BLOG

BLOG

Spor ve Outdoor Tutkunları İçin Tatil Destinasyonları


Türkiye, spor ve outdoor meraklıları için oldukça fazla alternatif sunan bir coğrafyaya sahip. Macera arayanlardan daha rahat bir tempoyu tercih edenlere kadar herkes için destinasyonların bulunduğu Türkiye, spor ve outdoor tutkunlarının odağı hâline gelmiş durumda. Birbirinden güzel manzaraları, çarpıcı sahil şeritleri, zengin kültürel mirası ile birçok seçenek sunuyor. İster adrenalin arayın ister doğada daha rahat tempoda spor yapmayı seven biri olun, Türkiye'de herkese hitap eden bir şeyler var. Çantanızı hazırlamadan önce spor ve outdoor meraklıları için Türkiye'deki destinasyonlara birlikte göz atalım...

 

Her Türlü Spor ve Outdoor Aktivitesine Uygun Destinasyonlar

Türkiye hem spor ve outdoor aktiviteleri yapmak hem de yeni yerler keşfetmek isteyenlerin sıkça tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Yemyeşil ormanları ve inişli çıkışlı tepeleriyle dikkat çeken Karadeniz bölgesini ziyaret ederek trekking, yürüyüş ve dağ bisikleti gibi aktiviteleri yapabilirsiniz. Eğer su sporlarına ilginiz varsa Türkiye'nin Ege, Akdeniz ve Marmara kıyıları bu alan için çok doğru bir lokasyon olarak karşımıza çıkar. Bu bölgeleri ziyaret ederek yüzme, kano, rüzgâr ve uçurtma sörfü gibi aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz. Daha rahat bir tempoyu tercih ediyorsanız ülkenin çok sayıdaki göl ve nehir kıyılarını ziyaret edebilir; buralarda balıkçılık, tekne ve kano gibi sporları deneyimleyebilirsiniz. Eğer adrenalin dolu bir tatilden hoşlanıyorsanız da Fethiye'de yamaç paraşütü, Antalya Köprülü Kanyon'da rafting veya Bafa Gölü çevresinde kaya tırmanışı gibi çeşitli ekstrem spor destinasyonlarını değerlendirebilirsiniz.

Kısacası Türkiye; engebeli arazilerde yapılan sporlardan deniz kıyılarının kristal berraklığındaki sularında yapılan aktivitelere, dağcılıktan kampçılığa kadar her türlü outdoor ve spor aktiviteleri için zengin bir tatil destinasyonu sunuyor. Siz de hem spor hem de tatil yapmak için bu lokasyonları inceleyerek planlamanızı yapabilirsiniz.

 

Doğanın Kalbinde Spor Aktiviteleri İçin: Sapanca

 

Sakarya iline bağlı olan Sapanca, son dönemlerin popüler tatil destinasyonlarından biri. Küçük ve şirin bir ilçe olan Sapanca; yemyeşil ormanları, insanı kendine hayran bırakan doğası ve Sapanca Gölü'nün kusursuz güzelliği ile spor ve outdoor tutkunlarının da ilgisini çekiyor. İlçenin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerle olan yakınlığı da buraya gelmek isteyenler için kolay bir ulaşım imkânı sunuyor. Sapanca'ya geldiğinizde yürüyüş, koşu, bisiklet gibi sporları yapabilir; dilerseniz Sapanca Gölü'nde balıkçılık, su sporları gibi aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca bölgede spor parkurlarında size özel aktiviteler ve programlar sunan birçok tesis de yer alıyor. Bu tesislerde konaklayarak hem dinlenebilir hem doğayla iç içe spor yapmanın keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

 

Elite World Grand Sapanca’da Adventure Park ile Her Şey Elinizin Altında

sapanca gölüTürkiye'de otelcilik sektörünün liderliğini yapan Elite World Hotels & Resorts, kaliteli hizmet anlayışı ile tüm misafirlerine kusursuz bir deneyim vadediyor. Yeşilin mavi ile buluştuğu, Türkiye'nin saklı cenneti Sapanca’da hizmet veren Elite World Grand Sapanca, spor ve outdoor tutkunlarını da ağırlayarak onlar için mükemmel bir maceranın kapılarını aralıyor. Tesis bünyesinde yer alan Adventure Park, sunduğu birçok sportif aktivitesi ile misafirlerinin beklentilerini karşılıyor. ATV ve UTV ile çıkacağınız safari macerasından doğayı keşfedeceğiniz orman yürüyüşlerine, açık havada trekking keyfinden su sporlarına kadar pek çok aktiviteye ev sahipliği yapan Adventure Park; sizi doğanın tam kalbine çağırıyor. Açık havada gerçekleştireceğiniz aktivitelerin yanı sıra tesis bünyesinde bilardo ve masa tenisi gibi sporları da deneyimleyebilirsiniz.

Siz de Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret ederek Adventure Park'taki birbirinden keyifli spor aktivitelerine katılabilir, otelin şık ve modern bir şekilde döşenmiş odalarında konaklayabilirsiniz. Adventure Park ile ilgili daha detaylı bilgi almak için hemen Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.