BLOG

BLOG

Kış Tatili Tutkunları İçin Doğu’nun İncisi Van’ın Kış Turizm Rehberi


Kış Tatili Tutkunları İçin Doğu’nun İncisi Van’ın Kış Turizm Rehberi

Kış tatillerinizde rotanızı Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birine çevirmeye ne dersiniz? Doğu’nun incisi Van'ı sadece ilkbahar ve yaz aylarında değil, kış aylarında da görmelisiniz. Karlar altında tıpkı bir kış masalına dönüşen manzarası eminiz ki sizi büyüleyecek! Kış turizminin eşsiz rotalarından olan Doğu'nun incisi Van, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor.

 

Kış Tatillerinin Yeni Rotası: Van

Kış tatillerinde rotanıza Van’ı da eklemeniz için pek çok sebebiniz var. Uzun ve karlı kış döneminde masalsı bir atmosfere bürünen Van, eşsiz manzaralarıyla görenleri âdeta büyülüyor. İşte kış tatili tutkunları için Van'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler:

 

Van Kalesi

Van Kalesi, Van Gölü kıyısında Urartu Krallığı tarafından yığma taşlarla inşa edilmiş bir yapıdır. MÖ 9. yüzyılda yapıldığı tahminler ediliyor. Sarp bir kayalığa inşa edilen kale, Van'ın merkezine yalnızca 5 kilometre uzaklıkta.

 

Akdamar Kilisesi

Akdamar Kalesi veya Ahdamar Kilisesi, Van Gölü’nde yer alan Akdamar Adası’nın üzerinde bulunan bir kilisedir. 7. yüzyılda Van’a getirildiği tahmin edilen Hakiki Haç’ın bir parçasının barındığı kilise olarak bilinir. Ermeni Orta Çağ mimarisinin en gözde eserlerinden olan kale, Ermeni tarihinde önemli bir yere sahip.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Akdamar Adası Hikayesi Nedir?

Şeytan Köprüsü

Şeytan Köprüsü, Van’da yer alan Bend-i Mahi Çayı üzerinde kurulan 15,5 metre uzunluğa ve 3 metre genişliğe sahip bir köprü. Etkileyici bir görünüme sahip yapı, 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Rivayete göre, bir düğün alayının köprüden kanyona düşüp ölmesi sebebiyle köprü, bölge halkınca "Şeytan Köprüsü" olarak anılmaya başlanmıştır.

 

Hüsrev Paşa Camii

Hüsrev Paşa Camii, giriş kapısının üzerinde bulunan kitabeye göre, Van Beylerbeyi Köse Hüsrev Paşa tarafından 1567 yılında yaptırılmıştır. Cami, Mimar Sinan’ın eserleri arasında sayılır. Üzeri kubbeyle örtülü kare planlı cami, mimarî açıdan oldukça dikkat çekici bir görünüme sahip.

 

Van Gö

Van Gölü veya yöresel adıyla Van Denizi, Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliğinin yanı sıra dünyanın en büyük sodalı gölü olma özelliğine de sahip. Nemrut Dağı’nın tektonik hareketleri sonucunda oluştuğu varsayılan göl, Van’ın en görülmeye değer alanlarından biri.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Van Gölü Hakkında Bilinmeyenler

Abalı Kayak Merkezi

Gevaş ilçesinde yer alan Abalı Kayak Merkezi, kış sporları tutkunları için en özel yerlerden biri. Her geçen gün popülerliği artan kayak merkezi, Van'ın kış rotası için en güzel lokasyonlar arasına girmesini sağlıyor. Pist eğimi, kar kalınlığı, kar kalitesi ve pist uzunluğuyla Abalı Kayak Merkezi; dünyanın sayılı kayak merkezlerinden biri olmaya aday. Artos dağından başlayan parkurda kayak yaparken Van Denizi'nin nefes kesici manzarası ile karşılaşıp büyüleneceksiniz!

 

Van Kedisi Evi

Van Kedisi Evi; Van 100. Yüzyıl Üniversitesi bünyesinde kurulan, Van’a özgü kedilerinin korumaya alınmasına yönelik oluşturulan bir merkez. Van kedileri ipeksi beyaz kürkleri, büyüleyici renkteki gözleri, mükemmel avcılık yeteneği ve suda oynamayı sevmesiyle tanınır. Van seyahatinizde bu ilginç evi de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Ayrıca Van'ın tarihî ve doğal güzelliklerinden Hoşap Kalesi, Çavuştepe Kalesi, Urartu Kalesi, Yedi Kilise, Peri Bacaları ve Muradiye Şelalesi de mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden.

 

Kültürel Çeşitliliği ile Van Mutfağı

Konumu dolayısıyla pek çok kültürü bir arada barındıran Van, zengin mutfağıyla da ön plana çıkmayı başaran özel yerlerden biri. Doğu Anadolu’nun en büyük şehri olan Van’da her damak zevkine uygun bir lezzet bulmak mümkün.

Van deyince akla gelen Van kahvaltısı da Türk mutfağında özel bir yere sahip. Otlu peynir, süt kaymağı, Van balı, murtuğa, yayık tereyağı, lavaş ekmeği ve kavut Van kahvaltısının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alıyor. Kış aylarında eşsiz kar manzarası eşliğinde kahvaltı yapmanın tadına doyamayacaksınız!

Van kahvaltısının dışında diğer öğünler için de et yemeklerinden hamur işlerine pek çok özel lezzet bulunuyor. Yolunuz Van’a düştüğünde yöreye ait lezzetleri tatmadan dönmemenizi öneriyoruz.

 

Konaklamak İçin Elite World Van'ı Tercih Edebilirsiniz

Kış Tatili Tutkunları İçin Doğunun İncisi Vanın Kış Turizm Rehberi

Van sadece bahar ve yaz aylarında değil, kış aylarında da gezilip görülmesi gereken yerlerden. Siz de kış tatillerinize yeni bir soluk kazandırmak; doğası, mimarisi ve zengin mutfağıyla sizi mest edecek bir kış tatili yapmak isterseniz rotanızı Van’a çevirebilirsiniz.

Yolunuz Van’a düştüğünde ise kendi evinizde gibi hissedebileceğiniz bir konaklama deneyimi için Elite World Van’ı tercih edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: