BLOG

BLOG

FRANSIZ MUTFAĞININ EN LEZZETLİ YEMEKLERİ


Çeşitliliği, zenginliği ve lezzeti ile oldukça ünlü olan Fransız mutfağı, ayrıca yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkararak da ilgi çekiyor. Tarihi, Orta Çağlara kadar uzanan Fransız mutfağı, Fransız Devrimi sonrasında dünya sahnesine çıkarak güç kazanmıştır. Fransız mutfağı, her ülkede olduğu gibi ülkenin bölgelerine göre farklılık gösteriyor. Champagne, Alsace ve Lorraine bölgelerinde av etleri ve jambon gibi etler yaygınken, deniz kıyısında olan Picardie, Normandiya, Bretanya ve Nord-Pas-de-Calais gibi bölgelerde; karides, midye ve ıstakoz gibi deniz ürünleri yaygındır. Fransız mutfağını en iyi şekilde yansıtan pek çok restoran Paris şehrinde yer alıyor. Paris’e gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken lezzetli yemekleri sizin için araştırdık!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Fransa'da Gezilecek Yerler

Soupe à l’oignon

Soupe à l’oignon

Soğan ve et suyunun kullanılması ile yapılan çorba, üzerine peynir eklenerek servis ediliyor. Orijinali Roma dönemine kadar uzanan bu çorbanın güncel halini alması 18. yüzyılı bulmuştur. Çorbanın asıl sırrı ise soğanların hazırlanışında gizlidir. Paris’e gittiğinizde bu lezzetli çorbayı mutlaka içmelisiniz. Türk mutfağındaki yemeklere benzeyen çorbaya karşı yabancılık çekmeyeceğinize emin olabilirsiniz.

 

Boeuf bourguignon

Julia& Julie filmi ile ünlenen Boeuf bourguignon, Fransa’nın çok bilinen ve en çok yapılan geleneksel Fransız yemeklerindendir. Ünlü et yemeklerinden olan Boeuf bourguignon, etin kırmızı şarap ve et suyu ile kısık ateşte pişirilmesi ile yapılıyor. Ayrıca ete sarımsak, soğan, mantar ve diğer taze bitkiler eklenerek lezzetlendiriliyor.

 

Flamiche

Kuzey Fransa’ya özgü bir tatlı olan Flamiche, Flamanca dilince kek anlamına geliyor. Sebze ve peynirin bir araya gelmesi ile hazırlanan tart hamuru, kısa bir pişirme süresinden sonra kolaylıkla hazırlanıyor. Oldukça farklı bir lezzete sahip olan Flamiche’i mutlaka tatmalısınız.

 

Confit de canard

Confit de canard; kendi yağı dışında herhangi bir yağ kullanılmadan hazırlanan ördek bacağına verilen isimdir. Uzun sürede pişirilen yemek; tuz, sarımsak, kekik ve isteğe göre diğer baharatların da eklenmesi ile aroma kazanır ve kıvamını alması için de bir günden fazla bekletilir. Yemek hazırlandıktan ve kıvamını kazandıktan sonra genellikle kızarmış ya da ızgara edilen patates ve soğan ile servis edilir.

 

Salade nicoise

Nicoise Cailletier yağları, marul, haşlanmış yumurta, domates, konserve ton balığı ve ançüezden yapılan Salade nicoise, Fransızlara özgü bir salata çeşididir. Özellikle öğlen yemeğinde tercih edilen bu salatayı, farklı tatlara açık bir damak tadınız varsa mutlaka denemelisiniz.

 

Ratatouille

Genellikle aperatif olarak sunulan Ratatouille, özellikle et yemeği ya da omlet ve krep gibi yiyecekler ile sunuluyor. Düz bir tavanın içerisinde çok az yağ ile yüksek ateşte pişirilen yemeğin ana malzemeleri arasında; sarımsak, soğan, domates, kabak, patlıcan, kırmızı biber, havuç, kekik, fesleğen ve diğer yeşil otlar yer alıyor. Ana yemeklerinizin yanına aperatif olarak isteyebileceğiniz bu karışımı, beğeneceğinize emin olabilirsiniz.

 

Tarte tatin

1898 yılında Stephanie Tatin’in yaptığı bir hata sonucunda ortaya çıkan Tarte tatin, günümüzde Fransa’nın en çok sevilen elmalı tartlarından oluyor. Stephanie Tatin, geleneksel bir tat yapmak için uğraşırken, elmaları elinden düşürerek şekerin ve yağın içine girmesine neden oluyor. Acele bir şekilde tatlıyı kurtarmaya çalışan Tatin, yanan meyvelerin üzerine tart hamurunu ekliyor ve onları tencereye yerleştiriyor. Bu aşamadan sonra Fransızların ünlü elmalı tartı da ortaya çıkmış oluyor. Neredeyse her deneyen kişinin beğendiği bu tatlı Fransa’ya giden herkesin mutlaka yemesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Güzel bir yemeğin ardından çay ya da kahve ile bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: