
BLOG
- ELİTE WORLD HOTELS & RESORTS
- BLOG
- SONBAHAR MEYVELERİ LEZZET HİKÂYESİNE DÖNÜŞÜYOR: FERAHLATAN TATLI TARİFLERİ
Sonbahar Meyveleri Lezzet Hikâyesine Dönüşüyor: Ferahlatan Tatlı Tarifleri
Mevsiminde tüketilen meyveler kadar sağlıklı, lezzetli ve besin değeri açısından zengin bir başka beslenme şekli de bu meyveleri kullanarak birbirinden lezzetli tatlı tariflerini sofralara taşımak. İster dondurma ister puding isterseniz de pasta yapımında o meşhur sonbahar meyvelerini kullanarak tadı damakta kalacak çeşitli tatlılar yapabilirsiniz.
Yazın enerjisini yavaş yavaş geride bırakmaya başladığımız ve bedenimizi kışa hazırladığımız bu dönemde hem dopamini yükseltecek hem bağışıklığı destekleyecek tatlı tariflerini denemek ister misiniz? Eğer cevabınız "Evet!" ise sonbahar meyveleriyle kolayca hazırlayabileceğiniz öne çıkan tatlı tariflerini birlikte inceleyelim.
Sade, Zarif, Lezzetli: Vanilyalı Armutlu Puding
Sonbahar mevsiminin öne çıkan meyvelerinden armutla hazırlanan bu puding, her kaşığıyla sizi mest edecek. Bu tarifi hazırlamak için öncelikle seçtiğiniz 8 adet armudun kabuğunu soyun. Ardından küçük dilimler hâlinde doğrayın. Daha sonra bir tavaya şeker ve limon suyu özü ekleyerek armut dilimleri yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
İsterseniz armutla çok yakışan tarçını ve safranı da pişen armutlarınızın üzerlerine serpiştirebilirsiniz. 15 dakika haşlanmasının ardından hazır aldığınız vanilyalı pudingi pişirip servis kâselerine bölüştürerek armutlarınızla süsleyebilirsiniz. Kâselerin üzerine küçük armut dilimlerinin yanı sıra badem de ekleyerek şık bir sunum oluşturabilirsiniz.
İncirin En Şık Hâli: Milföylü Mereng Tatlısı
Pastanelerde sıklıkla karşılaştığımız mereng tatlısını, incir ve milföy hamuruyla birlikte bir lezzet şöleni hâline getirebileceğinizi biliyor muydunuz? Çıtır çıtır milföy hamurunu sonbaharın gözde meyvesi incirle buluşturarak lezzetli bir mereng tatlısı yapabilirsiniz.
Kare şeklinde kestiğiniz milföy hamurunu oda sıcaklığında çözdürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengine kavuşuncaya kadar pişirin. Pişirme işlemini yaparken taze incirlerinizi soğuk suyla yıkayıp dilimleyin. Dilimleri bir kâseye koyduktan sonra mereng yapımı için bir yumurta beyazına bir tutam tuz ekleyerek mikserle yüksek devirde çırpın. Yumurtanın beyazı köpük hâline gelince 40 gram toz şekeri azar azar ekleyerek parlak ve katı bir kıvam elde edinceye dek çırpmaya devam edin. Dilerseniz mereng sosunuz için vanilya tozu da kullanabilirsiniz.
Milföylü mereng tatlısı için yapacağınız pastacı kreması için bir tencereye 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 4 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket vanilya koyun. Bir çırpıcıyla malzemeleri harmanlayın. Üzerine 2,5 su bardağı süt ekleyin. Ancak bunu yaparken çırpmaya devam edin ve sütü yavaş yavaş ekleyin. Yumurta sarısını da ekleyip dağıttıktan sonra muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Krema ılıdığında 1 paket toz krem şantiyi de ekleyip mikser yardımıyla yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.
Pişen milföy hamurunuzun üzerine mereng, onun üzerine taze incir dilimleri ve etrafına pastacı kreması olacak şekilde kat kat dizebilirsiniz. Tatlınızın en üstüne de ister incir dilimleri isterse donmuş orman meyveleri ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Meyve Bahçesinden Bardağa: Elmalı Armutlu Milkshake Tarifi
Ferahlatıcı tariflerin arasından en çok sevilen ve yapılması en kolay tatlılardan birisi de kuşkusuz milkshakeler. Sonbaharın en güzel meyvelerinden yapabileceğiniz bu milkshake tarifi sağlıklı ve oldukça doyurucu.
İlk olarak olgunlaşmış armut, tatlı elma ve çekirdeği çıkarılmış hurmaları küçük dilimler hâlinde doğrayın. Üzerine 1 litre soğuk süt, iki top vanilyalı dondurma, bir çay kaşığı tarçın ve bal ekleyerek pürüzsüz hâle gelene kadar blenderden geçirin. Doyuruculuk açısından sizi tatmin etmesini istiyorsanız 4 yemek kaşığı yulaf da ekleyebilirsiniz. Karışımınızı bardağa dökmeden önce balla bardağınızın iç kısmına çeşitli şekillerle süsleyebilir, karışımınızın üzerini de tarçınla kaplayabilirsiniz.
Hareketli ve yoğun bir gün için hazırlayacağınız elmalı armutlu milkshake içeceğiniz sizi hem tok tutacak hem ferahlatıcı aromasıyla gün boyu enerjik hissetmenizi sağlayacak.
Ferahlığın En Canlı Hâli: Greyfurtlu Limonata
Limonata dendi mi pek çok kişi için akan sular durur. Peki, limonatayı hiç greyfurtla denediniz mi? 3 adet greyfurtu ve 2 limonu iyice yıkayıp sıkacak yardımıyla suyunu çıkarın. Greyfurt ve limon suyunu ince bir süzgeçten geçirerek posasından arındırın. Böylece greyfurtlu limonatanızı yudumlarken pürüzsüz ve ferahlatıcı bir içim elde edebilirsiniz. Ardından bir sürahiyi soğuk suyla doldurduktan sonra greyfurt ve limon suyunuzu ekleyin. Eğer çok ekşi olursa içine şeker ilave edebilirsiniz. Greyfurtlu limonatanızı şeker olmadan tatlandırmak istiyorsanız bal ekleyebilirsiniz. Servisinizi de taptaze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Gurme Tatları ve El Yapımı Lezzetleri Coffee Company'de Keşfedin!
Sonbahar meyveleriyle yapılan eşsiz tatları deneyimlemeye, bu deneyimi konforlu bir konaklamayla taçlandırmaya ne dersiniz? Elite World Hotels & Resorts’un seçili otellerinin bünyesinde faaliyet gösteren Coffee Company’de birbirinden lezzetli tatlılar, taptaze çekirdeklerle yapılmış kahveler, ödüllü şeflerin hazırladığı pastalarla ve keklerle dolu bir lezzet yolculuğu sizi bekliyor.
Coffee Company şubeleri klasik İtalyan kafeleri tarzında özenle dekore edilmiş mekânıyla hem kahve tutkunları hem tatlıseverler için keyifli bir mola noktası sunuyor. Ayrıca, Coffee Company’de sevdiklerinize hediye olarak el yapımı çikolatalar bulabilirsiniz. Bu özel deneyimi yerinden keşfetmek için Elite World Hotels & Resorts ile iletişime geçebilirsiniz.
Aşağıdaki yazılarımıza da göz atabilirsiniz: