BLOG

BLOG

Marmaris'te Keşfetmeniz Gereken Yerler


Marmaris; muhteşem doğal güzellikleri, tarihî dokusu ve turistik mekânlarıyla Türkiye'nin en popüler tatil destinasyonlarından biri. Eşsiz doğal limanı ve kristal berraklığındaki deniziyle ünlü Marmaris'te tatil yapmak hem çok keyifli hem de dinlendirici. Peki, Marmaris sadece deniz turizmiyle mi öne çıkıyor? 

Marmaris'in sakin köyleri, tarihî kalıntıları, doğal parkları ve daha pek çok keşfedilmeyi bekleyen yeri var. İşte Marmaris'te size unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatacak, kapsamlı Marmaris rehberi...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Marmaris En Güzel Plajlar

Berrak Deniziyle Ünlü Kleopatra Plajı

Bakir koyları ve berrak deniziyle meşhur olan Marmaris'te akla ilk gelen plajlardan birisi, Kleopatra Plajı. Diğer bilinen adı Sedir Adası Plajı olan Kleopatra Plajı, duru ve sakin deniziyle dikkat çekiyor. Marmaris'in 16 km kuzeyinde yer alan plaj, geniş kumsal alanına sahip. Dinginliğin ve denizin keyfini çıkarmak isteyenler hiç düşünmeden Kleopatra Plajı'na gidebilir.

 

Eşsiz Güzelliğe Sahip Marmaris Milli Parkı

Muğla il sınırı içerisinde, Ege ve Akdeniz bölgelerinin kesişim noktasında yer alan Marmaris Milli Parkı, 1996 yılında tabiat parkı ilan edildi. Halk arasında Günnücek olarak bilinen park, ismini bölgede bolca olan günnük ağacından alır. Parkın içerisinde yaklaşık 50 farklı kuş türünün yanında yaban hayvanları da bulunuyor. Özütünden parfüm ve koku yapılan sığla ağacı da bölgenin öne çıkan doğal zenginliklerinden. Pek çok antik kent kalıntısı bulunan Marmaris Tabiat Parkı, çeşitli aktiviteleri yapmak için de elverişli bir yer.

 

Kuşların Yatağı Bördübet Koyu

Marmaris Reşadiye Yarımadası'nda bulunan Bördübet Koyu, kuş yuvalarına yataklık ettiği için bu isimle anılıyor. Yapılaşmanın çok az olduğu koyda denizle ormanın muhteşem birleşimine tanık olabilirsiniz. Kuş ve bitki türleri açısından zengin olan koy, 200 metre genişlik ve 600 metre uzunluğunda doğal bir kanal oluşturuyor. Tekne ya da araçla gidilebilen koyda huzurun ve dingin denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Dalgıçlar İçin Gizli Hazine Olan Baca Mağarası

Marmaris'in berrak denizi sadece yüzme için değil, dalış yapmak için de son derece elverişli. Muğla'nın en meşhur mağaralarından olan Baca Mağarası'nda 5 metreden 50 metreye kadar dalış gerçekleştirebilirsiniz. Profesyonel dalgıçların sıklıkla tercih ettiği mağarada kardinal balıkları ve karidesleri görebilirsiniz. Baca Mağarası Marmaris'e yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alıyor ve dalmayı sevenleri bekliyor.

 

İyonlar Tarafından İnşa Edilen Marmaris Kalesi ve Müzesi

Ege denildiğinde bir beldenin kalesiz olması elbette düşünülemez. Bu tarihî kalelerden birisi olan Marmaris Kalesi'nin M.Ö. 1044 tarihinde yaptırıldığı söylenir. Büyük İskender zamanında yenilendiği düşünülen kale, 1522 yılında Osmanlı Devleti'nin Rodos Seferi öncesinde genişletilmiştir. Birinci Dünya Savaşı yıllarında Fransız topuyla ağır hasar gören kale, 1990 yılında yenilendi ve müze olarak tekrar açıldı. İçerisinde arkeolojik ve etnografik galeri olan kalede Helenistik Dönem ve Bizans kültürüne dair çok sayıda eser görebilirsiniz.

 

Ana Tanrıçanın Tapınağı Amos Antik Kenti

Turunç Beldesi ve Kumlubük Kanyonu arasında yer alan Amos Antik Kenti, eski Yunan dilinde "Ana Tanrıça Tapınağı" anlamına geliyor. Özellikle Kumlubük yamaçlarında antik kentten kalma sur kalıntılarını ve amfi tiyatronun izlerini görebilirsiniz. Yapılan kazılarda M.Ö 200'lü yıllara ait kira sözleşmeleri bulunan antik kentin büyüleyici bir deniz manzarası var.

 

Ormanların Arasından Kıvrılan Azmak Nehri

Marmaris'e 30 km uzaklıkta Akyaka Köyü'nde yer alan Azmak Nehri, Gökova Körfezi'ni besleyen su kaynaklarından biri. Özellikle tekne turu ve yüzme için ideal olan Azmak Nehri, buz gibi suyu ve büyüleyici berraklığıyla sizi kendisine hayran bırakıyor. Dileyenler nehir etrafındaki ormanlık alanlarda kamp yapabilir ya da civardaki otellerde konaklayabilir. 

 

Jeep Safari Tutkunları İçin Turgut Köyü

Marmaris merkeze 40 dakika mesafede bulunan Turgut Köyü, jeep safari tutkunlarının uğrak noktalarından biri. Yamaçlar arasına kurulu yemyeşil bir köy olan Turgut Köyü'nde halkın temel geçim kaynağı ise halıcılık. Köyün yakınlarında bulunan Turgut Kalesi'ne sarp ve dik yokuşları yürüdükten sonra ulaşabilirsiniz. Kaleden baktığınızda Orhaniye ve Hisarönü koylarını da görebilirsiniz.

 

Benzersiz Bir Marmaris Deneyimi Yaşamak İçin: Elite World Marmaris

Misafirlerine konforlu ve huzur dolu bir konaklama deneyimi sunan Elite World Hotels & Resorts, Marmaris İçmeler'de yer alan Elite World Marmaris oteli ile mavi ve yeşilin tüm güzelliklerini keşfedeceğiniz bir yaz tatili vadediyor. 

Siz de doğal, tarihî ve merkezî yerlere yakın konumda yer alan, Ege'nin tüm güzelliklerini ayaklarınızın atına seren Elite World Marmaris ile hemen iletişime geçerek keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerle tanışmak için rezervasyon yaptırabilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: