BLOG

BLOG

Sabahları Mutlu Uyanmak İçin Yapmanız Gereken 10 Stres Savar Aktivite


sabah stressiz uyanmakSabah uyandığınızda yatakta uzun vakitler geçirmeden, yeni günün ilk saatlerine dinç bir başlangıç yapmak sizce de harika olmaz mı? Hepimizin bildiği gibi, sabah saatlerindeki ruh halimiz günün geri kalanını da önemli derecede etkiliyor. Sabahları yüksek motivasyonla, mutlu bir enerjiyle uyanmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız yazımızı hemen okumalısınız!

 

1. Belirli Bir Uyku Düzeniniz Olsun

Hafta sonları da dahil olmak üzere uyku düzeninizi hiç bozmadan belirli saatlerde uyuyup uyanmak, biyolojik saatinizin bozulmamasına ve sabahları daha mutlu uyanmanıza yardımcı oluyor.

Uzmanlar, vücudunuzun melatonin üretiminden en verimli şekilde yararlanabilmesi için gece 11.00’den önce uyumanız gerektiğini söylüyor. Ayrıca yapılan bir araştırmalar; sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uyanan kişilerin geç vakitlerde uyanan kişilere göre gün içinde daha mutlu olduğunu gösteriyor. Birkaç gün boyunca erken uyuyup erken uyanmaya vücudunuzu alıştırdığınız takdirde daha mutlu uyanmaya başladığınızı siz de fark edeceksiniz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: Uyku Sorunu Yaşayanlara Hayat Kurtarıcı 9 Öneri

2. Uyku Pozisyonunuzu Gözden Geçirin

Uyku uzmanlarına göre; yanlış pozisyonlarda uyumak sırt, bel, omuz ve boyun ağrılarıyla uyanmanıza sebep olabiliyor. Uzmanlar, anatomik olarak en sağlıklı uyku pozisyonunun sırtüstü uyumak olduğunu söylüyorlar. Fakat çoğu insan bu pozisyonda istediği gibi rahat edemiyor ve uykuya geçiş yapmakta zorlanabiliyor.

Eğer siz de yan yatarak uykuya dalan kişilerdenseniz boyun ağrılarının önüne geçmek için ortopedik yastıklardan edinmelisiniz. Bel ağrılarınız için ise bacaklarınızın arasına yastık koyarak uyumak sizi rahatlatacaktır.

 

3. Alarm Sesinizi Değiştirin

Klasik bir alarm sesinden ziyade, sevdiğiniz ve size enerji verecek müzikleri alarm sesiniz olarak değiştirmeniz güne daha enerjik ve mutlu uyanmanızı sağlayabilir. Bu müziğin çok hareketli veya çok dingin olmamasına özen göstermenizi tavsiye ederiz.

 

4. Güneş Işığının Odaya Girmesine İzin Verin

sabahları güneş ışığı almakDizilerde gördüğünüz, uyanır uyanmaz perdeleri ve pencereyi açıp temiz havayı içine çeken mutlu kişileri hayal edin. Aslında bu, bilimsel olarak da kanıtlanan ve sizin güne daha enerjik ve mutlu başlamanızı sağlayacak bir eylem.

Güneş ışığı, serotonin seviyenizin yükselmesini sağlarken temiz havanın odanıza dolması da uykunuzun kısa sürede açılmasına ve kendinizi daha enerjik hissetmenize sebep olur.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: Güneş Işığının Sağlığımıza Faydaları

5. Uyanır Uyanmaz Telefonunuza Bakmayın

Telefonunuza gece boyunca gelen bildirimler, özellikle haberler, yaşantınızı doğrudan etkilemese bile stres seviyenizi artırarak güne mutsuz başlamanıza sebep olabilir. Bu yüzden telefonunuzu uyanır uyanmaz kontrol etmekten kaçının. Haberleri ve bildirimleri ilerleyen saatlerde kontrol etmeye çalışın.

 

6. Sabah Uyandığınızda Dişlerinizi ve Dilinizi Fırçalayın

Gece uyurken ağzımızın içinde yüzlerce bakterinin biriktiğini biliyor muydunuz? Uyandıktan hemen sonra su içmek veya kahvaltı masasına oturmak bu bakterilerin direkt olarak midenize ulaşmasına sebep olabilir.

Daha sağlıklı olmak, gün içerisinde enerjik ve mutlu hissetmek için bu bakterilerden arınmalısınız. Bu yüzden uyanır uyanmaz dişlerinizi ve dilinizi iki dakika boyunca fırçalamayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

 

7. Sabah Egzersizlerini İhmal Etmeyin

Sporun mutluluk hormonlarını artırdığı artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Güne egzersiz yaparak başlamak ise tüm motivasyonunuzu yükseltecek, kendinizi rahatlamış ve daha mutlu hissetmenizi sağlayacak bir yöntem. Tek ihtiyacınız; spor yapmak için ilk adımı atacak motivasyonu ve enerjiyi kendinizde hissetmeniz. Gerisi emin olun kendiliğinden gelecek!

 

8. Şükredin, Affedin ve Güne Meditasyonla Başlayın!

Sabahları sizi mutlu edecek ayrıntıları düşünebilir ve sahip olduğunuz iyi şeyler için minnet duyarak güne başlayabilirsiniz. Her sabah uyandığınızda sahip olduğunuz ve varlığından minnet duyduğunuz beş şeyi bir kağıda yazın ve aslında ne kadar şanslı olduğunuzu bir kez daha kendinize hatırlatın. Motivasyonunuzu yükseltecek hayaller kurun ve gerçekleşmeleri için elinizden geleni yapacağınıza dair kendi kendinize söz verin.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: Evde Uygulayabileceğiniz Meditasyon Teknikleri

9. Gece Uyumadan Önce Moralinizi Yükseltin

Yatmadan önce sizi keyiflendirecek aktiviteler yapın. Bunlar sevdiğiniz bir müziği dinlemek, kitap okumak ya da komik bir film izlemek olabilir. Geç saatlerde kendinize vakit ayırmanız ve moralinizi yüksek tutmanız, yeni güne çok daha dinç başlamanızı sağlayacak.

 

10. Karar Almayı Sabaha Bırakmayın

Ertesi gün ne giyeceğiniz, kahvaltıda ne yiyeceğiniz gibi kararları gece yatmadan önce alırsanız sabahları kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. Bu sizi rahatlatacağı gibi zamandan da ciddi anlamda tasarruf etmenizi de sağlayacak.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: