BLOG

BLOG

KIŞ DÜĞÜNÜ YAPACAKLARA TAVSİYELER


Bazı çiftler yaz döneminde düğün yapma avantajını kaçırdıklarından, bazı çiftler ise kış atmosferini sevdiklerinden, düğün için kış mevsimini tercih ediyor. Günümüzde düğün hazırlıkları dendiğinde; pek çok kişi tarafından, akla sadece yaz mevsimi geliyor olsa da kış mevsiminde de muhteşem bir düğün yapmanız mümkün. Hatta soğuk bir kış gününde hayatınızın en mutlu gününü yaşayarak, ileride sevdiklerinize anlatabileceğiniz romantik bir anı elde edebilirsiniz.

Kış aylarında evlenmek cesaretin yanı sıra, romantizm gerektiriyor. Dolayısıyla kış mevsiminde düğün yapma fikrinin endişelenecek bir durum olmadığına emin olabilirsiniz. En soğuk günleri dahi gönül rahatlığı ile seçebilirsiniz. Sadece hazırlıklarınızı bu aşamada, farklı kriterler doğrultusunda gerçekleştirmeniz gerekecek. Mevsim kış olduğunda en çok dikkat etmeniz gereken hususları sıralamakta fayda var.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Ünlülerin Düğün Giriş Müzikleri

Mekan Seçimine Önem Verin

Hazırlık sürecinde en çok özen göstermeniz gereken konu, mekan seçimi olmalıdır. Konuklarınızın üşümemesi için mutlaka çok fazla yürümelerini gerektirmeyen bir mekan tercihinde bulunmalısınız. Aksi durumda düğününüze gelen konukların yüzü, bir süre asık olabilir ki, bunu asla istemezsiniz. Kış için düğün planı yapanlar, mekanın ısıtma sistemine de önem vermeli. Mutlaka yeterli ısıtma kapasitesi bulunan bir mekan tercih edilmelidir.

 

Kayak Tesislerinde Düğün Yapılabilir

Uzak bir mesafede evlenecek olsanız dahi konuklarınızın düğününüze kesin olarak katılacağından eminseniz, bir kayak tesisini seçebilirsiniz. Bu sayede son derece marjinal bir düğüne de imza atabilirsiniz. Bembeyaz bir kar örtüsü eşliğinde evlenmenin romantizmini doyasıya yaşayabilir ve bunu konuklarınıza da yaşatabilirsiniz. Türkiye’de bu yönde çok sayıda mekan ve tesis bulabileceğinizi göz önünde bulundurmalısınız.

 

Ocak Ayından Uzak Durun

Düğün için ocak ayını tercih etmemeye özen göstermelisiniz. Ocak ayının yarıyıl tatiline denk gelmesi nedeni ile çocukları olan misafirlerinizin, bu aşamada farklı planlar yapmak isteyebileceklerini göz önünde bulundurmalısınız. Dolayısıyla bu nedenleri düşündüğünüzde düğününüze katılacak olan kişi sayısında bir hayli azalma olabilir. Ocak ayının dışında kış mevsiminde yarıyıl tatiline denk gelmeyen bir evlilik tarihi belirlemenizde fayda var.

 

Gelinlik ve Damatlık Bilmecesi

Aslında gelinlik ve damatlık seçimi sandığınız kadar zor olmayacak. Sadece kalın kumaşlardan dikilmiş bir gelinlik ve damatlık tercih etmeniz gerekecek. Aksi halde çok üşüyebilir ve dolayısıyla kendi düğününüzden, aylarca hazırlık yaptığınız bu özel günden hiçbir keyif almayabilirsiniz.

Fakat dilerseniz gelinliğinizi yaz düğünlerinde kullanılan bir model olarak tercih edebilir ve üzerine bir pelerin ya da şal alarak kullanabilirsiniz. Mekana girdiğinizde ise yine hayalinizdeki gelinlik ile boy gösterebilirsiniz. Damatlık olarak da kalın kumaş seçimi yapılmasıyla beraber üzerine giymek için şık bir kaban ya da pelerin seçilebilir. Bu sayede damat adayı da üşümeyecektir.

 

Mekanda Vestiyer Olmalı

Yaz düğünlerinde mekanlarda vestiyer hizmetinin olup olmadığı çok fazla önem arz etmiyor. Fakat söz konusu kış düğünü olduğunda mekanda mutlaka bir vestiyer olmalıdır. Tüm konuklarınızın palto ve kabanlarla düğüne iştirak edeceğini unutmamalısınız. Bu konuda bir tatsızlık ya da karışıklık yaşanmasını istemiyorsanız, vestiyer hizmetine maksimum önem vermenizde fayda olacaktır.

 

Renk Seçimi Atmosferi Şahlandırıyor

Düğününüzde yapılacak dekorasyon ve süslemelere de önem vermeniz gerekiyor. Özellikle renk seçimini dikkatli yapmanız, kış düğünü atmosferini ciddi düzeyde güçlendirecektir. Bunun için en çok tercih edilen beyaz ve kırmızı renk oluyor. Beyaz saflığı ve temizliği, kırmızı da romantizmi simgelediğinden bu iki renk, romantik bir kış düğünü için de en iddialı ve en uygun seçenekler olabiliyor. Süslemelerde ise kar temasının kullanılmasına özen gösterin. Düğününüzün yapılacağı mekanda kar olmayabilir. Hava koşulları nedeniyle karsız bir günde evleniyor da olabilirsiniz. Ancak zamanın büyük bölümünün mekan içerisinde geçirileceğini unutmayın. Dolayısıyla dışarıdaki ortamın değil, iç mekanın nasıl göründüğü önem taşıyacaktır.

 

İçecek ve Yiyecek Servisini Unutmayın

Eğer bir kış düğünüze imza atacaksanız, konuklarınızın düğün mekanına girer girmez çay ya da kahve gibi sıcak bir içecek servisi alabilecekleri bir bölüm ayarlamanız gerekiyor. Oldukça üşümüş olan misafirler, sizin bu jestinizden son derece hoşnut kalacaktır. Ayrıca ısıtan sıcak içecekler, konuklarınızın keyfini yerine getirecek, düğün başlamadan önce son derece samimi bir ortam oluşmasına da yardımcı olacaktır. Bir başka deyişle çay ve kahve servisi kış düğünü atmosferini oldukça güçlendiren detaylar olabilir. Yemek olarak da soğuk yemekler yerine sıcak servis edilen yemeklere yönelebilirsiniz. Bu sayede misafirleriniz kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerdir. Çocukları da unutmayın! Çocuklar için de eğlenceli içecekler mutlaka bulunmalı.

 

Kusursuz Bir Kış Düğünü İçin Elite World Hotels & Resorts'u Tercih Edin!

Kış düğünleri konusunda pek çok farklı avantaja sahip olabilmek ve hayallerinizi gerçekleştirebilmek için Elite World Hotels & Resorts'ta düğününüzü organize edebilir ve kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Evlilik Öncesi Sendromu Nedir?

Düğün Stresiyle Başa Çıkmanın 8 Yolu

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmelisin? Kiminle Gitmeli?

Hayalinizdeki Gelin Arabası İçin 5 Öneri