BLOG

BLOG

SOĞUK HAVALARDA HEM İÇİMİZİ ISITACAK HEM DE ENERJİMİZİ ARTIRACAK 8 İÇECEK


Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte soğuk kış günlerinin yavaştan yaklaştığını hissediyoruz. Artık ince giysilerin, içimizi serinleten içeceklerin hayatımızdan çıkma zamanı geldi. Bununla birlikte güneşin verdiği tarifsiz enerji de düşüşe geçti... Ama olsun, üzülmek yok! Çünkü soğuk günlerin de keyifli tarafları var. Mesela dışarıda buz gibi bir hava var ama siz içinizi ısıtan, leziz bir içecekle evde, camdan dışarıyı izliyorsunuz. Öyle leziz kış içecekleri var ki içinizi ısıtmakla kalmıyor; kış yorgunluğunu unutturarak bir de enerji veriyor! İşte soğuk havalarda hem içimizi ısıtacak hem de enerjimizi artıracak o içecekler!

 

1. Kakaolu sıcak çikolata

Kakaolu sıcak çikolata

Şekerin ve bitter çikolatanın enerji veren etkisiyle hem ısınacak hem de daha zinde hissedeceksiniz. Üstelik yapması da son derece kolay! İşte evde hazırlayabileceğiniz kakaolu sıcak çikolata tarifi.

 

Malzemeler:

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1,5 yemek kaşığı kakao

1 paket bitter çikolata

 

Hazırlanışı:

Çikolatayı benmari usulü (çikolatanın içinde bulunduğu kabın su dolu başka bir kap içine oturtularak ve suyu ısıtarak yavaşça eritilmesi) eritin. Ufak bir tencereye süt, kakao, şeker ilave edip kaynatın. Ardından karışımı servis bardaklarına eşit şekilde bölüştürün. Erittiğiniz sıcak çikolatayı en son üzerlerine aktarın. Dilerseniz içeceğinizi marshmallow’lar ile de zenginleştirebilirsiniz.

 

2. Kakaolu salep

Kışın en sevilen içeceği salebe başka bir bakış kazandırmaya ne dersiniz? İşte içinizi ısıtıp ağzınızı tatlandıracak kakaolu salep tarifi.

Malzemeler:
 

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

4 tatlı kaşığı salep tozu

2 yemek kaşığı şeker

2 tatlı kaşığı kakao

 

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alın ve kaynatın. Ardından kupalara servis edin ve dilerseniz tarçın ekleyerek zenginleştirin.

 

3. Ekinezyalı özel bitki çayı

Ekinezya, ıhlamur, adaçayı, tarçın gibi birbirinden sağlıklı malzemelerle hazırlayacağınız bu tarif hem bağışıklığınızı yükseltecek hem de içinizi sıcacık yapacak! İşte ekinezyalı özel bitki çayı tarifi.
 

Malzemeler:

25 gram ıhlamur

25 gram adaçayı

25 gram hibiskus

25 gram kök zencefil

25 gram ekinezya

25 gram havlıcan

25 gram gül hatmi

25 gram kabuk tarçın

 

Hazırlanışı:

İçme suyunu cezveye alın ve içine kök zencefil, havlıcan, çubuk tarçını ekleyin. Kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra karışımı ocaktan alarak 3 dakika bekletin. Sonra içerisine ıhlamur, adaçayı, hibiskus, ekinezya ve gül hatmiyi ekleyin; 5 dakika kadar demlenmesi için bekletin. Ardından süzerek fincana servis edip tüketebilirsiniz. Tercihen çayınıza bal da ekleyebilirsiniz.

 

4. Bal kabaklı sıcak çikolata

Bal kabaklı sıcak çikolata

Kışın sevilen lezzetlerinden bal kabağı ile hazırlayacağınız bu sıcak içecek, midenizi bayram ettirecek! İşte bal kabaklı sıcak çikolata tarifi.

 

Malzemeler:

2 su bardağı süt 

2 yemek kaşığı bal kabağı ezmesi

1 paket çikolata

1 tatlı kaşığı toz şeker

 

Hazırlanışı:

Süt, tarçın ve toz şekeri bir çırpın, ardından karıştırarak 5 dakika pişirin. Süt kaynamaya başlayınca içerisine çikolatayı ve bal kabağını ekleyerek iyice karıştırın. Ardından ocakta alarak servis bardaklarına bölüştürün. Afiyet olsun!

 

5. Sıcak Hindistan cevizi sütü

Hindistan cevizi sütü tutkunları bu tarife bayılacak! Akçaağaç şurubu ile bambaşka bir tat kazanan bu harika içecek kış soğuklarını size unutturacak cinsten. İşte sıcak Hindistan cevizi sütü tarifi.

 

Malzemeler:

2 su bardağı Hindistan cevizi sütü

1 tatlı kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu

 

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri geniş bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ardından bardakların ağız kısımlarını ıslatın ve Hindistan cevizine bulayın. Karışımı bardaklara alarak afiyetle tüketebilirsiniz!

 

6. Oreolu milkshake

Tatlı niyetine tüketebileceğiniz bu içecek içinizi ısıtırken size enerji de verecek! İşte tatlı mı tatlı oreolu milkshake tarifi.

 

Malzemeler:

2 su bardağı süt

1 paket oreo

1 tatlı kaşığı kakao

2 kaşık vanilyalı dondurma

Çikolata sosu

Krem şanti

 

Hazırlanışı:

Bisküvileri rondodan geçirin. Süt ile dondurmayı karıştırın, oreo ile kakaoyu içine ilave edip bardaklara aktarın. En son üzerlerine krem şanti ve çikolata sosu ekleyip servis edebilirsiniz.

 

7. Çikolatalı Horchata

Horchata bitki sütlü içeceklere verilen bir isim. Çikolatalı horchata ise eminiz çok hoşunuza gidecek! İşte tarifi.

 

Malzemeler:

2 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 su bardağı baldo pirinç

1 tatlı kaşığı kakao

2 adet çubuk tarçın

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı vanilya

 

Hazırlanışı:

Pirinç ile tarçını yumuşayana kadar pişirin. Şeker, kakao ve vanilyayı üzerine ekleyin, ardından çubuk tarçınları tencereden alıp robottan geçirin. Yoğunluğuna göre süt ile inceltin ve servis bardaklarında servis edin. Afiyet olsun!

 

8. Damlama kahve

Şüphesiz, kış aylarının en çok tüketilen içeceği kahvedir. Kahve kitap ikilisi, kış günlerini keyifli mi keyifli kılar. Bu tarif de bir yandan gününüzü keyifli kılacak bir yandan da içinizi ısıtacak! İşte damlama kahve tarifi.

 

Malzemeler:

30 gram çekirdek kahve 

500 ml su

 

Gerekli ekipmanlar:

1 adet kâğıt filtre

1 adet hario

1 adet kahve potu

1 adet mutfak tartısı 

1 adet kahve öğütücüsü

 

Hazırlanışı:

30 gr kadar kahveyi tartı yardımıyla öğütücüye alın ve orta kalınlıkta çekin. 500 ml kadar suyu ise kettle'da ısıtın. Kâğıt filtreyi hario'nun, hario'yu kahve potunun üstüne yerleştirin. Kahve potu tartının üzerinde olsun. Kaynatıp dinlendirdiğiniz suyun az bir kısmı ile filtreyi yıkayın ve hario'nun içindeyken filtreyi ıslatın. Kahve potuna dökülen suyu ise kullanmadan atın.

Temizlediğiniz filtrenin içine çektiğiniz kahveyi alın, 60 gr suyu 45 saniye boyunca yavaş yavaş kahvenin üzerine dökün. Bu sayede kahvenin aroması ortaya çıkacaktır. Ardından kalan suyu yavaşça hario'ya dökerek bitirin. Afiyet olsun! 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: