BLOG

BLOG

MEVSİME GÖRE DÜĞÜN MEKÂNI SEÇME REHBERİ: HANGİ MEVSİM, NASIL MEKÂNDA EVLENMELİSİNİZ?


İnsanın hayatındaki en özel günlerden biri olan düğün günü, çiftler ve aileleri için son derece önemlidir. Çünkü herkes hayallerindeki gibi bir düğünle evlenmek ister; benzer şekilde her anne baba da evladını kusursuz bir düğünle yeni hayatına uğurlamak ister. İşte bu özel günle alakalı karar verilmesi gereken en önemli konulardan biri, şüphesiz ki düğün mekânı seçimidir. Peki hangi mevsimde, hangi mekânda evlenmelisiniz? İşte mevsime göre düğün mekânı seçme rehberi!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Düğün Sonrasında Atlamamanız Gereken Resmi İşlemler

Doğayla iç içe ilkbahar düğünleri

ilkbahar düğünü

İlkbahar düğünlerinde, mekân olarak doğa rahatlıkla tercih edilebilir. Dolayısıyla eğer siz de düğününüzü ilkbaharda yapmayı planlıyorsanız, bir açık hava düğünü gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Ancak ilkbahar yağmur ihtimali nedeniyle biraz riskli bir mevsim olduğu için, seçiminizi açık havadan yana kullanacaksanız mutlaka çadır, raylı çatı sistemi vb. önlemleri olan bir mekân seçimi yapmalısınız. Bu riski almak istemiyorsanız, elbette seçiminizi kapalı davet alanlarından yana kullanabilirsiniz. Hoş bir doğa manzarasına sahip kapalı bir davet alanı da size muhteşem bir düğün yapma imkânı tanıyacaktır.

 

Açık hava konforuna sahip yaz düğünleri

düğün mekan rehberi

Düğününüz yaz mevsiminde olacaksa, oldukça şanslısınız demektir. Çünkü bu mevsimde boğaz, deniz, göl kenarı restoranları- otelleri gibi birçok açık hava düğün mekânı seçeneğine sahipsiniz. Elbette mevsim yaz olmasına rağmen tercihinizi kapalı mekânlardan yana da kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda, mekânın havalandırmasının yeterince iyi olduğundan mutlaka emin olmalısınız. Aksi takdirde düğününüz hem sizin hem de konuklarınız için bir hayli zorlayıcı olabilir.

 

Özel konsept seçenekleriyle sonbahar düğünleri

sonbahar düğünleri

Yaz mevsiminde, konuklar mevsime bağlı olarak daha coşkuludur ancak sonbahar mevsiminde ne yazık ki durum bundan farklı olabilir. Bu nedenle; eğer düğününüzü sonbahar mevsiminde yapacaksanız, konuklarınızın yüzünü güldürebilmek için ekstra çaba harcayacağınız özel bir konsept düşünmeniz gerekiyor. Bu konuda farklı düğün konseptlerinden yararlanabilirsiniz. Mesela vintage düğün konsepti! Bu konsepte uygun olarak düğününüzü vintage dekorların kullanıldığı tarihi bir mekânda yapabilir; nostaljik bir gelinlik giyebilir, yine vintage temalı bir davetiye bastırabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra sonbaharda samimi bir restoran düğünü de yapabilirsiniz. Bu sayede, yakınlarınızı bir masanın etrafında toplayabilir ve birlikte keyifli bir düğün yemeği yiyebilirsiniz.

 

Mekân ve dekor seçimiyle zenginleşen kış düğünleri

kış düğünleri

Kış düğünleri, yukarıda saydığımız pek çok seçenekten mahrum olabilir. Ancak her şekilde diğer mevsimlere göre çok daha uygun fiyatlı ve bütçenize dost olacaktır. Eğer düğününüzü kışın yapacaksanız; oteller, tarihi mekânlar, kulüpler gibi farklı kapalı mekân seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Hangi mekânı seçerseniz seçin, ortamı sıcak bir hale getirecek özenle hazırlanmış bir dekor kullanmalısınız. Bu sayede düğününüz, konuklarınıza yaz düğünlerini aratmayacak kadar keyifli olacaktır!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İlkbahar Aylarında Düğün Yapacaklara Tavsiyeler

Kır Düğünü Yapacaklara Tavsiyeler

Son Dönemlerin Popüler Düğün Konsepti: Rustik Düğün

Kış Düğünü Yapacaklara Tavsiyeler