosu olduğunu düşünen gelin adayları, düğün gününe kadar hızlı kilo verebilmek için bazı sağlıksız diyetleri uygulamaya kalkışabilir. Oysa bu, kesinlikle uzak durulması gereken bir yöntemdir. Çünkü vücudu şoka uğratacak sağlıksız diyetler, düğün gününüzde zayıf görünmek yerine hasta gibi görünmenize neden olabilir. Bu nedenle, düğün öncesinde ister kilo vermek ister kilo almak istiyor olun; mutlaka sağlıklı bir diyet benimsemelisiniz. Un, şeker gibi basit karbonhidratlardan uzak durmalı; tam tahıl, tam çavdar, taze mevsim sebze ve meyveleri gibi sağlıklı karbonhidrat içeren besinleri tüketmelisiniz. Diyetinizde sağlıklı protein kaynaklarına da yer vermeli, bu sayede vücudunuzun yağ depolamasına engel olmalısınız.

 

Lifli besinler tüketmeye özen gösterin

Lifli besinler, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için çok önemlidir. Düğün öncesinde maruz kalınan stres ise en fazla sindirim sistemini etkiler. Bu nedenle, düğün öncesinde benimsediğiniz diyetin, bolca lifli besin içermesine özen göstermelisiniz. Lifli besinler, sindirim hızını yavaşlattığı için kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak tokluk hissini uzatır. Bunun yanı sıra, bağırsaklarda su tutulmasını sağlayarak strese bağlı yaşanabilecek kabızlığın da önüne geçer. Tam tahıllar; kuru erik, narenciye gibi meyveler; yeşil mercimek, fasulye gibi baklagiller; brokoli, havuç gibi sebzeler; düğün öncesinde bolca tüketebileceğiniz, lif açısından zengin besinlerdir.


 

Tuz ve şeker tüketimini sınırlandırın

Şekerin insan sağlığına olan olumsuz etkileri, artık hepimizin bildiği önemli bir bilgidir. Bu nedenle, aslında hepimizin şeker tüketimini sınırlandırması; hatta şekeri tamamen hayatından çıkarması gerekmektedir. Özellikle gelin adayları bu sağlıksız beyaz konusunda daha da dikkatli olmalıdır. Çünkü düğün öncesinde tüketilen her şeker, gelin adayına fazla kilo olarak geri döner. Bu nedenle, bu stresli süreçte şekeri hayatınızdan çıkarmalı; ödem tutulmasına neden olan tuz tüketimini de mümkün olduğunca azaltmalısınız.

 

Su tüketimini artırın

Suyun bilinen en önemli faydası, vücudumuzda bulunan zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlamasıdır. Bu mucizevi sıvı, ayrıca tokluk hissinin de artmasına yardımcı olur. Bu nedenle düğün öncesi beslenmede, su tüketmeye daha fazla özen göstermelisiniz. Bu yoğun süreçte su tüketimini artırmanın, bedensel sağlığınızı korumanıza ve kendinizi daha enerjik hissetmenize ciddi şekilde destek olduğunu göreceksiniz!

 

Peki, düğün günü nasıl beslenmeli?

Düğün öncesi süreçte sağlıklı ve düzenli beslenmeye özen gösterdiyseniz; düğün gününüzde de son derece güzel ve sağlıklı görünüyorsunuz demektir. Ama elbette bu yoğun günde, beslenme konusunun daha fazla özen istediği de kabul edilmesi gereken bir gerçek! Peki düğün gününde zinde ve enerjik hissetmek için nasıl beslenmek gerekiyor? Öncelikle, düğün gününüzde en rahat beslenebileceğiniz zaman diliminde yer alan kahvaltı çok önemli! Bu nedenle, sağlıklı ve besleyici bir kahvaltı yaparak güne başlamaya özen gösterin. Eğer öğlen yemeği vakti geldiğinde kuafördeyseniz bu öğünü atlamak yerine küçük bir sandviç veya tost yiyerek enerjinizin düşmesine engel olabilirsiniz. Ayrıca düğününüz yemekliyse bile, düğün akşamına küçük bir atıştırmalıkla başlamalısınız. Çünkü büyük ihtimalle, siz konuklarınız kadar rahat yemek yiyemeyeceksiniz. Aç kalmanız ise midenizin rahatsız olmasına ve dolayısıyla kendinizi iyi hissetmemenize neden olabilir. Bu nedenle, düğün gününüzde de tıpkı düğün öncesindeki gibi beslenme konusunda kendinizi ihmal etmemeye özen gösterin!

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: