BLOG

BLOG

Yarıyıl Tatilinde Ailenizle Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın 8 Yer


Her ne kadar tatil denince akla deniz, kum ve güneş üçlüsü gelse de kış aylarında tatil yapmanın keyfi bir başka. Siz de bu soğuk mevsimde tatil yaparak yağmur, kar ve dökülen yapraklarla oluşan tablo gibi manzaralara şahitlik edebilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle yarıyıl tatilinde ailenizle birlikte gidebileceğiniz yerlerden bahsettik. İşte doğası ve tarihiyle sizi kendine hayran bırakacak, İstanbul'a yakın muhteşem 8 yer!
 

Doğanın Keyfini Çıkarın: Abant 

Yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen Abant, ziyaretçileri mest ediyor. İstanbul'a yaklaşık 300 km uzaklıkta olan Abant'ı yarıyıl tatilinde ziyaret edebilirsiniz. Abant Gölü kıyısında güzel bir piknik yapabilir, doğa müzesini ziyaret edebilir veya doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz. İstanbul'dan kolayca ulaşacağınız Abant Gölü'nün eşsiz manzarasını seyretmeyi de yapılacaklar listenize eklemeyi unutmayın.
 

Yalova'nın Şifalı Sularında Yorgunluğunuzu Atın: Armutlu 

Kışın şifa arayanların ve rahatlamak isteyenlerin ortak noktası genellikle kaplıcalar olur. Armutlu, şifalı sularıyla yıl içerisinde birçok ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor. Eğer yarıyıl tatili için dinlendirici bir program yapmak istiyorsanız İstanbul'a yalnızca 145 km uzaklıkta olan Armutlu'daki kaplıcalar iyi bir tercih olabilir. Dilerseniz tarihin önemli yapılarından biri olan ve günümüzde hâlâ hizmet vermeye devam eden Bozburun Feneri'ni de ziyaret edebilirsiniz. Eğer doğal güzelliklerin kış aylarında büründüğü eşsiz güzelliğinin tadını çıkarmak isterseniz Sudüşen Şelalesi ve Dipsiz Göl'ü de rotanıza ekleyebilirsiniz.

 

Kendinizi Kar ve Kayağın Eğlencesine Kaptırın: Uludağ

Kayak deyince herkesin aklına gelen ilk yerlerden biri, Uludağ. Yarıyıl tatili için İstanbul'a yaklaşık 188 km uzaklıkta olan Uludağ'ı seçtiyseniz büyüleyici kar manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz ailenizle birlikte kayak yapabilirsiniz. Trekking, günübirlik piknik etkinlikleri ve kamp yapma fırsatı sunan Uludağ Milli Park'ı ziyaret edebilirsiniz. Ağustos ayına kadar yüzeyinde buzları tutmaya devam eden Buzlu Göl'ü de görmeden dönmeyin!
 

Dökülen Yapraklar Eşliğinde Unutulmaz Bir Tatil Yapın: Maşukiye

Kış turizminde sıklıkla ziyaret edilen lokasyonlardan biri de doğal güzellikleri ve karlı tepeleriyle ziyaretçilerine görsel şölen yaşatan Maşukiye. Yarıyıl tatilinde ailenizle birlikte yolunuzu Maşukiye'ye çevirdiyseniz burada trekking yapabilir, Alabalık Vadisi’nde şelaleden gelen su ve kuş sesleri eşliğinde yemeğinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca burada ailecek kış kampı da yapabilirsiniz. Maşukiye'ye kadar gelmişken Kartepe'de kayak yapmayı ve Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret etmeyi de unutmayın!

 

Tarihin Silinmeyen İzlerini Keşfedin: Edirne

Yarıyıl tatili için yolunuzu Edirne'ye çevirirseniz tarihin tozlu sayfalarında gezinme fırsatı bulabilirsiniz. İstanbul'a yaklaşık 240 km uzaklıkta olan Edirne, tarihî yapılar bakımından oldukça zengin. Selimiye Camii başta olmak üzere Karaağaç Tren İstasyonu, Eski Camii, II. Bayezid Külliyesi gibi önemli yapılara ev sahipliği yapıyor. Bu tarih kokan şehre gitmişken Meriç Nehri'ni ziyaret etmeden ve meşhur ciğerini tatmadan Edirne'den ayrılmayın.
 

Eşsiz Yapıların Büyüsüne Kapılın: Safranbolu

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmeyi başaran Safranbolu, doğal güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Yarıyıl tatilini ailenizle birlikte Safranbolu'da değerlendirmeyi düşünüyorsanız burada orman yürüyüşleri yapabilir, meşhur Safranbolu evlerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Hıdırlık Tepesi'ne çıkabilir, şehrin güzelliğini kuşbakışı izleyebilirsiniz. Alışveriş için Arasta'ya gidebilir, sevdiklerinize hediyeler alabilirsiniz.

 

Yansımalarla Dolu Manzarayı İzleyin: Kastro Koyu

İstanbul'a yaklaşık 147 km uzaklıktaki Kastro ya da Çamlıköy olarak adlandırılan bu büyüleyici yer, Tekirdağ'ın en sık ziyaretçi ağırlayan lokasyonlarından biri. Ormanları ve plajıyla öne çıkan Kastro Koyu'nda kayıkla gezinmek de mümkün. Yarıyıl tatilini burada geçirmek isterseniz kamp yapabilir, yıldızların altında doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız doğanın kış ayında büründüğü eşsiz güzelliğini ölümsüzleştirebilirsiniz!
 

Kendinizi Doğanın Kollarına Bırakın: Sapanca

Yılın her mevsiminde ayrı güzelliğe sahip yerlerden biri de şüphesiz Sapanca. Lokasyon bakımından İstanbul'a oldukça yakın olan ve ortalama 139 km uzaklıkta bulunan Sapanca, kesinlikle ziyareti hak ediyor. Yarıyıl tatilinde Sapanca Gölü'nde yürüyüş yapabilir, Serdivan Gölpark'ı ziyaret edebilirsiniz. Doğayla baş başa olmak isterseniz Sakarya İl Orman Tabiat Parkı sizi bekliyor. ATV ve at biniciliği gibi aktivitelere ev sahipliği yapan tabiat parkı, kış aylarında ziyaret etmek için de oldukça uygun.
 

Yarıyıl Tatilinin Konforlu Adresi: Elite World Grand Sapanca

Yarıyıl tatilini doğanın kollarında, lüks ve konfor içinde geçirmek isterseniz, Elite World Grand Sapanca'yı tercih edebilirsiniz. Tesisin kaliteli hizmet anlayışı ve profesyonel ekibi sayesinde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilir, kışın kartpostalları aratmayan Sapanca manzarası eşliğinde unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz. Ödüllü şeflerin imzasını taşıyan lezzetleri tadabilir, otel bünyesinde hizmet veren Fit Life SPA & Wellness ile yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Siz de yarıyıl tatili için yerinizi ayırtmak isterseniz hemen Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: