BLOG

BLOG

KISA RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNİ DEĞERLENDİREBİLECEĞİNİZ DOĞA OTELLERİ


Günlük koşuşturmalar ve iş hayatı ister istemez herkesi yıpratıyor. Kısa tatiller hem biraz dinlenmek hem de bu stres faktörlerinden uzaklaşmak için güzel bir fırsat sunuyor. Siz de Ramazan Bayramı'nda kafanızı dinlemek için tatil planlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Şehrin gürültüsünden uzak, doğayla iç içe bir tatil hem kendinizi yenilemeniz hem de gerçekten dinlenmeniz için çok iyi bir fırsat olacak.

Son zamanlarda doğa tatillerine artan talep doğrultusunda doğaya entegre olmuş birçok otel seçeneği bulunuyor. Bu otellerin olanaklarından yararlanarak kendinizi doğanın kollarına bırakabilirsiniz. Bu doğrultuda otel önerilerine geçmeden önce doğa tatili yapmanın avantajlarına bir göz atalım.

 

Doğa Tatili Yapmanın Avantajları

Doğa Tatili Yapmanın Avantajları

Günlük yaşamda şehrin gürültüsü, trafik derken enerjimiz ister istemez düşüyor. Bu nedenle tatillerinizde doğayla buluşarak negatif enerjiyi üzerinizden atmayı seçebilirsiniz. Doğada yürüyüş yaparak, temiz havayı içinize çekerek ve sessiz bir şekilde vakit geçirerek kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz. Peki, doğa tatili yapmanın diğer avantajları neler?

Doğada tatil yapmak öncelikle uyku kalitenizi artırır. Doğadaki pozitif enerji kendinizi daha dinç ve dinlenmiş hissetmenizi sağlar.

Doğadaki temiz hava hem ruhunuzu hem zihninizi temizlemeye yardımcı olur; çünkü doğal ortamlardaki hava, şehrin havasına göre %50-70 oranında daha temiz!

Doğada tatil yaparken vücudunuzun ihtiyaç duyduğu D vitaminini yeterli oranda alırsınız.

Doğa, başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan egzersiz yapabileceğiniz bir alan olarak size birçok alternatif sunar. Açık havada yürüyüş, koşu gibi egzersizler yapabileceğiniz gibi konaklayacağınız otelin olanaklarından yararlanarak kendinize uygun bir egzersiz programı geliştirebilirsiniz.

Doğada vakit geçirmek, bir şeyler tasarlamak ve üretmek için size muhteşem bir ilham kaynağı olur. Doğada geçirdiğiniz her an, olaylara farklı açılardan bakmanızı destekler. Ayrıca kafanızı meşgul eden sorunlara çözümler bularak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Yapılan birçok araştırmaya göre doğada zaman geçirmek stresi azaltırken mutluluk seviyesini artırır. Bu da vücudunuzun ve zihninizin yenilenmesini sağlayarak daha sağlıklı olmanızı destekler.

Doğanın insanlara sağladığı en önemli faydalardan bir tanesi de göz kusurlarını azaltması. Günlük yaşamda televizyon, bilgisayar gibi dijital cihazlara bakmaktan renk ve derinlik algımız bozulmaya başlar. Doğayı izlemek ise bu algıları düzenlemeye yardımcı olur.

Doğada vakit geçirmenin faydalarından bahsettiğimize göre Ramazan Bayramı tatili için size uygun oteli nasıl seçebileceğinizi birlikte inceleyebiliriz.

 

Doğa Tatili İçin Otel Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Doğa Tatili İçin Otel Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Ülkemizin dört bir tarafı birbirinden güzel tatil beldeleri ile çevrili durumda. Her bölgenin farklı doğal güzellikleri ve özellikleri var. Bu lokasyonlar arasından size en uygun olan yerleri seçerek ister sevdiklerinizle ister tek başınıza muhteşem bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Siz de kısa Ramazan Bayramı tatilini geçirebileceğiniz doğa otellerini inceleyerek hem bütçenize hem zevkinize uygun olanları değerlendirebilirsiniz. Araştırma yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerektiğini de belirtmek isteriz. Bu noktaları şu şekilde sıralayabiliriz:

Öncelikle nasıl bir doğa tatili istediğinize karar vermeli ve ona göre araştırmaya başlamalısınız.

Araştırma yapmadan önce kendinize bir bütçe belirlemelisiniz.

Beğendiğiniz otelin sizin isteklerinizi karşılayıp karşılamayacağını araştırmalısınız. Bunun için otel ile iletişime geçerek aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

Otelin bulunduğu lokasyonu ve ulaşım olanaklarını incelemelisiniz.

Otelin odalarını, restoranını ve hizmetlerini öğrenerek size uygun olup olmadığına karar vermelisiniz.

 

Elite World Sapanca Farkıyla Doğanın Keyfini Doya Doya Yaşayın

Ramazan Sapanca

Sapanca Gölü'nün hemen kıyısında konumlanan Elite World Sapanca, kaliteli hizmet anlayışıyla size rüya gibi bir tatil vadediyor. Mimari dizaynı, zevkle döşenmiş odaları ve deneyimli personeliyle her ihtiyacınızı karşılıyor. Elite World Sapanca'nın ödüllü aşçıları tarafından hazırlanan yemekler, size dünya mutfağından muhteşem lezzetler sunuyor. Ayrıca otelin sosyal hizmetleri, Fit Life SPA & Wellness Center'daki masaj terapileri ve holistik ritüeller, size muhteşem bir deneyim yaşatıyor.

Siz de doğa ile iç içe bir tatil deneyimi için Elite World Sapanca'yı tercih edebilir, böylece doğanın eşsiz güzelliğinin keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Detaylı bilgi ve rezervasyon için Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri

Vizesiz Seyahat Rotaları

Tarihi Gezilere Bayılanların Mutlaka Görmesi Gereken 9 Ülke

Bu Yaz Yunanistan'a Gitmeniz İçin 10 Şahane Neden

Yaz Tatilinizi Planlamadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun