BLOG

BLOG

ÇOCUK VE AİLE DOSTU OTELLERDE TATİL YAPMANIN AVANTAJLARI


Çocuk ve Aile Dostu Otellerde Tatil Yapmanın Avantajları

Aileler çocukları ile birlikte kaliteli zaman geçirmek veya onları ödüllendirmek için yaz veya kış fark etmeksizin tatil planları yaparlar. Bu noktada çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli şey, tercih edecekleri otelin çocuk ve aile dostu bir otel olup olmadığıdır. Çünkü bazı oteller, iş seyahatleri ve yetişkinler için tasarlandığından çocuklu misafirleri ağırlamakta başarısız olabilirler. Örnek vermek gerekirse iki çocukla tatile çıkmış bir ailenin tatil süresince bir adet çift kişilik yataklı odada yatması, misafirler açısından hoş bir deneyim değildir. Bu nedenle çocuklarıyla tatile çıkacak kişilerin tercihen çocuk ve aile dostu otellerde konaklamaları gerekir. Bu türden otellerde, çocuklu ailelerin en çok önem verdiği konular olan güvenlik, odalarda çocuk yatağı bulunması, restoranda çocuk menülerinin olması, aile odalarının varlığı, hijyen, çocuk havuzu bulunması gibi noktalar düşünülmüştür. Bu sayede aileler çocuklarının güvenliğinden emin bir şekilde keyifle tatil yapabilirler. Peki çocuk ve aile dostu otellerde tatil yapmanın başka ne gibi avantajları vardır? İşte o avantajlardan bazıları!

 

Çocukların ve ailelerin keyifli vakit geçirmesini sağlayacak aktiviteler

Çocukların ve ailelerin keyifli vakit geçirmesini sağlayacak aktiviteler

Çocuk ve aile dostu otellerde tatil yapmanın avantajlardan ilki, böyle otellerde hem çocukların hem de ailelerin keyifli bir şekilde vakit geçirmesine olanak tanıyan aktivitelerin var olmasıdır. Aile otelleri, çocukların vakit geçirebileceğini alanlara ve etkinliklere ev sahipliği yaparlar. Bu sayede aileler de çocuklarından ayrı ve bir arada güzel zaman geçirebilirler.

 

Çocukların emanet edilebileceği çocuk kulüpleri

Çocuk ve aile dostu otellerde genelde çocukların emanet edilebileceği çocuk kulüpleri ve çocuklara bakan eğitimli kişiler bulunur. Bu da yine hem çocukların hem de ailelerin huzurlu bir şekilde tatil yapmasına olanak tanımaktadır.

 

Hijyen

Çocuk ve aile dostu otellerde hijyen çok önemlidir. Çünkü çocuklu aileler özellikle sağlık konusunda oldukça hassaslardır. Bu nedenle böyle otellerde sunulan yiyeceklerin, personelin, odaların hijyeni son derece özenlidir, özenli olmalıdır. Çocukların her şeye ve her yere dokunabileceği düşünülerek tüm alanların hijyenik bir şekilde temizlenmesi gereklidir. Aile otellerin hijyen açısından tam ve eksiksiz olması, ailelerin keyifli bir tatil deneyimi yaşamasını sağlar.

 

Çocuklara seçme imkânı tanıyan yemek menüleri

Çocuklara seçme imkânı tanıyan yemek menüleri

Çocuk ve aile dostu otellerde çocuklara özel yiyecek ve içeceklere de yer verilir. Çocuk sağlığına uygun şekilde hazırlanan yemek menüleri sayesinde, aileler rahatlıkla çocuklarının beslenmesini sağlayabilirler.

 

24 saat açık mutfak ve yıkama üniteleri

Çocuk ve aile dostu otellerde bulunan 24 saat açık mutfak ve yıkama üniteleri, çocuklu ailelerin tatil sırasındaki ihtiyaçlarındandır. Çocuklar standart yemek saatleri dışında da bir şeyler yemek veya içmek isteyebilirler. Bu nedenle çocuk ve aile dostu otellerde bulunan bu imkân, ailelerin tatil deneyimini kusursuz bir hale getirebilir.

 

Deneyimli ve eğitimli personel

Çocuk ve aile dostu otellerde, çalışanların tamamı çocuklu ailelere davranış biçimleri konusunda eğitimlilerdir. Bu sayede çocuklu ailelere kayıtta öncelik verilmesi, bekletilmeden odalarına alınmaları, restoranda çocuk siparişlerinin önce alınması, çocuklara güleryüzlü bir yaklaşım sergilenmesi gibi inceliklere kusursuz bir tatil deneyimi yaşatabilirler. Tüm bunlar ailelerin rahat ve mutlu bir tatil geçirmelerini sağlar. 

 

Güvenlik

Çocuklu ailelerin otel seçimi yaparken en fazla dikkat ettikleri konuların başında güvenlik gelir. İşte aile dostu oteller bu anlamda aldıkları önlemler ve sahip oldukları imkanlarla ailelere keyifli bir tatil deneyimi sunabilirler. Çocuk ve aile dostu otellerde merdivenlerde korkuluk olması, çocuk havuzu bulunması, hijyene önem verilmesi, odalarda çocuk yatağı olması gibi imkanlar bulunduğu için aileler huzurlu bir tatil geçirebilirler. 

 

Bize de bekleriz!

Elite World Sapanca

Sapanca’da doğanın tam ortasında yer alan Elite World Grand Sapanca'nın modern bir anlayışla dekore edilen konforlu odalarında, hem eğlenceli hem de dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşamak için size en uygun odayı seçin ve anın keyfini yaşayın! Çocuk ve aile dostu olan otelimizde yer alan konaklama seçenekleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için tıklayın: Elite World Grand Sapanca

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

99. Yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nın Anlamı Ve Önemi

Eşsiz Güzelliğile Ege Kıyılarında Arz-ı Endam Eden 10 Tatil Beldesi

Türkiye'nin En Gözde 10 Yaz Tatili Destinasyonu

Tek Başına Tatile Çıkmanın Vereceği 9 Harika His

Çocuklarınızla Birlikte Tatil Yapabileceğiniz Harika Destinasyonlar