BLOG

BLOG

SONBAHAR'DA İZOLE BİR BALAYI GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 YURT İÇİ DESTİNASYON


Sonbahar deyince akıllara huzur ve sakinlik geliyor. Balayı için de o kadar uygun bir mevsim ki… Sarıdan turuncu ve kırmızıya geçiş yapan renkler doğayı adeta romantik bir cennete dönüştürüyor. Sonbahar mevsiminde izole bir balayı rotası çizmek isteyenlere harika bir haberimiz var. Sizin için ülkemizdeki eşsiz doğal güzelliklerin içinde huzura doyabileceğiniz, birbirinden güzel manzaraların tadına varacağınız ve unutulmaz bir balayı geçirebileceğiniz yerlerin bir listesini hazırladık. İşte, izole bir balayı için sonbahar aylarında yurt içinde gidebileceğiniz 10 muhteşem destinasyon...

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Balayı Valizinde Olması Gerekenler

1. Ağva, İstanbul

Ağva

Yeşilin binbir tonunu bünyesinde barındıran doğasıyla en romantik yerlerden biri olan Ağva, balayı için sıklıkla tercih ediliyor. Hacıllı Köyü ve köydeki Onbir Göller, Ağva’nın mutlaka görülmesi gereken güzellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca Ağva Feneri’ndeki gün batımı manzarası da eşi benzeri olmayan doğal güzelliklerden biri.

Ağva'ya gelince Gülen Kayalar, Pisagor Ağacı, Dilek Çeşmesi, Kapankaya Tepesi ve Yığılca Saklıkent Şelalesi gibi yerleri de ziyaret edebilirsiniz. Balayınıza biraz heyecan katmak istiyorsanız tekne turu, olta balıkçılığı veya rafting gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

 

2. Yedigöller, Bolu

yedigöller

Benzerine rastlayamayacağınız doğal güzelliklerden biri olan Yedigöller, sonbahar ayında adeta bambaşka bir hale bürünüyor. Sonbaharın bütün güzellikleri Yedigöller’de o kadar büyüleyici bir şekilde sergileniyor ki, Yedigöller'e gelip de bu manzaraya hayran kalmamak mümkün değil. Seyir tepelerinde manzaranın tadını çıkarmayı ve hazır balayına gelmişken Dilek Çeşmesi ve Aşıklar Çeşmesi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın!

 

3. Kapadokya, Nevşehir

Buraya geldiğinizde kendinizi tarihin içinde kaybolmuş gibi hissedersiniz. Milyonlarca yıllık geçmişiyle Kapadokya, özellikle sonbaharda sizi adeta büyüler. Bu mevsimde daha sakin olması sebebiyle izole bir balayı geçirmeniz için çok uygun ve romantik bir yer.

Kapadokya’da yapabileceğiniz en güzel aktivite, balon turu ile güneşin doğuşunu karşılamak! Ayrıca Kapadokya’nın bilinmeyen yerlerini ATV, at veya safari turları ile keşfe çıkabilirsiniz.

 

4. Uzungöl, Trabzon

Uzungöl

Trabzon, Karadeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri. Buradaki en yeşil ve en huzurlu olan yerlerden biri ise Uzungöl. Balayı için yeşilin her tonuyla tatilinizi renklendirmek istiyorsanız Uzungöl sizi bekliyor. Büyüleyici göl manzarasının yanı sıra yaylaları keşfedebilir ve göl kenarında yürüyüşler yapabilirsiniz. Ayrıca doğa aktiviteleri ve jeep safari ile bölgeyi keşfe çıkarak balayınıza biraz eğlence de katabilirsiniz.

 

5. Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada

Mavinin her tonunu görmek isteyenlerdenseniz sizi Bozcaada’ya doğru alabiliriz. Yunan mimarisinden izler taşıyan evlerin bulunduğu Rum Mahallesi görülmeye değer. Bozcaada'nın huzur dolu ortamı ve doğal güzellikleri ile tanışınca işinizi gücünüzü bırakıp buraya yerleşmek isteyebilirsiniz!

 

6. Maşukiye, Kocaeli

Maşukiye

Maşukiye’nin yazı ayrı, kışı ayrı güzel! Ama sonbaharı apayrı! Nostalji, eğlence ve romantizm… Bir balayı için ihtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Doğayla baş başa kalmak isterseniz Kuzu ve Kirazlı yaylalarını ziyaret edebilir, Aygır Deresi’nde anın tadını çıkarabilirsiniz.

 

7. Akyaka, Muğla

Akyaka, Muğla’nın en sessiz ve sakin yerlerinden biri. Gökova Körfezi’nin bütün güzelliğini gözler önüne seriyor. Ördeklere ev sahipliği yapan Azmak Nehri’nin yanı başında vakit geçirebilir ve doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Ayrıca tekne ile Azmak turu yaparak nehirdeki balık, su samuru ve kaplumbağa gibi pek çok hayvanla tanışabilirsiniz.

 

8. Ayvalık, Balıkesir

Ayvalık

İşte bakmaya kıyamayacağımız kadar güzel yerlerden biri daha... Şeytan Sofrası, Cunda, Sarımsaklı gibi bölgeleriyle Ayvalık, sonbaharda çok sessiz ve sakin bir deneyim sunuyor. İzole bir balayı için burayı ziyaret edebilir, huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

 

9. Abant, Bolu

Abant’ın güzelliğine aşık olmamak elde değil! Özellikle sonbaharda Abant bir başka güzel oluyor. Burada gezilecek çok yer, yapılacak çok fazla aktivite var. Bitki örtüsü çok zengin olduğu için doğa yürüyüşlerinde çok çeşitli bitkiler görebilirsiniz. Ayrıca sandal veya bisiklet turu ile de Abant Gölü’nü turlayabilirsiniz.

 

10. Sapanca, Sakarya

Elite World Sapanca Hotel

Dört mevsim büyüleyici bir güzellik sunan Sapanca, sonbaharda ayrı bir güzel oluyor. Sapanca’da hem eğlenceli hem de huzur dolu ve izole bir balayı geçirmek istiyorsanız doğayla iç içe olan Elite World Grand Sapanca Wellness & Convention Resort'ü tercih edebilirsiniz. Konforlu odaları, konuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılayan tesisleri ile Elite World Grand Sapanca unutulmaz bir balayı vadediyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: