BLOG

BLOG

KIŞ ÇAYI NASIL DEMLENİR? FAYDALARI NELERDİR?


Havaların her geçen gün iyice soğumaya başladığı şu günlerde gribal enfeksiyon hastalıkları da kendini göstermeye başlıyor. Hastalıklardan korunmak isteyenler ise çareyi kış çaylarında buluyor. Kış çayları, bağışıklık sistemini desteklemesinin yanında sıcak sohbetlere de eşlik ediyor. Böylece soğuk kış günleri, daha keyifli bir hal alıyor. Binbir derde şifa olan kış çayları, birçok bitki ve baharatın karışımıyla oluşuyor. Bağışıklığı güçlendiren bu çayın faydaları saymakla bitmiyor. Halsizlik ve unutkanlığa iyi gelen, üstelik rahatlatıcı bir etkiye sahip bu çaylar; soğuk kış günlerinde içinizi ısıtıyor.

Kış çayına dair ne varsa sizin için araştırdık. Peki; kış çayının faydaları neler? Çeşitli karışımlarla hazırlanan kış çayları nasıl demlenir? Gelin, bu soruların cevaplarına birlikte bakalım.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Ödem Atıcı Çaylar Nelerdir ?

Kış Çayının Faydaları Neler?

Kış Çayının Faydaları Neler

Virüs ve bakterilerle nerede ve ne zaman karşılaşacağımız belli olmuyor. Kalabalık ortamlar, toplu taşıma araçları, okul veya iş yerlerinde ister istemez bulaşıcı enfeksiyonlara maruz kalınabiliyor. Diğer yandan mevsimsel geçişlerde de vücut yorgun düşebiliyor. Bu noktada ise devreye kış çayları giriyor. Şifa deposu bu çaylar, tamamen kendi damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz karışımlardan oluşuyor. Naneden rezeneye, papatyadan zencefile, içine dilediğinizi koyarak hazırlayabileceğiniz kış çaylarının birçok faydası bulunuyor:

Bağışıklığı güçlendirerek vücut direncinizin artmasına yardımcı oluyor.

Grip, nezle veya soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalandığınızda da tüketebileceğiniz kış çayı, vücudunuzu destekliyor.

Rahatlatan ve dinginlik veren bu çaylar, stresinizi yatıştırıyor.

Hafızanın güçlenmesine yardımcı oluyor.

İçerisinde birçok bitkinin bulunduğu bu çaylar, yorgunluğunuzu alıyor ve size enerji veriyor.

Mide ve karın ağrısı problemleriyle mücadele etmenize katkıda bulunuyor.

Ödemin vücudunuzdan atılmasını kolaylaştırıyor.

Kan basıncınızın dengelenmesine yardımcı oluyor.

 

Kış Çayı Nasıl Demlenir?

Kış çayı yapımında kullanılan belirli bir malzeme veya bitki türü bulunmuyor. Bu çaylar, damak zevkine göre veya aktarların özel tarifleriyle hazırlanıyor. Yapım aşamasında kullanılan malzemeler farklı olsa da demleme yöntemi değişmiyor. Ancak demleme işlemini yaparken bazı noktaları bilmek gerekiyor. İşte, kış çayı demlerken izlenmesi gereken adımlar ve dikkat edilmesi gerekenler:

İlk olarak kış çayını aktardan almak yerine kendiniz hazırlayacaksanız bitkilerin kuru olmasına dikkat etmelisiniz.

Hazırlayacağınız çay miktarına göre bitkilerin oranlarını ayarlamalısınız. Mesela bir bardak bitki çayı için tüm bitkilerden birer tutam alabilirsiniz.

Sonrasında tüm bitkileri tek bir kapta birleştirip karıştırmalısınız.

Diğer yandan yine içmek istediğiniz oranda su kaynatmalısınız.

Kaynayan suyu ocaktan alır almaz bitkilerle buluşturmak yerine 1 dakika kadar beklemelisiniz. Aksi halde bitkilerin yanmasına sebep olabilirsiniz. Böyle bir durumda bitki koruyuculuğunu kaybedip şifa etkisini yitirebilir.

Bir süre beklettiğiniz suyun içerisine 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı olacak şekilde bitki karışımından eklemelisiniz. Suyla buluşan karışımı dinlenmeye bırakmalısınız.

5-10 dakika kadar beklettikten sonra kış çayının posasını süzüp içebilirsiniz.

Tercihe bağlı olarak 1 kaşık bal ve birkaç damla limonu da hazırladığınız kış çayına ekleyerek afiyetle içebilirsiniz.

 

Kış Çayı Sevenler Coffee Company'de Buluşuyor

Kış Çayı

Elite World Hotels, soğuk günlerde içinizi ısıtacak keyifli bir etkinliğe adım attı. Tüm kış çayı sevenlerin katılımına açık olan, sağlıklı ve doğal lezzetlerle dolu Bitki Çayı Günleri başladı. Etkinlik; 28 Şubat'a kadar Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World İstanbul Florya, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World İstanbul Taksim ve Elite World Van şubelerinin bünyesindeki tüm Coffee Company'lerde devam edecek. Bitki Çayı Günleri ile her yudumda sağlık, sevgi ve afiyete ulaşabilir; Coffee Company'de dinlenme imkânı bularak tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Sizler de şubat sonuna kadar devam edecek bu etkinliğe katılabilmek ve detaylı bilgi edinmek için Elite World Hotels ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Depresyonundan Korunmanın Yolları

Soğuk Havalarda Hem İçimizi Isıtacak Hem de Enerjimizi Arttıracak 8 İçecek