BLOG

BLOG

Turizm Sektörüne ve Dünya Üzerindeki Otellere Dair İlginç Bilgiler


dünyanin en ilginç otelleri, dünyadaki değişik oteller, en ilginç konsept oteller

Yeryüzünü keşfetmek, farklı kültürlerle buluşmak ve yeni maceralara yelken açmak insanlığın doğasında var olan bir arzu. Bu eşsiz yaşam yolculuğunu özel kılan unsurlardan biri, hiç şüphesiz, ilginç kuralları olan yerlere ve farklı konseptlere sahip otellere gitmek. Haydi gelin, sıra dışı turizm çeşitlerinin ve otellerin büyülü dünyasına birlikte göz atalım. İşte turizm sektörüne ve dünya üzerindeki otellere dair ilginç bilgiler!

 

Hayalet Turizmi ile Adrenalin Coşkusu

Turizm dendiğinde herkesin aklına doğal ve kültürel güzellikleri görmek veya deniz tatili yapmak gelse de oldukça ilginç turizm çeşitleri var. Bu sıra dışı turizm çeşitlerinden hayalet turizmi, hayaletler ya da unutulmayacak ilginç şeylerle karşılaşmayı amaçlayan kişilere seyahat ve eğlence deneyimi vadediyor. Perili olduğunu iddia eden oteller, hayalet yürüyüşleri ve hayalet avı sunduğunu iddia eden şirketler; pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Özellikle İngiliz ve İskoçlar arasında çok yaygın olan hayalet turizmi, Amerika ve Güney Kore'de de oldukça popüler. Borley Rectory, hayalet turizminin yapıldığı ilk ev. 1920'li yıllarda Koreli polisler tarafından perili mahalle ilan edilen Nagwon-dong mahallesi de hayalet turizmine örnek verebileceğimiz yerlerden biri.,

 

Dark Turizm ile Acılarla Yüzleşme

dünyada konsept oteller, konsept oteller, değişik konsept oteller

1996 yılında ortaya atılan bu kavram, özellikle Çernobil ve Dark Tourist gibi dizilerden sonra daha da ilgi çekici hâle geldi. İnsanlık tarihinde utanç veren olaylarının yaşandığı yerleri ziyaret etmeyi amaçlayan bu turizm sayesinde soykırım, doğal afet ve savaş gibi trajik olayların yaşandığı yerleri bir rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Dark turizm destinasyonlarına örnek olarak Auschwitz, Kamboçya'da yer alan Ölüm Tarlaları, Çernobil ve Hiroşima'yı gösterebiliriz.

 

Zürafalara Ev Sahipliği Yapan Giraffe Manor Oteli

Kenya Nairobi'de yer alan Giraffe Manor, nesli tükenmekte olan Rothschild zürafalarına ev sahipliği yapıyor. Ormanlık bir alanda bulunan otelin pencereleri zürafaların ikramlıklardan yararlanması için açık tutuluyor. Giraffe Manor'a gittiğinizde yemeğinize eşlik eden zürafalar görürseniz tatlı bir hatıra olarak fotoğraf çekmeyi unutmayın. 

 

Vahşi Hayvanları İzlemek İçin Ark Lodge

Ark Lodge, safariye gidemeyenler için safariyi yaşatan bir otel konsepti sunar. Abardare Millî Parkı'nda yer alan otel, Yasabara su birikintisi etrafında yaşayan vahşi hayvanları gözlemleme fırsatı sunuyor. Sevdiğiniz içeceğinizle birlikte seyir terasına geçerek hayvanları doğal ortamlarında görebilirsiniz.

 

Hobbit Evlerinin Modern Versiyonu, SiloStay

Yeni Zelanda'da Christchurch'te bulunan SiloStay, Hobbit evlerinin modern hâli olarak düşünülebilir. Silo şeklinde tasarlanan bu daireler, çevreci ve oldukça şık bir tasarıma sahip. Balkonu da mevcut olan otelde ilginç bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
 

Köpekleri Sevenler İçin Dog Bark Park Inn

ABD'de Cottonwood'da yer alan bu otelde tüm tasarımlar köpek teması üzerine kurulu. Otel, köpek şekilli yataklardan kurabiyelere varıncaya dek her şeyin köpek temalı olduğu bir konsepte sahip. Eğer köpekleri gerçekten seviyorsanız bu otel tam size göre!

 

Okyanusun Ortasında Eşsiz Bir Konaklama İçin Manta Resort

Âdeta cennetten bir köşe olan Zanzibar'da, uçsuz bucaksız okyanusun ortasında konaklamak ister misiniz? Cevabınız "Evet!" ise Manta Resort'u kesinlikle denemelisiniz. Bu oteli diğerlerinden farklı kılan en çekici özellik, odalarının suyun altında olması. Gün boyu pencerenizden deniz canlılarını seyredebilir, dilerseniz tüplü dalışla eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

Gezici Otel İsteyenler İçin Rotel

1945 yılından beri faal olan Alman şirketi Rotel tarafından geliştirilen bu ilginç konsept; misafirlerini özel yapım kamyonlarla, kimi zaman küçük kimi zaman da oldukça geniş odalarda gezdirmeyi amaçlar. Gezerek ve belli noktalarda durarak eşsiz bir tatil vadeder. Siz de Avrupa’dan Hindistan’a gitmek isterseniz Rotel ile yola koyulabilirsiniz.

 

Gemi Gövdesinde Konaklama Deneyimi İçin Hotel Costa Verde

Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika'da bulunan otelin gövdesi, 1965 tarihli Boeing 727 uçağı. İçi ahşap malzeme ile tasarlanan uçak otelde 50 metrekarelik odalar mevcut. Uçağın arka kısmında gün boyu keyifli vakit geçirebileceğiniz bir seyir terası yer alıyor. Okyanus ve orman manzarası eşliğinde harika bir tatil için Hotel Costa Verde, ideal bir tercih.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres’in Btoh Konsepti İle Tanışın!

Kısa Ramazan Bayramı Tatilini Değerlendirebileceğiniz Doğa Otelleri

Marmaris’in Ödüllü Oteli: Elite World Marmaris Hotel

Çocuk Ve Aile Dostu Otellerde Tatil Yapmanın Avantajları

Kış Tatili Tutkunları İçin Doğu’nun İncisi Van’ın Kış Turizm Rehberi