BLOG

BLOG

MEVSİMLERE GÖRE GELİNLİK REHBERİ... HANGİ MEVSİM HANGİ MODEL SEÇİLMELİ?


Gelinlik seçmek, düğün organizasyonunun en zevkli kısımlarından bir tanesidir. Gelinler bu özel günde, en zarif şekilde görünmek isterler. Fakat zariflik ve güzellik anlayışı her mevsime göre değişiklik gösterir. Bu değişiklik ise aksesuardan renge, renkten kumaşa kadar hissedilir. Eğer siz de hangi mevsimde hangi gelinlik giyilir diye merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Çeyiz İçin Alınması Gerekenler Nelerdir?

İlkbahar gelinlik modelleri

ilkbahar gelinlik modeli

İlkbahar, doğanın canlanmaya başladığı ilk zamanlardır. Bu yüzden birçok kişi üstü açık salonlarda düğün yapmayı tercih eder. Birçok kişi ise düğün dekorasyonunda bolca çiçeğe yer verir. Bu doğrultuda, doğanın canlanışını gelinlik modellerinde hissetmek oldukça önemlidir. Kafes dantelden oluşan ve içi midi boy dikilmiş bir gelinlik, eteği çıkınca elbiseye dönüşebilen balık gelinlik, şifon ve tüllerden hazırlanmış bir gelinlik tercih edilebilir. Gelinlik rengi olarak ise taş rengi, ten rengi, pudra rengi veya uçuk pembe gibi pastel renkler seçilebilir. Aksesuar olarak doğal çiçeklerden yapılmış bir taç, ilkbaharın enerjisini etrafınıza yaymaya yetecektir.

 

Yaz gelinlik modelleri

Yaz mevsiminde yapılan düğünler için gelinlik seçeneği oldukça fazladır. Bu sezonda sırt ve göğüs dekolteli modeller, taşlı ve kabarık gelinlikler, mini gelinlik modelleri, şifon gibi tüllerin ağırlıkta olduğu seyrek dantelli modeller, straplez veya düşük omuzlu gelinlikler tercih edilebilir. Bu mevsimde, mevsim şartlarından dolayı ağır kumaştan yapılmış uzun kollu modellerden uzak durulmalıdır. Bu modeller düğünde hareket etmeyi zorlaştıracaktır. Gelinlik üzerine işlenecek üç boyutlu çiçekler ise yazın havasını tam anlamıyla yansıtacaktır.

 

Kış gelinlik modelleri

Kış aylarında evlenenler için şıklık ve üşümemek oldukça önemlidir. Fakat kış şartları yüzünden de istenilen gelinlik giyilemeyecek diye bir şey yoktur. Zaten gelinlik kapalı alanda giyilecektir. Bu yüzden açık havaya çıkılan yerler için suni kürk veya beyaz şık bir etol, üşümeyi engelleyecektir. Kış mevsimi için üç boyutlu çiçekli danteller ve uçuşan şifonlar dışında her model tercih edilebilir; A kesim, prenses veya balık model... Tabii ki dantelli katmanlar ya da askısız gelinliklerle kullanılan bolerolar ve kollu modeller kış için en fazla kullanılan modellerdendir. Abartıdan kaçınarak gelinliğe taş işlenebilir. Ayrıca siyah eldivenler, tok kırmızı güllerle yapılmış bir buket veya bordo bir kuşak ile gelinlik detaylandırılabilir.

 

Sonbahar gelinlik modelleri

Sonbahar gelinlik modelleri

Genel görüş, sonbaharda düğün yapılmaması gerektiği yönündedir. Fakat günümüzde birçok kişi, organizasyonun daha ucuza gelmesinden dolayı sonbahar düğünlerini tercih etmektedir. Fakat sonbahar, birçok riski de içinde barındırmaktadır. Bu yüzden mevsim koşullarına dikkat edilmeli ve buna göre bir gelinlik seçimi yapılmalıdır. Gelinliğin uzun bir kuyruğa ve duvağa sahip olmamasına dikkat edilmelidir. Mevsim şartları gelinliği kirletebilir. Diğer bir yandan mevsim renklerine uygun olarak beyaz yerine krem ve ekru gibi kırık tonlar tercih edilebilir. Gelinlik kumaşının uçuşmaması ve normal kalınlıkta olması, daha rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Prenses gelinler ve A kesim, bu mevsim için sık tercih edilenler arasındadır. Ayrıca bu gelinliklere dantelden diktirilecek uzun kollar ile şıklık katılabilir. Tüm bunlara ek olarak, bu mevsimde mücevher tercihi oldukça minimal yapılmalıdır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evlilik Arifesinde Olanlara Fikir Verebilecek Birbirinden Göz Alıcı Gelinlik Modelleri

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Gelin Çiçeği Nasıl Seçilir?