BLOG

BLOG

KADIKÖY'DE YAPILACAK 9 HARİKA ŞEY


Kadıköy, M.S. 5. yüzyılda Hristiyan dünyasının önemli toplantılarına ev sahipliği yapmış olan antik Khalkedon yerleşim birimidir. Bu tarihi dokusu ise, bugün bile bölge insanına kendisini hissettirir. Anadolu Yakası’nın en popüler semti olan Kadıköy, özellikle son yıllarda hızla gelişmektedir ve sadece geniş caddeleri, alışveriş imkanları, güzel sahilleri ile değil; yat kulüpleri ve marinalarıyla da bugün birçok insana çeşitli güzellikler sunuyor.

İnsanlar Kadıköy'ü sevenler ve Taksim'i sevenler olarak ikiye ayrılır. :) Çünkü Kadıköy'ü seven insanlar, semtlerinde öylesine mutlulardır ki, Avrupa Yakası'na geçmeye ihtiyaç dahi duymazlar. E Kadıköy'de yapabileceklerimize bakınca, hiç de haksız sayılmazlar. Hep birlikte Kadıköy’de aynı gün içinde yapabileceğiniz 9 muhteşem aktiviteyi inceleyelim.

 

1. Asuman Çikolata’da Birbirinden Lezzetli Tatlıları Keşfetmek

Asuman Çikolata, son yıllarda adeta Kadıköy’ün göz bebeği diyebileceğimiz bir lezzet durağı haline geldi. Burada oturup çeşit çeşit tatlılar arasından seçiminizi yapıp gününüze keyif katabilirsiniz. Tatlının sonunda da Kadıköy’ün sokak manzarasına karşı bir çay içmeyi unutmayın! 

 

2. Moda ya da Caddebostan Sahili’nde Çimlere Uzanıp Keyif Yapmak

Eğer Kadıköy'deyseniz şöyle ayaklarınıza çimenlere koyup tüm negatif enerjinizi atmak için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan sadece ikisi Moda ve Caddebostan sahilleri. İster sahilde yürüyüş yapın, ister çimenlere yayılıp soğuk içeceğinizi yudumlarken; deniz manzarasının ve kalabalığın keyfini çıkarın. Dikkat, karşınıza her an tatlı bakışlarıyla bir kedi veya köpek çıkabilir! :) 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Moda Gezilecek Yerler

3. Nostaljik Tramvaya Binerek Küçük Bir Semt Gezisi Yapmak

Eğer Kadıköy'deyseniz şöyle ayaklarınıza çimenlere koyup tüm negatif enerjinizi atmak için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan sadece ikisi Moda ve Caddebostan sahilleri. İster sahilde yürüyüş yapın, ister çimenlere yayılıp soğuk içeceğinizi yudumlarken; deniz manzarasının ve kalabalığın keyfini çıkarın. 

 

4. Süreyya Operası’nda Keyifli Bir Etkinliğe Katılmak

Kadıköy’de sanatın kalbinin attığı Süreyya Operası’nın hoş ve nezih ortamında mutlaka bulunmalı ve gününüze huzur katacak etkinlikleri deneyimlemelisiniz. Süreyya Operası’ndan çıktığınızda içinizde bambaşka duyguların gezindiğine şahit olacaksınız.

 

5. Gece Hayatına Katılmak

Kadıköy’ün gündüzü de gecesi de ayrı güzeldir. Üstelik bunun için de pek çok seçeneğiniz var. İsterseniz vaktinizi kendinize ayırarak sakin bir yerde oturun, isterseniz de kalabalığın arasına karışarak  birbirine karışan müzik seslerinin uyumunda günün tadını çıkarın.

 

6. Şekerci Cafer Erol’da Rengarenk Kareler Yakalamak

Işıl ışıl, rengarenk  süslemeleriyle Şekerci Cafer Erol’u mutlaka ziyaret etmelisiniz. Üstüne bir de birbirinden güzel kareler yakalayıp sosyal medyada yayınlasanız ne güzel olur! Şekerlemeleri de çok lezzetli, bizden söylemesi! 

 

7. Bağdat Caddesi’nde Yürüyüş ve Alışveriş Yapmak

Kadıköy'ün her bölgesi ayrı güzeldir. Bağdat Caddesi de bunlardan biri. Size hem keyifli bir kahvaltı, yeme-içme imkanı sunuyor; hem de sınırsız alışveriş. Yani ne ararsanız var! Bu yüzden Kadıköy'e gittiğinizde Bağdat Caddesi'nde turlamadan dönmemelisiniz. Üstelik ille de yeme-içme, alışveriş amaçlı gitmenize gerek yok, sadece tur atma amacı ile yürümek bile bir hayli keyif veriyor.

 

8.Tellalzade Sokağı'ndaki Antika Dükkanlarını, Sahafları ve Eski Kitap Satan Yerleri Gezmek

Antikacılar Sokağı olarak da bilinen bu sokak, Kadıköy'ün en güzel sokaklarından birisi. Sokağın girişindeki çaycıda saatlerce oturup esintiyi hissedebilir ve son derece renkli ve hareketli olan bu sokağı seyredebilirsiniz. Ayrıca sokakta bulunan birçok antika dükkanını gezebilir; çok az para vererek eski kitaplar, eski fotoğraflar ve eski gümüş takılar satın alabilirsiniz.

 

9. Barış Manço Müzesini Ziyaret Etmek

Kadıköy semti denilince akıllara gelen ilk isimlerden bir tanesi de Barış Manço. Moda’da bulunan Barış Manço Müzesi, bir zamanlar sanatçının yaşadığı, çocuklarını büyüttüğü, eserlerini ürettiği evidir. Müzenin içerisinde kişisel eşyalar, kendi yaptığı resimler, topladığı antikalar ve birçok nostaljik detay bulunuyor. Kulaklığınızda bir Barış Manço şarkısı çalarken bu müzeyi turlamak sizi çok duygulandıracak!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: