BLOG

BLOG

TÜRK MUTFAĞINA AİT EN ÇOK TÜKETTİĞİMİZ 10 ET YEMEĞİ


Kebabı, ızgarayı, mangalı ve kızartmayı seviyoruz... Ona diyecek bir şey yok! Ama şöyle güzel bir et yemeğine de hayır demeyiz! Siz de bereketli mi bereketli, tüm aileyi doyuracak cinsten ve damak çatlatan Türk mutfağının en çok tüketilen et yemeklerini merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

 

Karnıyarık

Kıyma ve patlıcanın aşkı! Evet karnıyarıktan bahsediyoruz... Pilavla iyi bir ikili olan karnıyarık Türk mutfağının vazgeçilmez et yemeklerinden bir tanesidir. Pratik ve lezzetli bir yemek olan bu lezzet birçok kişinin patlıcanı sevme nedenidir. E tabii ki yanına bir de cacık yaparsanız değmesinler keyfinize.

 

Etli Nohut

Pilavın bir diğer yakın arkadaşı olan etli nohut doyurucu ve besleyiciliğiyle sevilen yemekler arasındadır. Herkesin kalbini kazanan bu yemek kış aylarında soğuk havaya inat içimizi her daim ısıtmıştır. Hatta aynı zamanda bir anne yemeğidir. Yani hem damağa hem de gönüllere hitap eder. 

 

Hünkarbeğendi

Hünkarbeğendi Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş bir et yemeğidir. Tütsülenmiş ve baharatlı patlıcan, ızgaraya alınarak püre haline getirilir. Daha sonrasında kavrulmuş un, eritilmiş yağ ve süt ile karıştırılır. Tabii ki ona kuşbaşı kuzu eti eşlik eder.

 

Sulu kavurma

Bayramlarda sıkça karşımıza çıkan, özel günlerde de adeta bir bayram havası yaşatan bir yemekten bahsediyoruz; sulu kavurma! Tabii ki kavurma dediğimiz zaman bu noktada saccılar ve sulucular olmak üzere herkes ikiye ayrılır. Fakat söz konusu bereketli ve doyurucu bir yemekse; cevap tabii ki sulu kavurma olmalıdır!

 

Et haşlama

Et suyunda pişen sebzeler, limonun verdiği o güzel tat ve leziz etler! En sevilen tencere et yemeklerinden bir tanesi olan bu yemek tam bir şifa kaynağıdır. Öyle ki içinde et ile birlikte maydanoz, taze sıkılmış limon suyu, soğan ve havuç da yer almaktadır.

 

İçli köfte

Ülkemizin dört bir yanında farklı farklı içli köfte tarifleri mevcut. Fakat ne olursa olsun hepsi tam anlamıyla ''Yeme de yanında yat'' denebilecek tarzdan. Özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan bu yemekte ‘’Favori tarifiniz hangisi’’ derseniz elbette Adana ve Kayseri ekseni. 

 

Etli kuru fasulye

Tencere ve sulu yemeklerin bir numarası kuru fasulye, etli olursa tadına doyum olmaz. İsmini duyduğumuz an tadı ağzımıza gelen bu yemeğin muhteşem bir de kombinasyonu bulunur. Kuru fasulye, pirinç pilavı, kuru soğan ve ayran dörtlüsü!

 

Etli bezelye

İşte besleyici bir et yemeği tarifi daha. Birçok yemeğin vazgeçilmez güzelliği olan, her şeye tat ve renk katan bu güzel sebzenin tarifi olmaz da başka neyin olur! Kalorisi düşük, lifli olduğu için tok tutan, damakta güzel bir tat bırakan bu güzel yemeğe en güzel de kuzu eti yakışır.

 

Etli yaprak sarma

Türk mutfağının özel lezzetlerinden bir tanesi olan etli yaprak sarma uğraştıran bir yemektir. Hatta hazırlanışı 3-4 saat alabilir. Tabii ki yemesi 10- 15 dakika! :) Yemeklerin sultanı olan bu yemek aynı zamanda anneyi özlemek için de haklı bir nedendir.

 

Patatesli yahni

Patates yemeğine oldukça benzeyen bir yemek olan patatesli yahni akşam yemeğinde lezzetli ve sulu yemek yapmak isteyenlerin en sevdiği yemeklerdendir. Pirinç veya bulgur pilavıyla iyi anlaşan patatesli yahni oldukça doyurucudur da. Ne yalan söyleyelim suyuna ekmek banmaya doyamayacaksınız! Aman fazla kalorilere dikkat! 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: