BLOG

BLOG

KIŞ DÜĞÜNÜ YAPACAKLARA MEKÂN VE SÜSLEME ÖNERİLERİ


Birçok insan düğün yapmak için en uygun mevsimin ilkbahar ve yaz olduğunu düşünse de aslında kış mevsimi de oldukça özel bir zaman dilimidir; çünkü kışın düğün yapacak kişilerin tercih edebileceği sayısız konsept seçeneği vardır. Biz bu yazımızda kış düğünü yapacaklara özel olarak bazı mekân ve süsleme önerilerinde bulunacağız. Eğer siz de "Kışın düğün mü olurmuş canım!" diyenleri şaşırtmak istiyorsanız, yazımıza mutlaka göz atın deriz!

 

1. Cozy kış düğünü

Cozy kış düğünü

Sanıyoruz ki cozy kelimesini en iyi açıklayacak kelime grubu; sıcak bir ev, kahve, kitap ve battaniye olabilir! Eğer siz de böylesine sıcak bir kış düğünü yapmak istiyorsanız, bu konsept tam size göre olabilir. Bunun için bir kış bahçesini tercih edebilir; mekânda koltuklu, yastıklı oturma alanları oluşturabilir ve sandalye süslemelerini tül yerine battaniyelerle yapabilirsiniz. Ayrıca düğününüze katılan konuklara küçük kahve fincanları hediye edebilirsiniz.

 

2. Şeffaf konseptli kış düğünü

Eğer her zaman sadelikten yana biri olduysanız, bunu düğün temanıza da rahatlıkla yansıtabilirsiniz. Şeffaf düğün konsepti için yine bir kış bahçesini tercih edebilir; mekânda şeffaf tabaklar, cam mumluklar, kristal vazolar, şeffaf balonlar kullanabilirsiniz. Tüm bunlar düğününüze ışıltı katacak ve düğününüzü unutulmaz kılacaktır.

 

3. Rustik temalı kış düğünü

rustik

Köye ait, kırsal anlamlarına gelen rüstik; şimdilerde odunun ham halinin kullanıldığı bir dekorasyon tarzını yansıtıyor. Rustik temalı düğünlerde, masa süslemelerinde sıkça odun kullanılıyor ve bu da ortama oldukça doğal bir hava katıyor. Eğer siz de doğallıktan yanaysanız rustik temalı düğün yapabilir, mekân ve dekorasyonda ana malzeme olarak odunu kullanabilirsiniz.

 

4. Canlı mercan renginde kış düğünü

Pantone Renk Enstitüsü'ne göre 2019 yılının rengi, canlı mercan! Siz de düğününüze biraz renk katmaya ne dersiniz? Mekân ve süslemelerde ana rengi canlı mercan yaparken, bunun yanında kışın diğer sevilen renkleri bordo, mor, gri tonlarını kullanabilir; bu sıcak renklerin enerjisini düğününüze yansıtabilirsiniz.


5. Kozalak temalı kış düğünü

Kış süslemelerinden en sevileni olan kozalaklar, düğünlere gerçekten çok yakışıyor. Siz de düğününüzde bu temayı kullanmak için kozalak modelli bir pasta seçebilir, gelin buketinizde kozalaklara yer verebilirsiniz. Çeşitli detaylarda kozalak kullanmanız, emin olun düğünüze son derece şık ve doğal bir hava katacaktır.

 

6. Yılbaşı çiçeği temalı kış düğünü

Yılbaşı çiçeği temalı kış düğünü

Kış düğünlerine kozalak kadar yakışan bir diğer süsleme önerisi de hiç şüphesiz yılbaşı çiçeğidir! Yılbaşı temalı dekorasyonlarda sıkça kullanılan bu sevimli çiçeğe siz de düğün süslemelerinizde yer verebilirsiniz. Yılbaşı çiçeğini düğün pastanızda kozalakla birlikte harmanlayabilir, benzer şekilde bunları gelin çiçeğinde de kullanabilirsiniz. 

 

7. Dağ evi kış düğünü

Kışın düğün yapacaklar için kış bahçeleri kadar keyifli bir diğer seçenek de dağ evleridir. Eğer siz de son derece doğal ve yalnızca sevdiğiniz insanlardan oluşan bir düğün organizasyonu yapmak istiyorsanız, doğanın kucağında bulunan bir dağ evi tam size göre olabilir. Bunun için butik bir kış oteli tercih edebilirsiniz. Dağ evi konseptinde süslemelerden oluşan bu düğünde sıcacık şömineden etrafa yayılan çıtırtılar, eminiz sizin de konuklarınızın da içini huzurla dolduracaktır!

 

8. İnci temalı kış düğünü

Kış düğünleri genelde kapalı mekânlarda gerçekleştiğinden, mekânın ışıklandırması son derece önemlidir. Mekânın ışıklandırmasının yanı sıra mekândaki süslemeler de ortama ışıltı katacak türden olmalıdır. İşte bu konuda sanıyoruz ki hiçbir süsleme, incinin eline su dökemez! Mekânda kullanılan inci süslemeler, loş bir ışıklandırmaya sahip hoş bir düğün mekânını oldukça şık ve romantik bir şekilde tamamlayabilir! Eğer siz de son derece romantik ve zarif bir düğün organizasyonu gerçekleştirmek istiyorsanız, inci süslemelere bir şans verin deriz.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Düğünü Yapacaklara Tavsiyeler

Farklı Bir Düğün Hayal Edenler İçin 9 Öneri

Düğün Hazırlıkları Sürecinde Heyecanınızı Kontrol Etmenizi Sağlayacak Bazı Öneriler

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler