BLOG

BLOG

TÜRKİYE'NİN EN İYİ SONBAHAR TATİL DESTİNASYONLARI


Tatil denince akıllara kavurucu yaz güneşinden kaçmak için girilen serin denizler ve hafif rüzgar esintili yaz akşamlarında yapılan yürüyüşler gelir. Bazen de tam aksine; dışarıda kar fırtınası devam ederken otel odasında içilen sıcak çikolata ya da karlı dağlarda kayak yapılan bir kış tatili... Bu iki mevsim, tatil için daha uygun kabul edilse de; kırmızı, sarı ve kahverengi tonlarının hakim olduğu bir sonbahar tatili de en az diğerleri kadar keyifli, huzurlu ve bütçe dostu olabiliyor! Bu yazımızda sizlere, Türkiye'nin en iyi sonbahar tatil destinasyonlarından olan Sapanca ve Van'ı tanıttık.

 

Kızıl Saçlı Güzellik: Sapanca

Sapanca

Sapanca, İstanbul'a olan yakınlığı sebebiyle genellikle küçük hafta sonu kaçamaklarının yapıldığı bir yer olarak biliniyor. Ama doğanın en gösterişli haliyle kendini sergilediği bu tatlı yer, küçük bir kaçamaktan çok daha fazlası! Belki kendinizi yeniden keşfedecek; belki de hayatın yoğunluğundan kaçarak kafa dinleyeceksiniz. Sonbahar yapraklarının örttüğü yollarda doğa yürüyüşleri yapacak ya da yerel lezzetleri deneyerek karnınızı doyurmak isteyeceksiniz. Planınız her ne olursa olsun, Sapanca'yı çok seveceğinize eminiz! Sizin için Sapanca'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri sıraladık.

 

1. Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü, sonbaharda mutlaka görülmesi gereken doğa harikalarından biri. Listemizde ilk sırada yer olan bu ünlü göle geldiğinizde sararmış yapraklar eşliğinde doğa yürüyüşü yapabilir veya parıl parıl parlayan suyun üstünde batan akşam güneşini seyredebilirsiniz.

 

2. Kartepe

Kartepe

Özellikle kış tatillerinin ve kayakçıların gözde mekanı olan Kartepe, sonbahar manzarasıyla da ziyaretçilerine görsel bir şölen yaşatıyor. Sarı ve kahverenginin her tonuna bürünen ormanları ve tabiat parkları, doğa meraklılarına sihirli bir tatil deneyimi yaşatıyor.

 

3. Maşukiye

Maşukiye

Eminiz, birçoğunuz Maşukiye'nin namını duydunuz. Sapanca'ya sadece 20 dakika uzaklıkta olan ve Sapanca Gölü ile birlikte Kartepe'nin eteklerinde bulunan bu küçük köy, günübirlik gezilerin en popüler noktası olarak biliniyor. Muhteşem yaylalarını ziyaret ettikten sonra, kirazlarıyla ünlenmiş bu köyün meyve bahçelerini de gezmenizi tavsiye ederiz.

 

Elite World Grand Sapanca Konforuyla Sapanca'nın Tadını Çıkarın!

elite-world-sapanca-hotel

Sapanca'nın bitmeyen güzelliklerini ziyaret ederken aynı zamanda yorgunluğunuzu atacağınız ve yüksek konforlu bir otelde konaklamak istemez misiniz? Elite World Grand Sapanca, sonbahar tatilinizi en güzel haliyle deneyimlemeniz için size kapılarını açıyor. Ferah ve temiz odaları, güler yüzlü kadrosu, merkezi konumu ve kaliteli hizmeti ile Elite World Grand Sapanca, tatil konforunuzu maksimum seviyeye çıkarmak için sizleri bekliyor.

 

Tarihin Doğayla Buluştuğu Şehir: Van

Van

Tarih kokan sokakları, karın guruldatan lezzetli yemekleri ve güzelliği baş döndüren doğası ile Van; hangi mevsim olursa olsun, ziyaretçilerin kalplerini bıraktıkları bir şehir. Doğu Anadolu'nun hazinelerinden biri olan Van, tarihi mirası ve büyüleyici atmosferi ile sonbahar tatilinizi capcanlı ve dolu dolu geçirmeniz için birçok olanak sağlıyor. İster ruhunuzu doyuracak tarihi yapıları gezin, ister karnınızı doyuracak restoranlara gidin. Kürt köftesi, keledoş yemeği ya da murtuğa gibi pek çok yerel lezzet sizi bekliyor. Eğer planınız doğayla iç içe olmak ise hiç sorun değil! Çünkü tarihi mirası bir yana, Van doğal güzellikleriyle de sonbahar tatiliniz için birbirinden farklı ve güzel seçenekler sunuyor. Gelin, Van tatilinizde gidebileceğiniz bazı yerlere göz atalım.

 

1. Van Gölü

Van Gölü

Açılışı, Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'yle yapıyoruz. Van'a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bu göl, büyüklüğü sebebiyle denize benzetildiği için Van Denizi olarak da adlandırılıyor. Özellikle yaz aylarında dalış yapmak için de son derece uygun olan Van Gölü, sonbahar tatilinizde yapacağınız yürüyüşleri de keyifli hale getiriyor.

 

2. Van Kalesi

Van Kalesi

Van'a gelip Van Kalesi'ni ziyaret etmemek olmaz! Urartular tarafından inşa edilen Van Kalesi, nefes kesici manzaranın tadını çıkarmak isteyenler ve tarihi kaleyi gezerek zaman yolculuğu yapmak isteyenler için harika bir mekan.

 

3. Muradiye Şelalesi

Muradiye şelalesi

Sonbahar tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyenlerin ziyaret etmesi gereken yerlerden biri de Muradiye Şelalesi. Doğa yürüyüşlerinin çokça yapıldığı bu yerde, kuşların da sizlere eşlik etmesiyle son derece rahatlayacak ve sesiyle ruhunuzu iyileştirecek şelalenin tadını çıkarma şansı bulacaksınız.

 

Elite World Van Hotel'le Tatil Keyfini Maksimuma Çıkarın

Elite World Van

Van'da gezilecek yer çok. Haliyle ziyaretçiler her yere ulaşımın kolay sağlanabileceği yerlerde konaklamak istiyor. Van'ın tam göbeğinde bulunan Elite World Van Hotel, hem kalitesi hem de kolay ulaşım seçenekleriyle mükemmel bir konaklama imkanı sağlıyor. Üstün konforu ve uzman kadrosu ile Elite World Van Hotel, tatilinizde biriktireceğiniz güzel anılara yenisini eklemek için size kapılarını açıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Yılbaşı Tatili İçin İstanbul ve Çevresinde Gidilebilecek 8 Yer

Geri Dönmek İstemeyeceğiz 10 Muhteşem Balayı Destinasyonu

Baharda Avrupa'da Keşfedilecek Seyahat Rotaları

Van Gölü Ekspresi'yle Ankara'dan Tatvan'a; Oradan Van'a Kahvaltıya!